13 dolog, amit az esküvődig meg kell tenned

2020.február.22.

Egész életedben erre a pillanatra vártál, és most végre ott csillog az eljegyzési gyűrű az ujjadon? Biztos, hogy lánykérés után egyszerre rengeteg gondolat kezd el kavarogni a fejedben, többek között olyanok, hogy pontosan mennyi mindent kell majd megszervezned, hogy igazi álomesküvőd legyen.

13 dolog, amit az esküvődig meg kell tenned
Fotó: Shutterstock

Most íme egy kis útmutatás, mi mindent érdemes megvalósítanod a nagy napig!

1. Hívd fel a szüleidet

Hacsak nem egyeztek meg abban a pároddal, hogy egy ideig titokban tartjátok az eljegyzéseteket, hívd fel a szüleidet, a testvéreidet és a legjobb barátaidat. Kinek is mondanád el mielőbb a legnagyobb boldogságodat, ha nem azoknak, akik a legközelebb állnak a szívedhez?

2. Menj el manikűröshöz

A szervezés hosszas folyamata alatt rendszeresen a figyelem középpontjában leszel, ezért nem árt, ha szép és tiszta manikűrrel veszed az akadályokat. Ha a maximális természetesség híve vagy, akkor persze tökéletesen elegendő az is, ha ügyelsz a körmeid formájára és tisztaságára. Ellenkező esetben könnyen lehet, hogy a rendezetlen körmeid elterelik a barátaid figyelmét a gyönyörű eljegyzési gyűrűdről, ami azért nem lenne túl jó, igaz?

3. Készíts egy gyűrűs szelfit

Egy kép olykor többet mond ezer szónál, nem igaz? Ha készen állsz arra, hogy a nagyvilág is tudomást szerezzen a boldogságotokról, akkor bátran készíts egy szelfit, amin tökéletesen látszik az eljegyzési gyűrűd. Ha nem szeretsz fotókat megosztani, ez a jeles esemény akkor is helyet érdemel a közösségi profiljaidon.

4. Koccints

Ülj össze a legjobb barátaiddal és a családtagjaiddal, és koccintsatok egyet a jeles eseményre. Ne feledd, a mulatság nem csak a lakodalomnál kezdődik, addig is törekedj arra, hogy amikor csak lehet, érezd jól magad, és persze űzd el a stresszt!

5. Köss biztosítást a jegygyűrűdre

Fotó: giphy

Igen, ez nem a legromantikusabb vagy legizgalmasabb dolog a világon, de hidd el, megéri! Ma már nagyon egyszerű, és nem is túl költséges biztosítást kötni a jegygyűrűdre, és jó biztosíték arra az esetre, ha esetleg nyoma veszne.

6. Vegyél egy mély lélegzetet

Ne vágj bele azonnal a lánykérés után a szervezésbe. Várj néhány napot, amíg igazán tudatosul benned, hogy mi is áll előtted. Mielőtt komolyan belefogsz a nagy szervezési folyamatba, szánj egy kis időt a boldogságod kiélvezésére, és ne is gondolj arra, hogy a nagy nap előtt bizony stresszes pillanatok is bőven várhatnak rád.

7. Gondold ki a tökéletes dátumot

A legcsábítóbb esküvői dátumokat és helyszíneket hónapokkal, vagy akár 1-2 évvel korábban lefoglalják a párok, így ha az elkövetkezendő 1-2 évben tervezitek az esküvőtök napját, akkor már bölcs ötlet a lánykérés után néhány nappal kitűznötök a dátumot és kiválasztani a nektek tetsző helyszínt.

Top 6 esküvői helyszín

Top 6 esküvői helyszín

8. Döntsetek a vendégek számáról

Fotó: giphy

Persze nem a pontos várható létszám kell már a legelején, de jó ha egyeztettek a pároddal, nagyjából mekkora esküvőt terveztek. Ha hatalmas vendégsereget szeretnétek meghívni, akkor gondoljátok át alaposan a kiadásokat is, és azt is, hogyan járulhatnának hozzá esetlegesen a családtagok a kiadásaitokhoz.

9. Válaszd ki a koszorúslányokat és a tanúdat

Fotó: giphy

Amint belevágsz a szervezési folyamatokba, elsők közt találd ki azt, kik lesznek a koszorúslányaid és ki lesz a tanúd a nagy napon. Amint megtudja a rokonság és a barátok is, hogy eljegyeztek, biztosan lesznek jelentkezők ezekre a megtisztelő szerepekre, de fontos, hogy azok álljanak melletted a nagy napon, akiket te a legjobban szeretnél.

10. Hozz létre egy esküvői weboldalt

Ha szívesen posztolsz a közösségi média felületein, akkor egy esküvői weboldal létrehozása sem állhat tőled távol. Egy ilyen weboldalra rengeteg olyan hasznos információt összegyűjthetsz, ami mind a ti szervezési munkálataitokat, mind pedig a vendégeitek dolgát megkönnyítheti az előkészületek során és a nagy napon.

11. Gyűjts inspirációkat

Ha még nem regisztráltál a Pinterestre, akkor most egészen biztos, hogy érdemes megtenned. Végeláthatatlan mennyiségű kreatív tippet, ötletet meríthetsz onnan, és egészen biztos, hogy meg fogod találni a saját ízlésedhez legjobban passzoló dekorációt és egyéb szervezési elemeket, sőt még az esküvői fotózáshoz is meríthetsz ötleteket.

12. Válaszd ki a menyasszonyi ruhádat

Fotó: giphy

Függetlenül attól, hogy a menyasszonyi ruhádat készen venni, terveztetni vagy bérelni szeretnéd, már hónapokkal a nagy nap előtt érdemes kiválasztanod, hiszen korábban nagyobb a választék, és magát a dekorációt, illetve a koszorúslányok ruháit is érdemes a te ruhádhoz igazítani.

13. Pihend ki magad

Méghozzá a pároddal! A nagy készülődés közepén mi sem fér jobban rád, mint egy kis testi-lelki feltöltődés, amibe a párodat is vond be! Bowlingozzatok, korcsolyázzatok, kiránduljatok, vagy menjetek el egy wellness-hétvégére. Egy esküvő megszervezése során az elsőtől az utolsó pillanatig rengeteg stresszfaktorral szembesülhetsz, ezért nagyon fontos, hogy szánj egy kis időt a nevetésre, a feltöltődésre, és emlékezz arra, hogy kettőtök boldogságának kiteljesedéséért csinálod ezt az egészet.

Ez is érdekelhet

7 módszer, ami életben tartja a szenvedélyt - akkor is, ha már régóta együtt vagytok

7 módszer, ami életben tartja a szenvedélyt - akkor is, ha már régóta együtt vagytok

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói