Népszabadság! Hirdeti a kifutón a The Four

2016.október.16.

Hatalmas visszhangot kapott egy pulóver a budapesti divathéten merész üzenete miatt.

A The Four tavasz-nyári kollekciójának a bemutatóján az egyik modell egy Népszabadság feliratos fekete pulóverben lejtett végig a kifutón, amivel a márka egyértelműen a nagy múltú, ikonikus napilap botrányos és minden bizonnyal politikai meggondolásból elkövetett hirtelen bezárására reflektál.

A fotó azonnal bejárta a közösségi oldalakat, és az internet népe egyöntetűen állva tapsolja a magyar divatmárka vagányságát és merészségét, amivel példázatos és páratlan módon állnak ki nemcsak a Népszabadság, hanem egy eszme mellett.

Rögtön meg is kérdeztük a The Four csapatát, hogy milyen megfontolásból született a kreáció: "Az utolsó pillanatban döntöttük el, hogy kiküldjük a kifutóra a pulóvert egy amolyan statement darabként, de erre a nagy felhajtásra egyáltalán nem számítottunk", nyilatkozta Pelczer Dóra, a The Four kommunikációs menedzsere.

Természetesen a dicséret mellett, mindenki azonnal szeretne magának is egyet a pulcsiból, amire azonban lehet, hogy nem lesz lehetőségük: "Nem akartuk piacra dobni ezt a darabot, viszont összeülünk, és át fogjuk beszélni a tervezőcsapattal, hogy mi legyen a következő lépés. Hamarosan jelentkezni fogunk egy hivatalos közleménnyel".

Rendkívüli büszkeség tölt el bennünket, hogy a The Four csapata, akiknek a ruháiért amúgy is rajongunk, az első magyar divatmárka lett, amelyik vette a bátorságot és reagált egy ilyen fontos közéleti témára. A divat efféle állásfoglalása külföldön egyáltalán nem újdonság, gondoljunk csak Diane von Fürstenberg kiállására, vagy Marc Jacobs Hillary Clintonos pólójára a Vogue főszerkesztőjén, Anna Wintouron, de a Dior feminista trikója is a legutóbbi francia divathét egyik legvisszhangosabb darabja volt. A divatnak, mint művészeti ágnak igenis reflektálnia kell az ilyen fontos történésekre, és nagyon örülünk, hogy ez végre a magyar divatban sem tabu többé.

Ez is érdekelhet

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói