Stana Alexandra olyan témáról beszélt őszintén, amiről csak kevesen mernek

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A GLAMOUR hisz abban, hogy a tabuk ellen úgy lehet a legtöbbet tenni, ha beszélünk ezekről a témákról. A szőrtelenítés kérdése és gyakorlati megoldásai hosszú évekig számítottak tabunak. De nem olyan régen még az is elképzelhetetlen volt, hogy ismert emberek őszintén meséljenek a szőrtelenítési rutinjukról, kérdéseikről és probrémáikról, éppen ezért mindig izgalmas ha valaki felrúgja a tabukat, mert ezzel rengeteg nőnek segíthet.

Stana Alexandra
Stana Alexandra nem fél a tabutémáktól
Fotó: TV2 Sajtószoba

Most éppen Stana Alexandra és Görög Zita tette ezt meg, akik nem féltek elmondani, hogy a szőrtelenítés pontosan ugyanúgy az életük része, ahogy bárki másnak, és pontosan ugyanazt szeretnék, mint mások, azaz szőrbenövések, irritáció és növekvő borosták helyett egy tartós megoldást.

Itt is megjelenik a mesterséges intelligencia

A Braun Skin i-expert az első olyan villanófényes IPL készülék a világon, amely a mesterséges intelligencia segítségével járul hozzá a tartósan sima bőrhöz. Joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy mégis minek kell már egy ilyen eszközbe is mesterséges intelligencia...?

Hogy a válasz kiderüljön, ellátogattunk a Braun eseményére, ahol Stana Alexandra egy új, de annál ismerősebb partnerrel is táncra perdült, de erről majd később. Szóval a mesterséges intelligencia itt a hatékonyságban, az egyszerű kezelhetőségben és a biztonságos használatban segít. Persze azt is megkérdezheted, hogy minek kell egy szőrtelenítőhöz külön alkalmazás, de megnéztük, és hidd el, valóban van értelme.

Tanul, tanít és segít

Nem mintha a Braun készülékének használatához tanfolyamokra kellene járni, de könnyen előfordulhat, hogy kihagysz egy-két csíkot magadon, vagy kicsit ellazázod a használatot. Itt a mesterséges intelligencia lesz a segítőd, ami szól, hogy még nem végeztél: például, hogy a lábad szőrtelenítésénél milyen csíkokat hagytál ki véletlenül.

Stana Alexandra: „A küzdeni akarás éltet. Ilyen az erdélyi vonal”

Stana Alexandra: „A küzdeni akarás éltet. Ilyen az erdélyi vonal”

Abban is segít az alkalmazással közösen, hogy emlékeztessen, mikor kell újra elővenned a készüléked, és mivel külön kezeli a különböző testrészeidet, így nem kell észben tartanod, hogy mikor melyik esedékes. Ráadásul segít abban is, hogyan készülj a betervezett nyaralásra, mikor lesz optimális a szőrtelenítés kérdése, továbbá, hogy megfelelő és biztonságos legyen a használata, azaz kíméli a bőrt, és pontosan annyira intenzív, amennyire kell. Képes felismerni, és változtatni az erősségen, ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kezelés teljesen fájdalommentes, és a bőrt sem irritálja.

A mindennapokra is kihat

Stana Alexandra arról mesélt, hogy táncosként nemcsak a mindennapokra, de a fellépéseire is kihat az, hogyan szőrtelenít. „Van úgy, hogy egy héten minden nap fellépésünk van, ott azért az ember akkor érzi jól magát, ha csupasz a láb, ha nem kell azon görcsölnie, hogy nem tudott például borotválkozni” - mondja, és hozzátette, hogy a smink vagy az izzadás, ami a versenytánc szerves része, megviselik a bőrt, a szőrtelenítéssel járó irritáció, pedig szintén nem kellemes sem táncosnak, sem másnak.

Baranya Dávid még nagyobb tabukat feszegetett

A rendezvényen Stana Alexandra Baranya Dáviddal közösen egy produkciót is bemutattak, ami után Dávid is őszintén mesélt arról, ez a kérdés nemcsak a nőknek fontos, hanem „kultúránk egyre jobban tolódik el abba az irányba, hogy a férfiak is sokat foglalkoznak a külsejükkel, és ez nekik is jó megoldás lehet” - hangsúlyozza Dávid, és ki is fejtette, hogy tudja, sok férfit zavar a hátán vagy a mellkasán a szőr.

A táncos közösség erről tud nyíltan beszélni, de valóban tabunak számít, hogy a férfiak egymás között a szőrtelenítési rutinjukról beszéljenek, pedig ugyanúgy küzdenek ők is az irritációval vagy a benőtt szőrszálakkal. Éppen ezért itt az ideje, hogy többet megtudjunk a technológiáról, tabuk nélkül. Addig pedig nézd meg Stana Alexandra és Baranya Dávid táncát villanó, de nem úgy villanó fényekkel.

Kezdjük az odafigyeléssel!

Bár az eljárás fájdalommentes és biztonságos, jó ha tudod, hogy van néhány dolog, amire oda kell figyelni. Például, hogy a tetoválásokat és az anyajegyeket kerüld el. Teljesen végleges szőrtelenítés egyelőre nem létezik, tartós szőrtelenítés viszont igen. A kezelést az első 3-4 hét során hetente javasolt ismételni, majd a gyakoriság fokozatosan és egyénileg csökkenthető két hetente egy alkalomra, azután havi egy alkalomra, majd még tovább.

Péter Szabó Szilvia: „Nem az a típusú lány voltam, akinek az az álma, hogy fehér ruhába bújjon”

Péter Szabó Szilvia: „Nem az a típusú lány voltam, akinek az az álma, hogy fehér ruhába bújjon”

Hogyan működik?

„Az ember testén nem minden szőrszál van aktív növekedési fázisban, amelyekre az IPL szőrtelenítő készülék hatékonyan képes kifejteni a tartós szőrtelenítő hatását. A megfelelő rendszerességgel elvégzett néhány alkalom után azonban valóban tartós eredmény érhető el”- magyarázza dr. Gyöngyösi Nóra PhD. bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos. A szőrnövekedés szempontjából ideális időpontok követése macerás, nehézkes, többszöri szalonlátogatást igényel, és nem is biztos, hogy ugyanolyan hatékony minden alkalom.

„Picit spoilerezek: 15 perc alatt végeztem a két lábszáram kezelésével. Alapvetően az ilyen okos applikációk ki szoktak fogni rajtam, de a Skin i-expert Braun alkalmazás használata annyira egyértelmű volt, és olyan sok hasznos információval látott el a kezelés közben, hogy elrontani sem tudtam volna.” – mondja el első tapasztalatait Görög Zita, a márka nagykövete.

A készülék folyamatosan elemzi a bőrt működés közben, és a beépített MI technológiának köszönhetően automatikusan a különböző bőrterületek változó tónusaihoz igazítja a villanások intenzitását. Mivel az IPL szőrtelenítő technológia a szőrszálakban található melanin révén fejti ki hatását, a szőr és a bőr színének, illetve a bőr- és a szőrszín kontrasztjának is jelentős szerepe van a hatékony szőrtelenítésben. Ez nem csak egyénenként, de a különböző testtájakon is másmilyen, ezért fontos ez az újítás, amely minden tényezőt figyelembe vesz, és folyamatosan tanul működés közben.

Schoblocher Barbara: „Énekesnő vagyok, és nem egy celeb”

Schoblocher Barbara: „Énekesnő vagyok, és nem egy celeb”

Meddig bírja?

“Tovább tart, mint a legtöbbünk házassága” - poénkodott Görög Zita azzal, hogy 22 évre teszik az eszköz működőképességét. Ehhez az is hozzátartozik, hogy a kezelési terv elvégzése után akár egy évig is szőrtelen marad a bőr, ezután pedig az utókezelés garantálja a szép eredményt. Azt azonban fontos tudni, hogy a haladás mindenkinél egyéni, bőr- és szőrtípus függő.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák könnyen elérheti a céljait, a Nyilasnak bizonyítania kell - május 26.

Napi horoszkóp: A Rák könnyen elérheti a céljait, a Nyilasnak bizonyítania kell - május 26.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)

6 must-have termék, hogy a bőröd nyáron is tündököljön (x)

6 must-have termék, hogy a bőröd nyáron is tündököljön (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Arcápolási rutin pasiknak: mutatjuk mit és hogyan csinálj lépésről lépésre (x)

Arcápolási rutin pasiknak: mutatjuk mit és hogyan csinálj lépésről lépésre (x)