Vissza Gallianót a Diorhoz?

2012.július.13.

Már beszámoltunk arról, hogy Raf Simons múlt heti Dior-debütálása megosztotta a rajongókat és a kritikusokat egyaránt. Colin McDowell, a neves divatkritikus is keményen bírálta az új vezető tervezőt az elmúlt napokban. McDowell szerint Simonsnak le kellene vetkőznie a hagyományos Dior-irányvonalat, és meg kellene mutatnia azt, amire valójában képes.


Ki kellene használnia a lehetőségeit és azt, hogy egy ilyen nagy név alatt dolgozhat, amely mindenben támogatni tudja. Abban a kivételes helyzetben van, hogy modernebbé teheti a couture-t, de ez addig nem fog működni, amíg Dior és Galliano látásmódját követi. Vissza kell találnia a saját stílusához és elfelejteni a Dior-kliséket. Raf Simonsnak egyedi stílusa van, nem szabad a múltra támaszkodnia – mondta McDowell Simonsról.

Raf Simons merjen végre önmaga lenni - javasolják a kritikusok
Raf Simons merjen végre önmaga lenni - javasolják a kritikusok

A világ egyik legelismertebb divatkommentátora szerint a múlt heti Dior bemutató nem előrelépésnek, sokkal inkább múltidézésnek tekinthető. A show-n ott volt a divatvilág krémje: Marc Jacobs, Alber Elbaz, Donatella Versace, Christopher Kane, Pierre Cardin, Diane von Furstenberg, Riccardo Tisci, Olivier Theyskens és Azzedine Alaia is.

Christian Dior haute couture 2012-13. ősz-tél

"Szokatlanul sok tervező ült az első sorokban. Ők még a Galliano-éra részét képezték, amelynek nincs helye a Dior Raf Simons-korszakában" - írja a kritikus a A Business of Fashionben.

Divatberkekben egyébként azt suttogják, hogy Anna Wintour máris Galliano visszatérését szorgalmazza. Az elmúlt hónapokban több alkalommal látták őket együtt vacsorázni, legutóbb épp a múlt heti Dior bemutató napján. Vajon sikerül elérnie az amerikai Vogue főszerkesztőjének, hogy eltanácsolják Raf Simonst?

Titokzatos vacsora a Dior bemutató napján - Fotó: albertkcpang`s Instagram

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói