Rákkal küzd a legendás modell, aki a párizsi divathéten királynőként tért vissza

2019.április.3.

A divathetek mindig igazi ünnepnek számítanak a divatvilág számára, ahol mindig történik valami igazán szívet melengető, szenzációs, örömteli. Mindig különleges, ha valaki hosszú kihagyás után újra kifutóra áll, és idén sem volt hiány nagy visszatérőkből, ilyen volt például a hatvanas, hetvenes évek legendás szépsége Pat Cleveland.

Pat Cleveland a Hellessy márka kifutóján
Fotó: Getty Images

A Vogue, a Vanity Fair vagy Andy Warhol Interview magazinjának kedvenc modellje igazi szenzáció volt annak idején, hiszen bár valójában édesapja egy svéd származású jazz zenész, az első afroamerikai sztármodellként ünnepelték. Egy időben egyenesen Salvador Dalí múzsája volt, a hetvenes években pedig Karl Lagerfeld a Chloé első számú modelljének szerződtette.

Pat Cleveland a hetvenes években kedvelt reklámarc volt:

Pat Clevaland egy Emanuel Ungaro reklámban a hetvenes években
Pat Cleveland címlapja

Pat Cleveland többször visszatért a kifutóra, a kilencvenes évek közepén többször részt vett modellként a divathetek, aztán már jócskán hatvan felett 2015-től megint lehet látni a kifutókon. Idén 68 évesen februárban a Hellessy márka modelljeként tért vissza három év után a kifutóra, márciusban azonban a Tommy Hilfiger show legfontosabb manökenje volt, a Zendayával összefogó márka igazi hetvenes évek inspirálta kollekcióval rukkolt elő, és Pat Cleveland képviselte a folytonosságot a modellek között.

A Tommy Hilfiger show legfontosabb modellje volt idén márciusban:

Pat Cleveland a Tommy Hilfiger kifutóján
Fotó: Rexfeatures

8 videóklip szupermodell főszereplőkkel, amit még mindig imádunk

8 videóklip szupermodell főszereplőkkel, amit még mindig imádunk

Mindenki a legendát ünnepelte, és senki nem gondolta, hogy hamarosan az életéért kell küzdenie a modellnek. Nem sokkal a bemutató után ugyanis kórházba kellett szállítani a hírességet, és azonnal életmentő műtét hajtottak végre rajta. Vastagbélrákot diagnosztizáltak nála, és azóta is egy párizsi kórházban kezelik, jelenleg is kérdéses, hogy mikor térhet vissza Amerikába. Közben gyűjtést is indítottak, hogy Pat Cleveland hazaszállításának, és kezelésének költségeit fedezni tudják. Reméljük, hogy mielőbb meg fog gyógyulni a modell, jobbulást neki!

Ez is érdekelhet

Esőhöz is stílusos megjelenés dukál

Esőhöz is stílusos megjelenés dukál

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk