Mutatjuk, melyik napszemüveg illik leginkább az arcformádhoz

Preferenciáid vannak, de nem vagy benne biztos, milyen típusú napszemüveg állna jól igazán? Itt jövünk mi a képbe: Pintér Judit, a GLAMOUR vezető divatszerkesztője segít, mire figyelj oda, amikor a tökéletes darabot keresed.

Legfontosabb kritérium napszemüveg vásárláskor, hogy ismerjük az arcunk formáját, és ennek tükrében olyan alakú keretet válasszunk, ami tökéletesen passzol hozzánk és kihangsúlyozza arcunk előnyös vonásait. A formán kívül a végleges döntés előtt érdemes a hajunk és szemünk színét is figyelembe venni, és az optimális keret típusból több színvariációt is felpróbálni.

Íme néhány hasznos tipp, amivel segítünk neked megtalálni a kedvenc, új napszemüvegedet, ami a szikrázó nyári napsütésben nem csak a szemed védelmére szolgál majd, hanem a új dimenziókba helyezi a megjelenésed is.

Milyen keretet válassz szögletes archoz?

A szögletes arc sajátossága, hogy határozott, szögletes vonásokkal rendelkeznek. A homloknál szélesebb, és az állkapocsig ugyanolyan szélességben folytatódik. A harmonikus látvány érdekében a szögletes arcformát érdemes ellensúlyozni az oldalán kissé szélesebb lekerekített vagy ovális keret választással. Fontos, hogy semmiképpen ne válasszunk szögletes keretet, mert optikailag még inkább erősíti a szögletes arcformát, az éles szögek lágyítása helyett. A színes keretekkel is elterelhetjük a figyelmet a szögletes arcformáról.

Ajánlott keretfajták: kerek, ovális, félkör és a jolly joker macskaszem forma, ami a legtöbb arcformához passzol.

Hamarosan kezdődik a GLAMOUR Summer Weekend: szerezz be kedvezményesen az új napszemüveged!

Milyen keretet válassz ovális arcformához?

Ez a tökéletes arányú arcforma, ha szemüvegválasztásról van szó, mert minden keret típus passzol hozzá. Egy aranyszabályt azonban itt is érdemes szem előtt tartani: az arc legszélesebb részéhez viszonyítva a keret legyen picit szélesebb.

Ajánlott keretformák: különösen jó választás a geometrikus forma, téglalap alakú, pilóta, macskaszem. A vastagabb és nagyobb méretű XXL keretekkel még karakteresebb hatást érhetünk el.

Milyen keretet válassz kerek arcformához?

A kerek arcokat a lágy görbék jellemzik, nagyjából megegyezik az arc magassága és szélessége, az áll is lekerekített.

Ajánlott keretformák: A harmonikus látvány érdekében az arc kerekségét kell ellensúlyozni olyan keretekkel, ami szöget ad az arc kerek formájához, és optikailag nyújtja az arcformát. Jól állnak a vastag, letisztult szögletes vagy geometrikus keretek, illetve a téglalap alakú és a macskaszem is.

Uniszex, mégis szexi ‒ a Ray-Ban sose megy ki a divatból?

Milyen keretet válassz szív alakú arcformához?

A szív alakú arc esetén a homlok szélesebb, és az arccsontoktól az állig keskenyedik. Szemüvegválasztás szempontjából szerencsés arcforma, mert szinte bármelyik típus illik hozzá.

Ajánlott keretformák: Világos, vagy perem nélküli keret, ami minimalizálja a szemüveg megjelenését az arcon, és persze jól mutat az ovális alakú és a macskaszem is.

“Nem elkezdeni nehéz, hanem véghez vinni” - a fából készült szemüvegkeretek alkotójával beszélgettünk

Ez is érdekelhet

Ezt a meleget valahogy túl kell élni! Jöhet egy jegeskávé!

Ezt a meleget valahogy túl kell élni! Jöhet egy jegeskávé!

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint