Óriási botrány lett: a topmodell szexuális zaklatással vádolta meg a sikermárka vezetőjét

2018.február.2.

A #metoo kampány a divatvilágban is vetett hullámokat, ugyan arról egyelőre szó sincs, hogy olyan földcsuszamlásszerű események történtek volna, mint a filmeseknél.

Ugyan közvetlenül a Weinstein-botrány kipattanása után az ismert topmodell, Cameron Russell a saját Instagram-oldalát használta arra, hogy a divatban dolgozó modellek, és más szakemberek névtelenül megosszák a zaklatásuk történetét. A sokkoló mennyiségű és tartalmú levelek alapján sejteni lehetett, hogy óriási bajok vannak, de igyekezett mindenki úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

Először Terry Richardson bukott bele a zaklatási ügyekbe, de nála inkább az volt a meglepő, hogy eddig dolgozhatott, hiszen ügyeinek jó része már évek óta ismert volt. Ezt követően egy újabb sztárfotós, Bruce Weber ellen emeltek vádat, és mára a világ egyik legismertebb fotósa Mario Testino is feketelistára került, miután először beszéltek a szexuális visszaéléseiről a korábbi modelljei.

Láttad már? Két bikinimodell köztük 39 év korkülönbség

A fotósokon kívül azonban a divatvilág más szereplőit komoly vádakat eddig nem érték, de most jött Kate Upton és mindent alaposan felforgatott. A szőke modell ugyanis nem akárkit vádolt meg, hanem az egyik legsikeresebb amerikai farmermárka, a Guess első emberét:

„Felfoghatatlan, hogy egy olyan ikonikus női márka felett, mint a Guess, egy olyan ember uralkodhat, mint Paul Marciano kreatív igazgatóként. #metoo” - írta Twitteren Kate

Kate Upton a Guess márka korábbi kampányában:

Kate Upton a Guess márka kampányában
Kate Upton a Guess márka kampányában

Máris óriási botrány tört ki, hiszen Kate Upton bejegyzésére rengetegen reagáltak, több volt Guess alkalmazott is megerősítette, hogy a modell nem állít valótlant. Érdekes hasonlóság a Weinstein-ügy és a Guess között, hogy mindkettőnél egy-egy családi vállalkozást temethet maga alá a botrányt, hiszen a farmermárkát 1981 a megvádolt Paul és testvérei: Armand, Maurice és Georges alapította.

Paul Marciano a Guess egyik alapítója, és kreatív igazgatója:

Paul Marciano a Guess márka egyik alapítója
Paul Marciano a Guess márka egyik alapítója
Fotó: Getty Images

Kate Upton több ízben is volt a márka arca, nem pontosan érthető, hogy miért hallgatott idáig, viszont az biztos, hogy most nagyot szólt az üzenete, mert egyre-másra újabb nők erősítik meg, hogy Paul Marciano szexuális zaklatásairól szóló célozgatások nagyon is valósak. Igaz, eddig egyetlen konkrét történet sem került elő, de máris úgy tűnik, hogy a Guess nagy kihívással találja magát szemben, ha szeretné, hogy a márka ne lehetetlenítse el az egyik alapító viselkedése.

Ez is érdekelhet

GlamDrop: Környezetbarát bőrápolás, természetes barnulás és spa élmény vár

GlamDrop: Környezetbarát bőrápolás, természetes barnulás és spa élmény vár

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Monitor

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak