Színes és letisztult a Janka új kollekciója

2022.február.23.

Megérkezett a JANKA új, tavaszi-nyári kollekciója tele minimalista darabokkal és izgalmas színekkel. A ruhakollekció bemutatójára az Üllői úti Zoé Showroomban került sor, egy péntek este, ahol a vendégeket finom vegán falatok, különleges bor és ajándék várta.

Színes és letisztult a Janka új kollekciója
Fotó: Németh Janka

A kollekcióban többek között halásznadrág, croptop, ruhák és szoknya is helyet kapott, amelyek egymással és a JANKA korábbi kollekcióinak bármely darabjával viselhetők a hétköznapokra és különleges alkalmakra is. Az új kollekció legizgalmasabb darabja a divatkötény, ami a derekat hivatott kiemelni, még nőiesebbé téve vonalainkat és különlegesebbé outfitünket. A divatkötény megtalálható rózsaszín, illetve egy fényes, virágmintás anyagból is, amelyek tökéletesen kiegészítik a kollekcióban található bordó, mályva és fekete színeket.

A kollekció eredetileg Valentin-napra készült, de a darabok átalakításra kerültek. A részletekről, a kollekció mögötti inspirációról és a kedvenc darabjairól személyesen Németh Janka, a márka tervezője és alapítója mesélt.

Mi inspirált ehhez a kollekcióhoz?

Először egy Valentin napi kollekció lett volna, amiben a rumba tánc inspirálta ruhákat terveztem, azonban bizonyos okok miatt ez megváltozott, így átalakítottam a darabokat. Van egy divatkötény, amely megmaradt a kollekcióban. A rumba táncban a csípő van kihangsúlyozva, amit szerettem volna megtartani és ez a kiegészítő az én személyiségembe is beleillik, úgyhogy maradt. A színeket tekintve ez az eddigi kedvenc kollekcióm. A szülinapom alkalmából készítettem, teljesen én vagyok maga a színvilág is, amiben végre megjelenik a fekete, amit leginkább hordok a hétköznapokban. Illetve a rózsaszín, a mályva, a bordó is, amik mind nagyon illenek a személyiségemhez.

Fotó: Németh Janka

Milyen darabokat a terveztél ebben a kollekcióban?

Testhezálló ruha, croptop, halásznadrág többek között. Minden egymással kombinálható, a nadrág is a felsővel, de a felső is a szoknyával, mindegyik pedig a kardigánnal. Ezeket feldobhatjuk egy-egy köténnyel. A ruhákat is úgy gondoltam, hogy a köténnyel fel lehet dobni és nem egy egyszerű ruha van rajtunk, hanem valami plusz is.

Fotó: Németh Janka

Milyen érzés, hogy ez a már a harmadik kollekciód?

Ez számomra is hihetetlen, de tervben volt, úgyhogy nagyon örülök, hogy valóra vált és tényleg olyan, amit elképzeltem, stílusában és színeiben is.

Kin tudnád elképzelni a ruhákat? Kinek készültek?

Hétköznapi emberekre tervezek, akik az utcán is hordják. Az eddigi kollekcióknál is arra törekedtem, hogy kényelmesek legyenek és azzal egy plusz önbizalmat adjanak a viselőjüknek.

Fotó: Németh Janka

Melyik a személyes kedvenc darabod?

Az összes, de ha választanom kell, akkor a bordó ruha, ami furcsa, mert nem szoktam ilyen nagyon szűk ruhákat hordani, illetve nagyon szeretem a fekete ruhát is. Ez a fazon már az előző kollekcióban is megtalálható volt. Ezt azért szeretem, mert bő és nem kell benne feszengeni, nagyon könnyen kombinálható magassarkúval és bakanccsal is.

Fotó: Németh Janka

Milyen anyagokat használtál a kollekció darabjaihoz?

Mindenhez természetes anyagot, mint a pamut vagy a kordbársony, illetve szövet anyagokat. Fontos számomra az is, hogy minimális darabszámban készülnek a ruhák. Jelenleg csak azok vannak, amik itt láthatóak, mert nem szeretnék túltermelni, fölöslegesen elkészíteni előre mindenből többet, hogy ne legyen pazarlás. A ruhák rendelést követően készülnek el, mindenből van egy-egy előre, de minden kis darabszámban.

A JANKA új kollekciója elérhető a webshopon, illetve a Zoé Showroomban!

https://www.jankashop.com/

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Milyen lehetőségei vannak a hormonmentes fogamzásgátlásnak? Termékenységtudat-szakértővel beszélgettünk

Milyen lehetőségei vannak a hormonmentes fogamzásgátlásnak? Termékenységtudat-szakértővel beszélgettünk

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról