Magyar tervezők készítik a világ egyetlen, borból készült ékszereit

2021.november.21.

Jól olvastad, a Vincells márka alapítói saját kezűleg fejlesztették ki és készítik el a különleges ékszereket, amelyek akár a te kedvenc borodból is készülhetnek. A márka 2021. januárjában vált nyilvánossá és egy novemberi szombat délután került bemutatásra először a Zoé Fashion & Beauty & More Showroomban.

Magyar tervezők készítik a világ egyetlen, borból készült ékszereit
Fotó: Vincells

A helyszínen a Wine Lover kollekciót nézhették meg a látogatók, valamint Csikós Andor és Csikósné Homolya Ágnes márkájuk történetéről és a kövek megalkotásának a folyamatáról meséltek.

A márka gondolata 2014-ben foglamazódott meg az építőmérnök házaspárban egy olaszországi út után. Az utazásuk vége felé szerettek volna megőrizni valamit emlékként, ez pedig egy üveg bor volt, amely az ékszerek alapanyagát ihlette. Az ötlet először az volt, hogy hogyan lehet folyékony állapotában viselni a bort. 2016-ban a jelenlegi ékszerek alapját, azaz a bor megszilárdításának ötletére igyekeztek megoldást találni. Ennek a megvalósításához több, mint 30 kísérletet végeztek sikertelenül. 2019-ben jött létre az a szilárd halmazállapotú borékszer, amely ma már elérhető az üzletben, valamint a Vincells webshopon is! Az ötlet, a kísérletek és a megvalósítás folyamata egy, a világon egyedülálló ékszert eredményezett, amely jogvédelem alatt áll. A jogi folyamatok 2020-ban fejeződtek be, így 2021 január 18-án nyilvánossá válhatot a Vincells márka a különleges termékeivel.

A nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk, valamint karkötőre csatolható charmok minimalista stílusban készülnek, geometrikus formákkal. Színűk a bor fajtájától és színétől függ. Ennek a különlegessége, hogy minden fényben másként látjuk az ékszert. Az ékszerek ródiumozott ezüst és 14 karátos arany foglalatokban találhatóak, ezzel is biztosítva a prémium minőséget. Minden ékszer sorszámozott, tanúsítvány és jótállási jegy jár mellé, amelyben benne van, hogy milyen borból,melyik pincészetből, melyik évből származik és milyen nemesfémmel készült. “Ellenőrzött alapanyagokkal dolgozunk. Ékszerkészítésre speciális erős ékszerötvözeteket használunk ezüstben és aranyban. Az ezüstékszereket ródiummal vonjuk be, ami a világ legdrágább nemesféme és ami különlegesen karcállóvá és csillogóvá teszi az ezüstöt és ezáltal nagyon időtálló darabokról van szó. A ródium bevonat megvédi az ezüstöt a korrodálódástól és az elszíneződéstől, amely amúgy az ezüstnek egy természetes tulajdonsága. 14 karátos arannyal is dolgozunk. Ezek nem bevonatos ékszerek, hanem mind-mind egészében készülnek ezüstből és aranyból. Ettől is válunk kimondottan exkluzívvá és prémiummá.” - teszi hozzá Ágnes.

A tervezőpáros a korábbi kollekciókról is tartott beszámolót, így ezeket is összegyűjtöttük:

• Wine Lover ( Vincells Borkő és nemesfémek , csak az egyedi azonosító sorszám kerül gravírozásra az ékszerek hátoldalán.)

• Wine Letters ( itt gravírozással kerülnek különleges, jelentéssel bíró üzenetek, vagy rajzok az ékszerekre. Ennek a kollekciónak a részeként készült limitáld darabszámú Anyák napi összeállításunk. Itt angyal, szív, végtelen jel, és pici talp minta került gravírozásra)

• Borvidékek kollekció, amely egy kizárólagos gyűrű kollekció. Itt a jelmondatunk az, hogy Gyűrű, melyet a poharadhoz terveztünk. Itt jelenleg az alábbi feliratos gyűrűk készültek el, de egyedileg kérhető más is: Balaton, Eger, Tokaj. Valamint egy kör alakú foglalatos gyűrű, melyben Vincells borkövet helyezünk el.

• The Vincells kollekció: ez jelenleg folyamatos termékfejlesztés alatt. ennek eddig egy darabja van, egy Vincells logóval ellátott pici bedugós ródiumozott ezüst fülbevaló.

Ha megfordult a fejedben, hogy vajon mennyi bor szükséges a Vincells borékszerekhez, akkor most erre is választ kapsz Ágnestől: “Egy szettre olyan 7 decit számolunk, de amint látod elég nagy a szórás a méretek között. Átlagosan 2 decire va szükségünk egy középmérethez egy darabhoz, hogy az előzetes vizsgálatokhoz is legyen elég alapanyag.”

Fotó: Vincells

A tervezők azt is elárulták, hogy márkájukban mindent ők csinálnak. Közösen találták ki a nevet a vin “bor” és a cells “sejtek, bezártság, cella” szavakból. Ágnes maga rajzolta meg a végleges logót, amit minden ékszer nemesfémtartójába belegravíroztatnak, valamint a díszdobozra folyékony fém ráégetésével kerül. Érdekesség még, hogy a dobozok ugyanott készülnek, ahol a Bugatti átadókulcsai is, valamint, hogy belsejükben megtalálható a márka szlogenje.

A bemutatón látott kollekcióban több, mint 10 féle díjnyertes borból készültek a női ékszerek és férfi mandzsettagombok. Ezek között szerepel az a Mád Tokaji késői szüret is, amelyet amerikai hírességek, köztük Leonardo DiCaprio is szívesen fogyaszt.

A Vincells kollekció kiegészült különleges, Magyaroszág egyetlen ilyen típusú kézműves üvegfúvójában készült poharakkal, amelyekről azt gondolnánk, hogy csak borhoz és pezsgőhöz tökéletesek, de Ágnes elárulta, hogy koktélok fogyasztására is alkalmasak. A bemutató keretein belül pohárkoccintással is teszteltük az üveg strapabírását és hangját, és olyan izgalmas információkat is megtudtunk, mint az, hogy van olyan, aki a pohárkoccintáskor hallott hang alapján meg tudja mondani, hogy mennyi folyadék van a pohárban. Ugyan Ágnes borászattal csak hobbi szinten foglalkozik, tudástárából folyamatosan újabb és újabb információk kerültek el a borfogyasztásról és a magyar borvidékekről. “A poharakat Villeroy & Boch-nál, a készítőnél, valamint nálunk lehet egyedül megvásárolni és a Halimba Crystal készíti őket üvegfúvással.”- egészít ki Ágnes.

Ha esetleg különleges, egyedi darabra vágyunk, akkor az is lehetséges. Elhozhatod a kedvenc borod, vagy azt, amelyiket egy különleges alkalommal fogyasztottál és nem szeretnél róla megfeledkezni. “Idővel kialakult, hogy a márkánk a 3 V: vágy, várakozás és változás. Vágy, mert különleges álmot tudunk teljesíteni és erre vágyunk, hogy a szép emlékeket bezárjuk. Várakozás, mert, hogy 8-10 hét alatt készül el a termék, gondos kézműves munkával, és változás, mert nemcsak a fényben és a megjelenésében változik az ékszer, hanem természetes anyagnak leképezéseként azt a természetes öregedést, amit a bor a palackban is végrehajt hosszú időn át, az egyes medálok visszatükrözik nekünk. Saját borból is elkészítjük az ékszereket, mert így válik igazi emlékékszerré. Készítettünk már gyermek születésekor, 18 évvel ezelőtt palackozott borból ékszert, vagy utazásról hazahozott borból, esküvőn félretett borból vagy olyan borból, ami nagyon erős érzelmi töltetű és amellyel egy anya-lánya kapcsolatot foglaltunk kőbe.”

A kollekciót kiegészítette egy különleges gyertya, amelyhez Ágnes különleges összetevőket használt, hogy elérje a tökéletes forralt bor illatot. Fedős üvegbe került, mert az illata olyan intenzív, hogy már kibontáskor érezni, meggyújtva pedig még erősebb lesz. A Zoé Fashion&Beauty& More Showroom a Vincells gyertya mellé illő Lush szappanokkal lepte meg a látogatókat.

Borkedvelőknek kifejezetten különleges ajándék, valamint mindazok számára, akik a kifinomult eleganciát és a luxust képviselik a megjelenésükben, ha viszont sajnálod erre a bort, csak gondolj arra, hogy milyen csodaszép emlék válik belőle.

A Vincells ékszerekben benne van a borok szíve, lelke - és a készítőké is. A Vincells maga a bizonyíték arra, hogy ha ékszerről és stílusról van szó, mi a Vincells csapat mindent megtesz, hogy lehetségessé váljon az addig lehetetlennek tűnő is.

https://www.facebook.com/Vincellsborekszer/

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Óvakodj az érzelmi zsarolástól - augusztus 9.

Napi horoszkóp: Óvakodj az érzelmi zsarolástól - augusztus 9.

Sztárhírek

Cher elárulta élete legnagyobb tragédiáját: három babáját is elvesztette

Cher elárulta élete legnagyobb tragédiáját: három babáját is elvesztette

G-Életstílus

15 dolog, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell

15 dolog, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell