Pompás ruhakölteményeket mutattak be magyar tervezők a The Garden Show-n

A The Garden Show by Millaas nemrég került megrendezésre a Mystery Hotel tetején található Sky Gardenbe. A magyar menyasszonyi és alkalmi ruhatervezők csodálatos alkotásait a divatimádók a naplementébe tekinthették meg, amelyet egy kellemes vacsoraest követett.

Pompás ruhakölteményeket mutattak be magyar tervezők a The Garden Show-n
Fotó: Danyi Mónika

A modellek bizonyára hercegnőnek érezték magukat, hiszen szebbnél-szebb ruhákban vonultak végig a vendégek között tüll, szatén és selyem kreákciókban a szivárvány minden színében. A mennyasszonyi és alkalmi ruhák formabontóra sikerültek, színviláguk pedig eltér a hagyományostól. A jól megszokott fehéret a minták és élénk színek váltották fel, a hagyományos uszályos és abroncsos ruhák helyett pedig mini, mélyen dekoltált, overálos, kapucnis, felemás ruhakölteményeket is láthattunk, amelyek egy mai esküvőn már inkább vagánynak nevezhetők. A célja minden tervezőnek az volt, hogy felrázza a kedélyeket, inspirációt adjon a jövő menyasszonyainak és mindenkinek, aki keresi a komfort zónájából való kilépés útját.

Az 5 tervező a bemutató után mesélt a kollekciók mögötti inspirációról és a bemutató utáni érzéseikről.

Millaas

Szentirmai Márti márkáját a természet ihlette. A Millaast 3 szóban jellemezné: glamour, vagány, artisztikus. A Millaas ruhadarabok jellemzője a növény-és állatminták, a kézzel festett minták és a kézzül készült virágok. Az este folyamán bemutatott ruhák csodaszép szabásvonalakkal és formákkal egészítették ki a Millaastól megszokott, aprolékosan kidolgozott mintákat.

A természet ihlette kollekció született, hiszen a Millaast is a természet ihlette ruhák jellemzik. Éva, az első nő szépségét tükrözik a bemutatott ruhák. A rendkívüli elenganciát és nőiességet próbáltam visszaadni velük, illetve a természetközeliséget a 3D-s kézzel készült virágokkal, inda- és növénymintás kreációkkal. Több színes mennyasszonyi ruha is van, és ezáltal próbálom Magyarországon a színes alkalmi ruhákat is divatba hozni.

A divatbemutató főszervezője a Millaas márka tervezője volt: „Kicsit kimerültem, de elégedett és büszke vagyok arra, hogy megtörtént egy olyan tervezőorientált divatbemutató, ami csak és kizárólag a tervezőkről és a tervezők műveiről szólt. Gyönyörű volt a helyszín, a vendégek nagyon elégedettek voltak a kollekciókkal és a vacsoraesttel is, úgyhogy abszolút pozitív visszajelzések érkeztek.”

Viwine

Vincze-Bor Viktória, a Viwine tervezője szintén igazán egyedi ruhákkal rukkolt elő a menyasszonyok számára. Persze azok is válogathatnak a különlegesebbnél különlegesebb alkalmi ruhák közül, akik a közelgő bálokra szívesen viselnének valami váratlant. A Viwine darabjai mind személyre szabottan készülnek, így a tervező már számtalan stílussal és elképzeléssel találkozott. Nem csoda, hogy tudja, hogyan kell egyedit alkotni.

A mai NŐK, a mai Menyasszonyok inspirálták a kollekciót ebben a felgyorsult világban, hogyan tud egy nő mégis nagybetűs NŐ maradni. Hogyan tud egy menyasszony az a Nő maradni, akinek saját egyéni stílusa van. Nekem fontos a variálhatóság, a kényelem és a látvány egy egyedi ruhánál is.

Ebben a kollekcióban két év után egy új oldalamat mutatom be a “VIWINE ELITE” -tel. Ez a kollekció egy színfolt mindazok számára, akik szívesen fogadják a tradicionális esküvői ruhákkal szakító, pezsdítő és merész darabokat. A VIWINE ELITE COLLECTION egy self-portrait, ezzel szeretném bemutatni a márka megújulását. A bemutató után fantasztikusan éreztem magam! Márti egy szuper csapatot hozott össze és köszönöm neki, hogy ilyen fantasztikus estét álmodott és valósított meg!

Eacre

Csaba Erika, az Eacre tervezője és alapítója romantikus, könnyed, légies, helyenként rafinált és teljesen egyedi ruhadarabokat tervez. Márkájára nemcsak a különleges mintákról, hanem a monokróm összeállításokról is híres.

Törekszem az egyediségre, a lágy és könnyed formákra és anyagválasztásra. A korábbi és most a legutóbbi bemutatómat is ez jellemzi, amit a közelgő ősz színei inspiráltak. A kollekció egyfajta visszatekintés is tavasztól őszig, és egy átfogó képet ad a márka egyediségéről, változatosságáról, személyiségéről. De mindenképp egy pozítív felhanggal zajlik ez most bennem, semmiképp nem a komor őszi színeket és érzéseket szeretném sugalni. Aki ismeri a márkát, nem fog benne egyenlőre fekete színű ruhát találni, mert célom, hogy ösztönözzem a hölgyeket, hogy bátran hordjanak színeket, mintákat, ősszel és télen is hagyják hátra a sötét ruhákat, ha tehetik. Needmorecolor, nomoreblack"az egyik fő üzenetem. Jó volt viszontlátni és hallani is a bemutató után a pozitív visszajelzéseket a ruhák színösszeállításáról és a harmonikus összhatásáról.

Orsolya Darchi

Darcsi Orsolya különleges anyagokkal dolgozik különleges nők számára. Ruháira leginkább a látványos anyagválasztás és a hosszú ujjak jellemzőek, amelyeket különleges szabásvonallal tett még egyedibbé. A tervező sosem csak egy ruhát akar mutatni, hanem egy életérzést, aminek története van.

Az estélyi és alkalmi ruhakollekció minden ízében a női testet szeretné hangsúlyozni és kiemelni. Sejtelmes csipkék, hangsúlyos flitterek, alakkövető fazonok, különleges hát és vállmegoldások mutatják meg és emelik ki a test szépségeit és adottságait. Minden darabot egyedileg és kézzel applikálnak, legyen szó gyöngyről, csipkéről vagy flitterről. A ruhák nagy utazást tesznek meg a tervezés kezdetétől, az anyag ugyanis Izraelből érkezik, amelynek tervei és az előkészítése is az Orsoyashowroomban történik. Ezt követően kijevi designervarrónők véglegesítik a darabokat.

A kollekció inspirációját a mediterrán sokszínűség adta, ami az egyedi formákban, erős színekben és exkluzív anyagokban tükröződik, minden darabját a romantika, ugyanakkor az erőteljes nőiesség járja át. Legfőbb célunk, hogy a márka stílusjegyeit úgy hangoljuk össze a menyasszony igényeivel és ízlésével, hogy abból minden menyasszonyunknak saját története születhessen. Kollekciónk épp ezeket a történeteket szeretné megmutatni.

Ágnes Krivanics

Krivanics Ágnes ruháiban a formabontó szabásvonalak domináltak, különleges díszítőelemekkel és anyagválasztással. A márka fő jellemzője a fenntarthatóság, így minden anyagdarab felhasználásra kerül, és csak egyedi megrendelésre készülnek ruhák fokozott figyelmességgel és részletkidolgozással. A gazdag díszítés és a gondos anyag választás is fontos szerepet kap a tervezés és kivitelezés során.

A The Garden Fashion shown bemutatott kollekció a nyáresti virágos kert koncepcióra épült, ezért a virágmintás anyagok, pasztell rózsaszín és menta színek domináltak. Az inspiráció és a kihívás most is, mint minden kollekciónál az anyagokban rejlő lehetőségek megtalálása volt, így születtek 3D virágos ruhák és légiesen könnyed nyáresti darabok is. Nagyon hálásan köszönöm mindenkinek, aki eljött, támogatott minket és részese volt az estének bármilyen formában, és bízom abban, hogy élvezték a bemutatót!

A The Garden Fashion show by Millaas divatbemutatót számos nemzetközileg is elismert márka támogatta: Yves Rocher, Cipőfalva, Hungária pezsgő, Superz Perfume, Remington Hungary, Swarovski Andrássy út, Vöslauer, Inglot Hungary, Davines Hungary. A dekorációt a Konfetti&Co. készítette, a különleges koktélokért, vacsoráért és helyszínért pedig a The Mystery Hotel csapatának jár a köszönet!

Ez is érdekelhet

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói