Pasik magas sarkúban? Justin Bieber, Kanye West és Harry Styles tudnak valamit

A napokban hatalmas port kavart, amikor újra előkerült Justin Bieber "magas sarkús" fotója. A sarkas csizmában az utcán flangáló popsztár kapott hideget és meleget is az internet népétől. Kicsit utánanéztünk a dolognak, és arra kellett rádöbbennünk, hogy a magas sarok egyre elterjedtebb a sztárok körében még a vörös szőnyegen is, úgyhogy a trend ellenzőinek rossz hírünk van: sokkal több pasit fogtok még így látni az utcán és a hivatalos eseményeken, mint azt szeretnétek.

Justin Bieber maga sarkú
Fotó: Profimedia

De kezdjük csak az elején: amikor magas sarkúról beszélünk a férfiak esetében, akkor nyilván nem tűsarkakra kell gondolni, csupán párcentis sarkakról van szó, ami a klasszikus férficipőkhöz képest is sokkal magasabb. Továbbá mielőtt bárki egyből rávágná, hogy ez abszolút nem újdonság, hiszen ez a western-stílus, az ugyan nincs túlságosan távol az igazságtól, de annak ellenére, hogy valóban van veszkós beütése Justin Bieber csizmájának, itt most egy teljesen más dologról és trendről van szó. A klasszikus értelemben vett western csizmákat (emlékezz csak Ted Mosby rettenetes piros párjára) elsősorban statement kiegészítőként viseli a kedvelőjük, és ezért a nadrágot a csizmába tűri – ami nagyon fontos szempont, ugyanakkor egy ilyen csizma viselése egy egész életstílust, szubkultúrát képvisel, amihez ha az illetőnek nincs túl sok köze, akkor nem is nyúl hozzá. A következőkben megvizsgált alanyaink egyáltalán nem a trend westernségét lovagolják meg, hanem sokkal inkább a vele járó feminin hatást, ami bizony nagyon sok férfinak önbizalomnövelésként működik, akármennyire is furcsának tűnik ez elsőre.

Tudtad? Újra divat az övtáska

Justin Bieber azonban nem az egyetlen híresség, aki kipróbálta magán a trendet, Harry Styles is nagy kedvelője a hasonló sarkas bokacsizmáknak, de még a nagy divatguru Kanye West is bármikor félredobja a Yeezy-jeit egy pár stílusos magas sarokért.

Kanye West és Kim Kardashian a párizsi divathéten 2015-ben:

Kanye West magas sarkú
Fotó: Profimedia

Ha körbe nézünk az elmúlt néhány szezon divathetein, akkor láthatjuk, hogy a magas sarkú nemcsak visszafogott bokacsizma formájában tért vissza a férfiak gardróbjába, hanem vannak egészen combközépig érő , extrém, tűsarkú verziói is.

Hood by Air Fall 2016 ősz:

Hood by Air 2016 ősz
Fotó: Getty

Maison the Faux 2017 ősz:

Maison the Faux 2017 ősz
Fotó: Getty

A kérkedőknek ajánljuk néhány képzőművészeti album lapozgatását is, amiből azonnal kiderül, hogy a magas sarkú cipők a férfiak megjelenéséhez már a 18. században is hozzátartoztak.

XIV. Lajos portréján is láthatjuk:

14. Lajos
Fotó: rex/puzzelpix

De hogy mégiscsak a jelennél maradjunk, itt van Harry Styles egy pár lángoló piros Gucci csizmában a Dunkirk premierjéről, amit maga Ted Mosby is igencsak megirigyelne:

Harry Styles magas sarkú
Fotó: rex/puzzelpix

Az ex-One Directionös énekesnek annyira bejön ez a stílus, hogy kétszer is így öltözött fel filmjének premierjére:

Harry Styles magas sarkú
Fotó: rex/puzzelpix

A kérdés már csak az, te és a pasid mit szóltok ehhez a trendhez?

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Váratlan meglepetés érhet - január 29.

Napi horoszkóp: Váratlan meglepetés érhet - január 29.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói