Bella Hadid félmeztelen testére nemes egyszerűséggel ráfújtak egy ruhát

2022. október 1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Anyagkísérlet, a divat technológiai forradalma, mindettő egyszerre zajlott a Coperni márka divatbemutatójának fináléjában, ahol Bella Hadid testére a szó szoros értelmében ráfújták a ruhát. Mit nekünk konfekció, haute couture, amikor lassan ott tartunk, hogy saját magunk képesek leszünk elindulás előtt új ruhát fújni a testünkre! El fogsz képedni, annyira lenyűgöző ez a divatperfomansz!

Akár egy élő próbababa: a félmeztelen Bella Hadidra a párizsi divathét kifutóján valósággal rávarázsoltak egy Coperni ruhát | Vittorio Zunino Celotto
Akár egy élő próbababa: a félmeztelen Bella Hadidra a párizsi divathét kifutóján valósággal rávarázsoltak egy Coperni ruhát | Vittorio Zunino Celotto
Fotó: Gettyimages.com

A Coperni divatbemutatójának fináléját Bella Hadid és a Fabrican performansza adta. Bella meztelen, egy bugyiban jelent meg a színpadon, miközben egy csapat szakember - Dr. Manel Torres, a Fabrican Ltd. ügyvezető igazgatója és a spray-on textil feltalálója vezetésével - közvetlenül a testén készítette el a tökéletes, minimalista, hófehér Coperni ruhát. „Ezt a pillanatot Dr. Torresnek akartuk adni, mert nagyon tiszteljük, amit csinál.” - magyarázza Arnaud Vaillant, a Coperni egyik vezető tervezője. „Úgy éreztük, muszáj, hogy ő készítse el a ruhát a nézők szeme láttára. Számunkra ez még varázslatosabbá teszi az élményt.”

Bella Hadid egy szál bugyiban sétált ki a francia divatház, a Coperni kihutójára, ekkor még nem lehetett sejteni, hogy a divat újabb határátlépésére kerül sor
Fotó: IMaxTree

A jövő már itt van! Egy forradalmi textília változtatja meg a divatot

A divatipar innovációja az alternatív anyagok létrehozása terén nyilvánul meg a legjobban. Fabrican Spray-on anyag egy azonnal fújható, nem szőtt, hanem permetezhető anyag, mely textilt hoz létre. A Fabrican cég reklámja így hangzik: „Fújjon egy flakonból textilt közvetlenül a testére, hozzon létre egy varrás nélküli pólót azonnal egy dobozból fújva, és fújjon könnyen magára egy ruhát egy sprayből! A Fabrican egy szabadalmaztatott, azonnal permetezhető, nem szőtt Spray-on anyag. Íme a technológia a divat, a tervezők, az egészségügy és az ipar számára. A Fabrican technológia világszerte megragadja a tervezők, az ipar és a nagyközönség fantáziáját. A technológiát ipari alkalmazásokhoz, valamint személyi, egészségügyi, dekorációs és divat és ruházati termékekhez fejlesztették ki.” Tényleg fantasztikusan hangzik, kérdés, hogy milyen anyagból készült, vajon környezettudatos-e?

A futurisztikus vízió ebben a szezonban a végső öltözék volt, melyet Bella Hadid testére fújtak fel, és amely a Fabrican egy szabadalmaztatott, konzervdobozból permetezhető anyagának felhasználásával készült. Ez az anyag attól különleges, hogy nagyon gyorsan viselhető textillé keményedik.
Fotó: IMaxTree

Ismerd meg a Coperni márkát!

Sébastien Meyer és Arnaud Vaillant az alkotók az ultramodern párizsi Coperni márka mögött. A 2023-as tavaszi-nyári kollekciójukkal a tervezőpáros - akik tavaly kötötték össze az életüket egy eldugott görög szigeten - még tovább feszegették a divattechnológia határait. Elmondásuk szerint a női sziluettet akarták ünnepelni, és a technológiát egyre jobban szeretnék bevonni az alkotási folyamataikba. A párizsi Musée des Arts et Métiers Salle des Textiles termében megrendezett bemutató a figyelemre méltó kínálatot prezentált a vásárlóknak. A tervezők komolyan és bravúrosan játszottak az arányokkal, kezdve a szabott gyapjúnadrágok izgalmas, dupla derékrészével, az eltúlzott csípőszabásokkal, a miniszoknyák anyagának túlzott drapírozásával, és a derék körül ügyesen megköthető dzsekik izgalmas megoldásáig. Emellett ott voltak azok a nagyon meghatározó, felejthetetlen szögletes vállak, amelyek már régen túlmutatnak a „power dresszing" fogalmán. „A szögletesség valójában a Roblox online játékban látható karakterekből származik" - meséli nevetve Meyer.

Az ikonikus Coperni Swipe táskát most egy aranyműves elkészítette 18 karátos aranyból is. Így kell még értékesebbé tenni egy ikonikus designtárgyat!
Fotó: IMaxTree

Fontos megemlíteni a kiegészítőket is. A népszerű Swipe táska aranyszínű átalakítást kapott, szó szerint: Gabriele Veneri, a Semar SRL gyár olasz kézművese 18 karátos aranyból készített el egy változatot (a becslések szerint akár 100 000 fontba is kerülhet). Az új táskák között van a Vanit-E, egy kocka alakú, felső fogantyús táska; a Lady táska, egy szélesebb, visszafogottabb darab; és egy új üvegtáska, amely hasonlít a tavalyi szezonban készült, nagyon felkapott táskához, amelyet virágokkal díszítettek, és az üveget úgy kezelték, hogy irizáló hatást keltsen. Voltak a Mátrix által inspirált, felcsatolható napszemüvegek is, amelyek a márka jellegzetes futurisztikus-sikkes esztétikáját erősítették.

A Coperni táskái nagyon különlegesek! Íme a fehér, Vanit-E doboztáska, ami egyszerre modern és idézi fel az ötvenes éveket
Fotó: IMaxTree

A szenzáció jó reklám!

A bemutatóról azért a legtöbben mégis amiatt beszélnek, mert Bella Hadid meztelen testére felfújtak egy minimalista ruhát. Nézd meg, hogyan alkotnak a technikusok, akik már nem szabászollóval, hanem szórópisztollyal dolgoznak:

Ami a ruhák technikai kivitelezését illeti, Meyer és Vaillant továbbra is úttörőnek számít, legyen szó akár a neoprén ruhákról, kabátokra ragasztott holografikus virágmintákról, vagy sztreccsruhákról, ahol a függőleges szövetpaneleket a hagyományos telefonzsinórhoz hasonló fémgyűrűk tartják össze.

Az előzmények: Alexander McQueen víziója

Aki kicsit járatosabb a divatban, annak rögtön eszébe jut a Coperni performanszáról egy ikonikus divatbemutató még 1998-ból, amikor Alexander McQueen 1999-es tavaszi-nyári kollekcióját Shalom Harlow topmodell zárta, aki egy hófehér tüllruhában sétált be a kifutóra, és egy körbe forgó padlón állva két robotkar neonsárga és fekete spray-vel befejezte a ruha designját. Persze ma már a robotkarok minden autógyárban ott vannak, így teljesen hétköznapinak számít a látvány, de higyjétek el, az ezredfordulón ez igazi szenzáció volt! Nézd csak meg a divattörténet egyik legszenzációsabb pillanatát:

Tudj meg többet a divatvilág híreiről:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az 50 éves Kate Moss pucérruhájától azonnal zavarba jössz

Az 50 éves Kate Moss pucérruhájától azonnal zavarba jössz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Nagyon fontos: ezt semmiképp se hagyd otthon, ha nyaralni mész (x)

Nagyon fontos: ezt semmiképp se hagyd otthon, ha nyaralni mész (x)

Eleged van a sötét karikákból? Elképesztő, mit tud ez a korrektor (x)

Eleged van a sötét karikákból? Elképesztő, mit tud ez a korrektor (x)

Töredezett a hajad? Ez a hajápoló csodákra képes (x)

Töredezett a hajad? Ez a hajápoló csodákra képes (x)

Ezek lesznek a legtrendibb fürdőruhák 2024 nyarán (x)

Ezek lesznek a legtrendibb fürdőruhák 2024 nyarán (x)