Bella Hadid nyilatkozott a mentális egészségével való küzdelméről

Bella Hadid korábban is beszélt már a mentális egészségéről és az Instagram miatt ránehezedő nyomásról. Ezúttal a Wall Street Journal számára adott interjút.

Bella Hadid nyilatkozott a mentális egészségével való küzdelméről
Fotó: Gettyimages.com

A modell már régóta küzd a szorongással és a depresszióval, elmondása szerint amikor igazán depressziós epizódjai voltak és az édesanyja vagy az orvosa megkérdezték, hogy van, lefotózta magát sírás közben ahelyett, hogy szöveges választ küldött volna. „Akkoriban ez volt a legkönnyebb számomra, mert nem voltam képes elmagyarázni, hogyan érzek.

Bella Hadid Instagramon beszélt mentális egészségről és arról, hogyan tanulta meg kezelni a fájdalmait

Bella úgy hivatkozott a sírás közben készített szelfikre, mint egy eszközre, amellyel kifejezhette, mit élt át a szorongás és a depresszió kínjai közt. Úgy tekintett a képek készítésére, mint egyfajta küzdelemre a tökéletesség mítosza ellen, amelyet az Instagram népszerűsít. „[azért tettem közzé a képeket, mert] biztosra akartam menni, hogy bárki, aki így érez tudjon róla, hogy ez teljesen rendben van.” Elmondása szerint bár az Instagramon a dolgok gyönyörűnek néznek ki, tulajdonképpen mindannyian ugyanolyanok vagyunk. „Jót tett, hogy kimondhattam az igazam és egy ponton már nem tudtam szép képeket posztolni. Túl voltam rajta.

Bella azt is elárulta, hogy rendkívül fájdalmasnak találta a mentális egészségével való küzdelmét: „gyötrelmes és legyengítő lelki és fizikai fájdalomban voltam, és nem tudtam miért”. Azóta viszont eljutott arra a pontra, hogy mentegetőzés és bocsánatkérés nélkül azt posztol a közösségi médiában, amihez csak kedve van – mi pedig nagyon tiszteljük őt ezért. Tudja, hogy nem kell örökké az Instagramon lennie, és hogy az igazi értékeket a valóság képviseli – ezt pedig mindannyiunknak érdemes szem előtt tartani, hogy megőrizzük a mentális jóllétünket.

Bella még nincs túl a szorongás leküzdésén, de a legnehezebb napjai óta sokkal jobban érzi magát. Rengeteg rajongó írt neki, hogy hasonlóan érzik magukat, és ez sok erőt adott neki.

Ez is érdekelhet

7 vicces tény Meghan Markle-ról, te mennyit tudtál belőlük?

7 vicces tény Meghan Markle-ról, te mennyit tudtál belőlük?

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább