Magabiztosság kortól és testalkattól függetlenül? Ismerd meg a Noor Fashiont!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A 2021 júniusában induló Noor Fashion magyar márka rövid idő alatt hatalmas sikereket ért el. Nem sokkal alapítása után már üzlet nyílt az Allee-ban, miközben egyre több hölgy lett törzsvásárló, a ruhákra pedig a stylistok és olyan hírességek is felfigyeltek, mint Tóth Vera vagy Ördög Nóra.

A Noor Fashion indulása óta számos magyar tervezőket támogató divatbemutatón szerepelt újabbnál-újabb ruhákkal, így nem csoda, hogy gyorsan gyarapodott a vásárlóköre. A magyar márka tervezője, Balán-Molnár Emese sosem gondolta volna, hogy gyerekkori álma egyszer valóra válik, azt pedig biztosan nem, hogy férje, Balán Péter, aki 10 éven keresztül a Mitsubishi Electric robotizálási üzletágát építette fel, a háttérből fogja segíteni a márka épülését, bővülését és sikerességét.

A 2 fős csapat mára 5 fős kis családdá alakult, ahol mindenki azért teszi a dolgát a maximumon, hogy a márkát sikerre vigye, és bebizonyítsa a nőknek, hogyan lehetnek magabiztosak egyedi, színes és nem mindennapi szabásvonalú ruhákban is. Emese elmondása szerint egy ilyen csapattal tényleg álom közösen dolgozni. Az irányítást Emese és Péter végzik, mellettük 3 értékesítő kolléga dolgozik, akik valójában nem is csak értékesítéssel foglalkoznak. Judit a közösségi média és marketing területen remekel, Móni a viszonteladókkal tartja a kapcsolatot – miközben az üzletet szemet gyönyörködtetően rendezi be –, Krisztina pedig a márka egyik arca, aki kreatív ötleteivel és PR kapcsolataival is hozzájárul a Noor Fashion sikeréhez.

A Noor Fashion rövid idő alatt hatalmas sikereket ért el

A márka népszerűségét hordható, izgalmas és kényelmes ruháinak köszönheti. A Noor Fashion alapvetően a magabiztos nőknek született meg, akiknek multifunkciós ruhákra van szükségük, amelyek stílusosak, de mégsem olyanok, mint amit mindenki más is visel. A tervező számára pedig pontosan a hordhatóság és az egyediség a legfontosabb. A ruhákat az Allee-ban nyílt üzletben és két debreceni butikban is megtalálhatjuk, nemsokára pedig Csehországban nyílik egy új márkaüzlet – beléptetve a márkát a nemzetközi piacra.

Balán Péter és Balán-Molnár Emese

A Noor Fashion ruháiról és a kollekcióiról, valamint a márka sikeréről Balán-Molnár Emese mesélt nekünk.

Kérlek, avass be minket a márka indulásába!

2021 júniusában indult, egy igen éles váltással, ami végül mégis egy igazi sikersztori lett. Már 20 éve tanítottam, amikor meghoztam a döntést, hogy váltok, és szabásmintákra cserélem a krétát. Remélem, sok nő számára jó példa lehet ez arra, hogy sohasem késő küzdeni az álmainkért. Gyerekkorom óta rajongok a divatért, már kislányként is saját ízlésem szerint alakítottam át a ruháimat. Elmondhatjuk, hogy elég viharos időszakban kezdtünk bele a vállalkozásba, de teher alatt nő a pálma, és a márka napról napra sikeresebb.

Milyen céllal indultatok? Mi az üzenete és milyen piaci rést kíván betölteni?

A Noor Fashion a kezdetektől fogva több, mint a vevők által is jól ismert showroom. Márkánk középpontjában a változatosság áll, ami minden nőt gyönyörködtet. Ruháink művészi eszközök, amivel a leglátványosabban tudjuk kifejezni az időtlen női eleganciát. Számunkra a kezdetektől nagyon fontosak a vásárlók, akik a legváltozatosabb testalkattal is találnak maguknak ruhákat, amiben csinosnak és még magabiztosabbnak érezhetik magukat, kortól függetlenül. A Noor nő sokszínű, magabiztos és kreatív. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy akik ellátogatnak hozzánk, ezzel a tudattal menjenek haza. Judit, Móni és Krisztina stílustanácsadóként is segítenek elindulni azon az úton, amelyben az aktuális trendeket figyelembe véve a nők megtalálhatják önmagukat a ruhák világában.

A Noor Fashion a hazai siker után hamarosan a nemzetközi piacra is berobban

Már említetted, hogy magabiztos és kreatív nőknek készülnek a ruhák. Szerinted milyen az ideális Noor vásárló?

Tapasztalataink szerint a márkánkat nagyon kedvelik az érett, önmagukkal harmóniában élő, magabiztos nők, a Noor azonban egyre közkedveltebb a fiatalabb korosztály körében is: gyakran választanak minket, ha egy komolyabb eseményre van meghívásuk. Ez az egész csapatnak nagy öröm és mindig ad egy adag lendületet.

Milyen stílust képviseltek a ruhákkal, ami ennyire helytáll az érettebb és a fiatalabb korosztály esetében is? Milyen gyakran készülnek új kollekciók?

A kollekciók a hordhatóság jegyében készülnek, alacsony darabszámban. A márka stílusának fő irányvonala a nőiesség, egyszerűség és elegancia: teljesen új , izgalmas szabásvonalakat és ,,egyszerű, de nagyszerű” darabokat is felfedezhetnek a vásárlók. A kollekciók mindig tartalmaznak egyedi szabásmintákat az egyszerű pamut felsőtől elkezdve a kényelmes nadrágon át. Egyedi mintázatú szoknyák, sportos vagy elegáns overálok és a rövid vagy éppen földig érő ruhák végeláthatatlan világa ez, a szivárvány minden színében, de persze mégis ízlésesen tálalva. A tempóra nem lehet panasz, szeretünk minden héten valami újdonságot mutatni a vásárlóknak, természetesen évszaknak megfelelően.

Bella Hadid félmeztelen testére nemes egyszerűséggel ráfújtak egy ruhát

Bella Hadid félmeztelen testére nemes egyszerűséggel ráfújtak egy ruhát

Említetted, hogy alacsony darabszámban, de akár hetente is lehetnek új darabok. Mesélnél picit a háttérmunkálatokról? Hol és hogyan készülnek a ruhák? Egyéni megrendeléseket, alakításokat vállaltok?

Büszkék vagyunk arra, hogy ruháink magyar varrodákban készülnek, ezzel családoknak biztosítunk munkalehetőséget és hozzájárulunk a magyar textilipar talpon maradásához ezekben a nehéz időkben. Nem könnyű, de hiszünk abban, hogy a kitartó munka és a csodás vásárlói közösség, amit már eddig is kialakítottunk, meghozza a gyümölcsét és tovább terjeszkedhetünk. A közeljövőben olyan piacvezető technológiai újdonságokat tervezünk bevezetni, amelyek fejlesztik a gyártás hatékonyságát, és tovább javítják a minőséget is. Egyéni megrendeléseket nem jellemző, hogy vállalunk, de volt már rá példa, és valószínűleg lesz is.

A kiegészítők nem saját készítésűek, viszont nagyon egyedi, stílusos darabok, amelyek jól passzolnak a ruhákhoz. Hogyan válogatjátok ki, honnan származnak, mit érdemes tudni a minőségükről?

A kiegészítőket nagy gonddal válogatom össze, ügyelve az egyediségre mind formájukban, mind textúrájukban, melyet a külföldi alkotóknak köszönhetünk. Az ékszerek nikkelmentesek. Kiegészítők terén az öveinkre vagyunk a legbüszkébbek. Megszámolni is nehéz lenne, hogy hányféle színben, izgalmas formában és különböző anyagból érhetőek el.

Milyen kollaborációk, megjelenések voltak eddig a márka életében?

Bár a márka még csak most volt egyéves, nagyon szerencsések vagyunk, mert számos együttműködésünk van, jelen lehetünk televíziós műsorokban, koncerteken, interjúkon, médiamegjelenéseken, kampányfotózásokon. Különösen szeretünk stylistokkal együtt dolgozni, igen elismert nevek tették le a voksukat mellettünk, ezt innen is köszönjük nekik! Megjelentünk már nagyobb divatbemutatókon is, de előszeretettel tartunk privát shopping partikat az üzletünkben. Ez mindig nagyon kellemes hangulatú, igazi csajos program.

Ha már üzletet említesz, akkor az Allee bevásárlóközpont jut eszembe, viszont kíváncsi vagyok, hogy terveztek-e valamikor újabb üzletet nyitni?

Fő célunk a bővülés országszerte, éppen ezért most olyan viszonteladó partnereket keresünk, akiknek elsődleges a minőség és a személyre szabott kiszolgálás. Debrecenben már két üzletben is elérhető a márka, illetve hamarosan Csehországban nyílik Noor, ezzel elindítva a nemzetközi terjeszkedésünket.

Milyen izgalmas dolgok várhatóak a márka életében? Mikor lesz új kollekció, bemutató vagy bármilyen fontos esemény, amiről az olvasóknak érdemes tudnunk?

Egy nagyon izgalmas és eddig számunkra új dologgal rukkolunk elő karácsonyra: az eddigieknél is különlegesebb kapszulakollekcióval készülünk.

A Noor Fashiont megtalálod a közösségi oldalakon is: Instagram, Facebook, Tiktok

Még több interjú és érdekesség, egyenesen a divatvilágból:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az irodalomterápia és a pszichológia szerelemgyereke: ismerd meg az alkotáslélektant

glamour plusz ikon Az irodalomterápia és a pszichológia szerelemgyereke: ismerd meg az alkotáslélektant

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)