Tegyünk együtt a zöldebb környezetért! DAIGE X Woodapest

2022.április.21.

Izgalmas kollaboráció vette kezdetét: a DAIGE és a Woodapest csapata összeállt, hogy a főváros pontról pontra zöldebbé válhasson. Így született meg a DAIGE x WOODAPEST OLD OAK póló, amelynek bevételéből a divatmárka az egyesület munkáját támogatja.

Puskás - Dallos Bogi
Puskás - Dallos Bogi

Ültess fát!

Fákat ültetni jó. Gondolkodás nélkül fákat ültetni már kevésbé. Alapvetően a faültetés egy hasznos és dicséretes tevékenység, és az utóbbi időben egyre több kezdeményezés jött létre, hogy próbálják lassítani a klímaváltozást faültetéssel. A fák nélkülözhetetlen élőlények: az egészséges fák megkötik a port, tisztítják és párásítják a levegőt, árnyékolnak és hűtenek, azaz ellensúlyozzák a városi hősziget hatásait. A faültetés célja többek között az is, hogy a település, és a városi környezet élhetőbbé váljon azáltal, hogy a megfelelő faj egyedét ültetjük a megfelelő helyre. Ebben az esetben a településeken akár egy–két fa telepítésének is van gyakorlati haszna. A városi faültető mozgalmak tevékenysége kiegészíti a nagyobb léptékű erdősítéseket, melyhez a Woodapest egyesület is nagyban hozzájárul.

A Woodapest célja, hogy egy élhető, fenntartható, természet közelibb városi környezet kialakításában közreműködjön. Kertészek, tájépítész szakemberek, és önkéntesek együtt biodiverzitást növelő, apró fás, bokros szigeteket telepítenek Budapest egyes pontjaira. Az egyesület elnöke Puskás - Dallos Peti, aki Puskás - Dallos Bogival karöltve népszerűsíti a Woodapest munkásságát.

Puskás - Dallos Bogi és Puskás - Dallos Peti

Puskás - Dallos Bogi és Puskás - Dallos Peti

"Szupernek tartom a Woodapest kezdeményezését, óriási szükség van a munkájukra, és alig várom, hogy minél több Woodapest facsemete vegyen körül. Mindig is fontos volt számomra a természet: gyermekkoromban a Zagyva és Tisza torkolatához, később a Balatonhoz húzott a szívem, manapság pedig a városból kiszakadást jelentő túrázások az abszolút kedvenceim."

"Régóta nagy kedvelői és viselői vagyunk a DAIGE márkának. Missziónknak tekintjük, hogy a koncertjeinken, illetve különböző megjelenéseken magyar tervezők ruháit viseljük, és ezáltal is támogassuk a magyar divatot. Amikor arról beszélgettünk a Woodapest egyesület tagjaival, hogy szükségünk lenne közös pólóra, amit az ültetéseken viselhetünk, akkor eszünkbe jutott, hogy milyen szuper lenne, ha ez a DAIGE-el közösen jöhetne létre a környezetvédelem jegyében. Így született a közös projektünk, amellyel a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a természetvédelem jelentőségére, a közös faültetés örömére, illetve arra, hogy milyen csodálatos magyar tervezőink vannak. Szeretnénk megmutatni, hogy a fenntarthatóság egyszerre tud jelen lenni a divatban, és a civil szerveződésekben is."

Tóth Melinda, a DAIGE tervezője

Tóth Melinda, a DAIGE tervezője

Az OLD OAK póló megvásárlásával most te is segíthetsz, hogy a főváros még zöldebbé válhasson! A póló eladási árának 30% a Woodapest egyesület munkáját támogatja, hogy minél több facsemete ültetésével gazdagítsák a városi növényvilágot. A pólók elérhetők a Repertory-ban (1111 Budapest, Budafoki út 5.) és a shop.daigeworld.com oldalon

DAIGE x WOODAPEST OLDOAK póló shop.daigeworld.com

Ez is érdekelhet

Sosem találod ki, melyik énekesnőt nem engedték szerepelni az Alkonyatban!

Sosem találod ki, melyik énekesnőt nem engedték szerepelni az Alkonyatban!

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját