Világgardrób: az izlandi öltözködési kultúra közel sem olyan, mint amilyennek gondolnád

Ezentúl rendszeresen bemutatjuk nektek 1-1 ország öltözködési kultúráját. Ezáltal megismerhetitek azt, hogy mi a divat az adott régióban, milyen márkák a legnépszerűbbek, és milyen stílusjegyek jellemzik az adott trendeket. Az első héten Izlandra kalauzolunk el titeket, ahol az időjárási viszonyok miatt főleg a melegebb öltözék dominál.

Világgardrób: az izlandi öltözködési kultúra közel sem olyan, mint amilyennek gondolnád
Fotó: Hildur Yeoman

Ha Izlandra gondolsz, először valószínűleg a jeges, festői tájak jutnak eszedbe. Emellé valószínűleg a meleg öltözéket, a pamutpulóvert, szőrös kapucnis kabátokat párosítod. És bár ez nem áll messze a valóságtól, Izland öltözködési kultúrája sokkal összetettebb ennél. Az izlandiak kifejezetten odafigyelnek az öltözködésükre: Ha az országban jársz, a nagyobb városokban észreveheted, hogy nagyon sok kisebb ruhabolt van, amelynek a kirakatából divatosabbnál divatosabb darabok köszönnek vissza.

Az országban minden nagyon drága, és a ruhák sem képeznek kivételt ezalól. Éppen emiatt, ha arra jársz nem valószínű, hogy a shoppingolás teszi ki a napjaid nagy részét.

Íme néhány márka és üzlet, amely nagyon népszerű az országban a borsos áruk ellenére:

Myrka - a lázadó brand

Fotó: Myrka

Csúcskategóriás, elvont ruhadarabokat kínál a márka, de mégis utcai viseletként hirdeti magát a Myrka.

Fotó: Myrka

Az izlandi népmesék és a miszticizmus ihlette a darabokat, amelyek felidézik az izlandi természet ellentétét is, tekintettel a textúrák és színek egymáshoz viszonyított helyzetére. És mivel a tömegtermelés áll a legtávolabb a filozófiájukból, mindegyik darab kézműves, címkézett és számozott - csak a tiéd lesz, és senki másé.

KIOSK - Reykjavík divatintézete

Fotó: KIOSK

Nem egy olcsó portrékákat kínáló üzletről beszélünk, de hát a minőséget megkell fizetni! Négy izlandi tervező alapította meg a KIOSK-ot, akik mind felváltva dolgoznak a pult mögött.

Fotó: KIOSK

Az EYGLO szemtelen, színes és gyakran humoros mintái keverednek Milla Snorrason csíkos fekete-fehér számaival, míg Kyrja kecsesen minimalista darabjai Sævar Markús misztikusan beolvasztott mintázatai mellett virítanak. De a korábban említett Myrka márka darabjait is megtalálhatod a polcokon! A Reykjavikba látogató divat-rajongók számára a KIOSK az egyik kötelező megálló.

66 North - észak királya

Fotó: 66 North

Kiváló minőségű felsőruházatot kínál a reykjavíki márka. Az 1926-ban alapított társaság eredetileg ellátta a halászokat olyan darabokkal, amelyek ellenállnak a háborgó északi óceánoknak.

Fotó: 66 North

Ha bármit csinálsz a fővároson kívül, akkor jól fognak szolgálni ezek a drága, de tényleg minőségi darabok.

INKLAW - egyedi minimalizmus

Fotó: INKLAW

Az Inklaw Izland első streetwear márkája. Kissé másképp csinálják a dolgokat, mint a többi brand.

Fotó: INKLAW

Számukra nem elegendő az, hogy egy darab minimalista és hordható legyen; azt akarták, hogy mindegyik egyedi stílust képviseljen.

Ez is érdekelhet

Filmek nagy csavarral - avagy a legváratlanabb csattanók a filmtörténelemben

Filmek nagy csavarral - avagy a legváratlanabb csattanók a filmtörténelemben

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod