18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Az első éjszakáig kellett várnom, hogy meglássam, milyen szép a feneke, de megérte” - Férfiak meséltek, milyen a szex egy kerekesszékes nővel

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A GLAMOUR-nál hiszünk a rendszerszintű változásokban, és abban, hogy minden út az őszinteséggel kezdődik. A GLAMOUR.hu online szerkesztője, Ivanova Daniela kerekesszékesként segít, hogy sokkal többet megtudj a fogyatékossággal élők mindennapjait érintő problémákról - annál is inkább, mert kellő edukációval tehetnénk azért, hogy az életük könnyebb és méltóságteljesebb legyen.

Férfiak meséltek arról, hogyan működik a szex kerekesszékes párjukkal
Férfiak meséltek arról, hogyan működik a szex kerekesszékes párjukkal
Fotó: NikolaBarbutov/Getty Images

A cikksorozat előző, a szex témakörét boncolgató részeiben volt szó a saját tapasztalataimról, illetve arról is, miként működik a szexualitás olyan vegyes pároknál, ahol a férfi a kerekesszékes. Most ennek a fordítottja következik, úgyhogy mélyüljünk el jobban a témában, méghozzá a járóképes férfiak szemszögéből. Jöjjön négy férfi vallomása!

Kik indulnak nagyobb esélyekkel?

A sorstársak gyakran cserélnek eszmét arról, hogy egy kerekesszékes lánynak vagy fiúnak van-e nagyobb esélye testileg ép párt találni, és a vélemények nagyon különbözőek. Érthető, hiszen mindenki a saját szemüvegén keresztül látja a helyzetet, így nincs egy általános “igazság” ezzel kapcsolatban. Ami fel szokott merülni, hogy a nők az esetek többségében emocionálisabbak, együttérzőbbek és gondoskodóbbak, mint a férfiak, utóbbiak viszont szeretik óvni, védelmezni és a tenyerükön hordozni a nőket, ami ugyancsak hozzájárulhat az elfogadáshoz. De akkor nézzük is, miként működik egy párkapcsolat, amikor a nő ül kerekesszékben.

Most akkor érez valamit, vagy sem?

Emlékszem, amikor online ismerkedtem, 10-ből 8 kérdés arra vonatkozott, hogyan szexelek (attól most tekintsünk el, mennyire tapintatlan az a személy, aki egy ismerkedéskor ezzel a kérdéssel indít). Fordított esetben biztos vagyok benne, hogy a nő is érdeklődne, de ott némileg logikusabb számomra a kérdés, mert az erekcióra való képesség mindig egy kardinális pont. Nyilván értem azt is, hogy egy kerekesszékes láttán - legyen nő vagy férfi - rögtön arra asszociálnak az emberek, hogy az illető deréktól lefelé nem érez semmit, de például ezek a férfiak konkrétan a szex fizikai részére voltak kíváncsiak.

Az álló szexpózt nyilván nem nekem találták ki

Próbáltam nyitott és közvetlen lenni, ezért válaszolgattam, de a kérdést nem értettem. Hogyan szexelek? Úgy, mint bárki más, annyi különbséggel, hogy kimarad néhány póz, például az álló - nyilvánvalóan -, az "akrobatikus elemek", és valószínűleg az az ember sem én leszek, akivel egy beragadt liftben fogsz vadulni. Ezeket leszámítva az emberek részéről sokkal nagyobb az aggodalom, mint ami szerintem indokolt lenne, ugyanakkor megértem őket - szerencsére élesben azonnal ki is derül, hogy csak túlgondolták a dolgot. Úgyhogy a témával kapcsolatban ez az én személyes meglátásom, de akkor nézzük, hogyan vélekednek azok a férfiak, akik rendszeresen szeretkeznek kerekesszékes nővel.

„Bár nincs erekciója, így is nagyon élvezetes vele a szex” - Nők meséltek, milyen egy kerekesszékes férfival az ágyban

„Bár nincs erekciója, így is nagyon élvezetes vele a szex” -  Nők meséltek, milyen egy kerekesszékes férfival az ágyban

Ott talál ránk, ahol a legkevésbé számítunk rá

A 42 éves Zoli és volt párja közel tíz évig voltak együtt, közös gyerekük is született. Azóta mindketten más mellett találták meg a boldogságot, de Zoli a mai napig szeretettel gondol vissza a kapcsolatukra. „Egy buliban találkoztunk. Emlékszem, ami először megfogott benne, az a világítóan kék szeme volt. Nagy társasággal bulizott, és ő tűnt a legcsendesebb közülük. Később mondta, hogy az utolsó hely, ahol el tudta volna képzelni, hogy párt talál, az az éjszakai szórakozóhely volt. Bevallom, én sem gyakran láttam még kerekesszékest bulizni, de örültem, hogy akkor összesodort minket az élet. Ő autóbalesetben sérült meg, és csak részlegesen bénult le deréktól lefelé, ezért szerencsére mindketten egyformán meg tudtuk élni a szexualitás okozta örömöket” - meséli.

Van, akire érdemes várni

„Gyógytornászként dolgoztam egy rehabilitációs központban” - kezdi történetét a 32 éves Gábor, aki ott ismerte meg a feleségét. „Nyolc éve vagyunk házasok, két kisfiúnk van. Egy szörnyű autóbaleset következtében került kerekesszékbe és ott kezdte meg a több mint fél évig tartó rehabilitációt. Naponta jártam hozzá tornáztatni őt, és ahogy egyre jobban megismertük egymást, szépen-lassan összemelegedtünk” - mondja Gábor, majd hozzáteszi, hogy párja eleinte nagyon elutasítóan viselkedett vele.

„Hatalmas trauma érte, ezért nyilvánvalóan tele volt dühvel, keserűséggel és szomorúsággal; az utolsó dolog, ami foglalkoztatta, az a szerelem volt. De türelmes voltam vele és megvártam, amíg készen állt rá(m). Érdemes volt várni” - jelenti ki határozottan. „Nem fogok hazudni, szex terén nagyon össze kellett szoknunk, főként mert neki újra kellett tanulnia mindent - így ezt is - az életben, nekem pedig még szokatlan volt a helyzet. Mivel nem érez semmit deréktól lefelé, ezért alternatív megoldásokhoz kellett folyamodnunk, de úgy érzem, végül mindketten ügyesen feltaláltuk magunkat” - mondja.

A kommunikáció a kulcs

Krisztián 18 éves, a barátnőjével való kapcsolata még nagyon friss. „Egyelőre csak ismerkedünk. Egy gimibe járunk, így minden nap látjuk egymást. Még nincs köztünk szexuális kapcsolat, de tudom, hogy majd amikor eljön az idő, meg fogjuk tudni oldani. Igazából kicsit tartok tőle, de ami sokat segít, hogy nyíltan tudunk róla beszélni. A haverok eleinte sokat kérdezték tőlem, hogy nem zavar-e a kerekesszék, vagy nem tetszik-e jobban valaki más, aki “egészséges”, de úgy érzem, most senki más nem érdekel rajta kívül” - hangsúlyozza.

Külső megfog, belső megtart

A 28 éves Arnold a sportok szerelmese, jelenlegi párjával is egy sporteseményen ismerkedtek meg. A lány többféle sportágban is kipróbálta már magát, de a síelés érdekelte a legjobban. „Akkoriban tagja voltam voltam egy csapatnak, akik minden évben sítáborokat szerveztek kerekesszékeseknek. Magyarországon még nem annyira elterjedt ez a sportág, de azért már sikerült többekkel megismertetnünk. Négy évvel ezelőtt itt találkoztam barátnőmmel, és azóta elválaszthatatlanok vagyunk” - osztja meg. Azt sem rejti véka alá, hogy neki mindig is nagyon fontos volt a külső, és konkrét elképzelései voltak arról, hogy milyen lányra vágyik.

„Nyilván akkor is a belső értékek számítottak igazán, de akkor ezt még nem tudtam. Sok fiatal sráchoz hasonlóan teljesen lázba jöttem egy kerek popsitól, a szép mellektől és a sportos, kidolgozott testű lányoktól. A kerekesszékes barátnőm viszont először a személyiségével varázsolt el. Láttam azt is, hogy külsőleg is a toppon van, de elsősorban a belső értékei fogtak meg. Igaz, egészen az első éjszakáig kellett várnom, hogy meglássam milyen szép a feneke, de megérte” - teszi hozzá nevetve. Arnold párja genetikai rendellenességgel született: kicsi kora óta kerekesszékes, gyengék az izmai de mindent érez. „Az ágyban fizikailag én vagyok az aktívabb fél, de ha romantikáról és érzékiségről van szó, ő viszi a prímet.”

A jó szexet mindenki megérdemli - még egy kerekesszékes is

A jó szexet mindenki megérdemli - még egy kerekesszékes is
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szoboszlai Dominik visszatért, kész hisztéria szabadult el új fotói alatt

Szoboszlai Dominik visszatért, kész hisztéria szabadult el új fotói alatt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)