"Üdv a topmodellek között" - Axente Vanessa Prada-élményei

2012.február.27.

Axente Vanessa a hónap hőse, ez nem vitás. http://www.glamouronline.hu/divathirek/magyar-modellsiker-axente-vanessa-nyitotta-a-prada-show-t-5678>A 16 éves szépség nyitotta meg február 23-án a Prada bemutatóját

Az első három nap nagy része várakozással telt, outfiteket próbáltunk, vagy ránk szabták a ruhákat. A show előtti 1-2 hétben van a legnagyobb pörgés. Reggel 9-től hajnali 2-3-ig bent van mindenki, láttam, ahogy dolgoznak a varrónők, és hogy mennyi munka van mindenben. Eszméletlen.

Ottlétem negyedik napján mentünk át a backstage-be, ahova aztán megérkeztek a sminkesek és a fodrászok is. Ekkor találkoztam először Miuccia Pradával. Éppen Ashley-vel, a casting directorral beszélgettem (ő választja ki a show-ra a modelleket – a szerk.), amikor Path McGrath, a világhírű sminkmester odajött hozzánk, hogy szeretne elvinni sminkelni. Nagyon aranyos és vicces ember, sok sminket próbáltak ki rajtunk a csapattal, míg megszületett a végleges. Nyolc órán keresztül sminkeltek engem és hat lányt, míg Miuccia Prada rábólintott. Majd következett a haj. Tíz óra próbálkozás után rajtam született meg a végeredmény. Mikor ismét bemutattuk, Fabio (Miuccia jobb keze) rám adott egy outfitet, hogy lássák, mennyire illik össze. Mindenki odavolt érte. Este 11-kor megszületett a végleges smink és haj a show-ra. Mindenki nagyon örült. Ezeket a pillanatokat szeretem a legjobban.

A következő nap ismét várakozásból állt, és a show-n bemutatott ruhákat állítottuk össze. Annyira izgalmas volt, hogy elsőként láthattam a ruhákat, táskákat és cipőket, amik egy órával azelőtt készültek el. Gyönyörűek voltak. Ezen a napon volt a fitting is. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen ruhám lesz, és hogy vajon ki fogja nyitni a show-t. Mikor feladtak rám a ruhámat, Fabióék mondták, hogy ez most egy nagyon fontos pillanat a számomra, úgyhogy adjak bele mindent. Miután eldőlt, hogy mi lesz a végleges ruhám, és a járásomat is megnézték, mondtak, hogy elmehetek. Este fél 11 volt, és nagyon örültem, hogy ilyen korán végeztem, hiszen másnap volt a show, és ki akartam pihenni magam. De Fabióék utánam jöttek, és adtak még néhány tippet, hogy milyen járást szeretnének a show-n, és mondták, hogy még gyakoroljak, mielőtt hazamegyek. Nagyon sok hasznos tanácsot adtak, sokat segítettek.

Február 23., a show napja. Egész este alig bírtam aludni. Ennyire még sosem izgultam. Mikor megérkeztem a backstage-be, már egyből mentem a sminkbe, mert rajtam mutatták be a többi sminkesnek. Majd következett a haj. Már 1 órától hihetetlen sürgés-forgás volt. Mindenki csak azt hajtogatta, hogy gyerünk, 5-re el kell készülnünk, nem érünk rá. Megérkezett közben Natasha Poly, Lindsey Wixon, Magdalena Frackowiak és még sorolhatnám a neveket. El nem képzeltem volna, hogy 16 évesen már velük együtt csinálom a PRADA show-t. Ott volt Rajzák Kinga is, de annyian voltak mindig körülötte, hogy inkább kihagytam a személyes bemutatkozást. Remélhetőleg lesz még alkalom. ;)

Délután megkértem még Ashleyt, hogy nézze meg a járásom, és gyakoroljunk egy kicsit. Miután végeztünk, közölte velem, hogy én fogom nyitni a show-t. Azt hittem, valamit félreértettem. Nem hittem el. Másfél órával a kezdés előtt tudtam meg, hogy engem választottak ki. Úgy éreztem, most rajtam áll minden. Öt órakor beengedték a fotósokat és a tévéseket a backstage-be. Ha egy fotós elkapott, akkor hirtelen megjelent körülötte még négy másik. Nem menekültünk. :)

Végül eljött a várva várt idő: mennünk kellett átöltözni. Mikor felöltöztettek, Fabióék megköszönték, hogy ott vagyok, gratuláltak, hogy én nyitom a show-t. Azt mondták, tudják. hogy nagyon ügyes leszek, és köszöntenek a topmodellek között. Annyira boldog voltam, hogy sírni akartam, de a show előtt öt perccel ezt nem tehettem meg. Felállítottak minket szépen sorba. A szívem még nem vert ennyire. Mindenkin az utolsó igazításokat végezték. Imádom nézni, hogy milyen rohanás és pörgés van a színfalak mögött, majd mikor kint vagy a kifutón, mintha megállt volna körülötted a világ, és mikor újra a backstage-ben vagy, megint csak rohanás, hogy átöltözz.

Elkezdődött a visszaszámlálás, 3,2,1... Soha életemben nem izgultam ennyire. Elindultam. Mikor kiértem, egyből elfogott az érzés, amit meséltem. Mindent kizártam, és csak mentem. Nincs ennél jobb érzés. Ez az a pillanat, amikor te uralod a kifutót, mindenki téged néz. Nem lehet leírni ezt az érzést, annyira fantasztikus. Mire észhez kapsz, már bent is vagy a backstage-ben. Úristen, megcsináltam! Csak mosolyogtam, és könnyekkel teli szemekkel pózoltunk a kameráknak a többi modellel.

Folyamatosan érkeztek a modellek, mindenkinek megkönnyebbülés és boldog mosoly volt az arcán. Mikor az utolsó modell is visszaért, felálltunk a fináléhoz. Mindenki tapsolt és fütyült örömében, de amint kiértünk, újra komolyan végigvonultunk. Most már tényleg megcsináltuk! Egymás nyakába ugráltunk örömünkben. Fantasztikus érzés volt. Egy álmom vált valóra, nem is akárhogyan. Exkluzív voltam a Pradánál, ráadásul én nyithattam a show-t. Kell ennél több? Életre szóló élmény marad, és minden egyes perce megérte.

Axente Vanessa a GLAMOUR Women of the Year Legjobb modell kategóriájának jelöltje. Szavazz rá és a többiekre ide kattintva!


Kattints a képre Vanessa exkluzív backstage fotóiért!


Kapcsolódó:

Magyar modellsiker: Axente Vanessa nyitotta a Prada show-t

Axente Vanessa exkluzív lesz Milánóban

Az év modellje kategória: Axente Vanessa

Vanessa blogol: Magyar modell a világhír útján

Így készült Axente Vanessa GLAMOUR címlapja

"Üdv a topmodellek között" - Axente Vanessa Prada-élményei

Ez is érdekelhet

A legjobb immunerősítő trükkök, amiket neked is tudnod kell

A legjobb immunerősítő trükkök, amiket neked is tudnod kell

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Divathírek

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet