Retusálás csúcsszinten - Hogy bántak el Jennifer Lawrence fotójával?

2013.december.16.

Sosem szerettünk volna álszentek lenni, hiszen divatmagazin utómunka nélkül nem létezik.

A retusálás nem ördögtől való, kisebb-nagyobb módosításokra néha igenis szükség van. Láttunk már néhány igen szép példát arra, hogy egy címlapot némi utómunkával igazán hatásossá varázsoltak. A legjobb példa erre talán Helena Bonham Carter idei Vogue magazinos címlapja, ami lenyűgözően szép. Azt viszont kissé nehezen lehet megérteni, amikor egy hírességet később úgy retusálnak, hogy valójában már-már felismerhetetlen vagy éppen torz lesz.

Különösen érthetetlen, ha mindez úgy történik, hogy a képen szereplő híresség maga sem tud azonosulni saját "feljavított" fotójával. Jennifer Lawrence például így járt a Flaire magazinnal. A kanadai divatlap címlapjáról a Dior-lány már korábban úgy nyilatkozott: "egyáltalán nem úgy néz ki, mint én". A 2011-es borító talán feledésbe is merült volna, ha egy ideje nem szivárogtak volna ki az eredeti fotók. Ezek alapján látszik, hogy a magazinnál igazán nem fukarkodtak az utómunkálatokkal: digitális orrplasztikában, bronzosításban részesítették a színésznőt. Jennifer Lawrence óriás szempillákat kapott, szert tett egy vadiúj kulcscsontra és fantasztikus darázsderekat is varázsoltak neki, de még egy kis hajszínezésre is futotta a gondos retusőr figyelméből.

Mindez persze elfogadható is lehetne, ha legalább maga a színésznő úgy érezte volna, hogy így jobban mutat majd a címoldalon, de neki határozottan nem ez a véleménye. Jennifer Lawrence nemrég kifejtette, hogy nem hajlandó éhezni mindennap csak azért, hogy mások elégedettek legyenek a testével. Ő jól érzi magát a bőrében akkor is, ha nem nádszálvékony. Reméljük, legközelebb mindezt figyelembe veszik akkor is, amikor címlapfotót készítenek róla!

Ez is érdekelhet

Így zárta a hétvégét Böbe

Így zárta a hétvégét Böbe

Tedd & Ne tedd

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Sztárhírek

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR