Romantikus, egyedi esküvői ruhára vágysz? – ismerd meg a Hey Darlingot!

2022.február.16.

Néhány hónap és beköszönt az esküvőszezon. Nagyszerű, hogy a menyasszonyok egyre több magyar márkától, tervezőtől is válogathatnak, így lokálisan, etikus körülmények között készült ruhában mondhatják ki az igent. Ha személyre szabott, romantikus darabra vágysz, amire akár kézzel készült színes, ragyogó hímzést is kérhetsz, akkor a Hey Darling márkát neked találták ki! A brandről és a kezeik közül kikerülő ruhákról a márka mögött álló tervezőket, Martinovszky Zsófit és Szabó Lillát kérdeztük.

 Fotó: Jágity Fanni
Fotó: Jágity Fanni

Meséljetek kicsit magatokról, a hátteretekről. Kik állnak a Hey Darling mögött?

Lilla: Mindig fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a márkát 2016 júniusában hárman indítottuk. Rebeka, Zsófi és Lilla. Mindhárman a METU-n végeztünk az öltözéktervezés BA-n, mi ketten Zsófival ott is maradtunk MA-ra, Rebeka pedig a MOMÉ-n folytatta textilen. Jelenleg ketten maradtunk, mi tervezünk, szerkesztünk, varrunk. Viszont továbbra is kapcsolatban maradtunk és szinte minden hímzéses igényt Rebeka valósít meg.

A Hey Darling tervezői

Hogyan született meg a közös márka?

Lilla: Az első felkérés – a márka indítása előtt – Rebekától érkezett hozzánk, és az ő ruhája kapcsán született meg a gondolat, hogy szívesen foglalkoznánk menyasszonyi ruhákkal. Az korábban is egyértelmű volt, hogy egyszer szívesen dolgoznánk csapatban, ha lesz rá lehetőség.

Mi inspirál Titeket?

Lilla: Szerintem az inspirációt abszolút a menyasszonyokból nyerjük. Többnyire néhány fotót hoznak magukkal, viszont egy hosszabb személyes beszélgetés során felmérjük, hogy mi tetszik nekik, mi nem, miben érzik magukat kényelmesen, mi illik a személyiségükhöz. Száz százalékban ez alapján tervezünk és ebből indul az ötletelés, mind a ruhák, mind a hímzések esetében. Szerencsére mindhárman elég érzékenyek vagyunk szociálisan és könnyen kapcsolódunk bárkihez. Ez elengedhetetlen, hiszen 1-2 óra ismerkedés alatt rá kell érezni, hangolódni a lányokra.

Fotó: Jágity Fanni

A ruháitokra jellemző látványos hímzésekről mit kell tudni?

Zsófi: Amikor összeállt a márka, tudtuk, hogy ez lesz a védjegyünk. Nem félünk a színes mintáktól, de tökéletesen tudunk azonosulni a tone-on-tone díszített ruhákkal is. Minden hímzés Rebeka keze munkája, aki azóta önállósult és Studio Larinne néven saját márkát alapított kiegészítőinek, de mai napig kollaborációban folytatjuk a munkát vele.

Mi történik, ha valaki eldönti, hogy Hey Darling ruhát szeretne az esküvőjére és megkeres titeket?

Zsófi: Első körben személyesen szeretünk találkozni a megrendelőinkkel, mert sokat segít a tervezésben, ha kicsit megismerjük a menyasszonyt. Ezen az első találkozón már egészen körvonalazódik a ruha, már csak tervbe, majd kelmébe kell önteni. A próbák során készül makettverzió a ruháról, majd ezt követően vágunk bele a menyasszonnyal közösen kiválasztott anyagba. Mivel minden lány egyedi igényekkel és ízlésvilággal érkezik hozzánk, így nem is készülhet két egyforma ruha a műhelyben, mégis mindegyik darabba belecsempésszünk egy kis Hey-Darlingosságot.

Fotó: Jágity Fanni

A 2022-es esküvői trendek közül mik a kedvenceitek? Mit emeltek be a ruháitokba?

Zsófi: Nem vagyunk rajongói a trendeknek, inkább megyünk a saját fejünk és elképzeléseink után. Ezek rendszerint visszaköszönnek pár év múlva, vagy az aktuális trendekben, haha! Az idei trendekből természetesen közel állnak hozzánk a színes menyasszonyi ruhák és a variálható darabok. Mindig örömmel vesszük, amikor egy megrendelő szem előtt tartja, hogy a későbbiekben is tudja viselni a neki készült ruhának legalább egyes részeit.

Fotó: Jágity Fanni

Mik a távlati terveitek, álmaitok a Hey Darlinggal kapcsolatban?

Zsófi: A Hey Darling szerelemgyerek és nagyon szeretjük a munkát a menyasszonyokkal. Szeretjük ebben a formátumban, ahogy van. Persze, mindig fejlődünk, apró lépésekben. Az álmunk már valóra vált, amikor megszületett a márka, már csak annyi a dolgunk, hogy szorgosan készítsük a ruhákat a menyasszonyoknak.

Ez is érdekelhet

Merész ruhákból nem volt hiány a  GLAMOUR Women of the Year gálán

Merész ruhákból nem volt hiány a GLAMOUR Women of the Year gálán

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói