2020 elhozta a streaming forradalmat! De milyen előnyei lehetnek 2021-ben?

Szponzorált tartalom

2020.december.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Valószínűleg egy évvel ezelőtt, 2020 elején még senki sem gondolta volna, mennyi megpróbáltatás vár ránk a következő tizenkét hónapban. Azonban a 2020-ban átélt események nem kizárólag negatívan befolyásolták az életünket. Millió meg egy olyan folyamat indult el kora tavasszal, melyek felgyorsították a digitális átállást – gondolj csak a streamelt színházakra, az online oktatásra, a home office elterjedésére vagy például a bankok egyre több online szolgáltatására. Ezekből az innovációkból próbáltunk szemezgetni nektek – természetesen a teljesség igénye nélkül –, ezzel is lezárva 2020-at és elindítva a 2021-es esztendőt.

2020 elhozta a streaming forradalmat! De milyen előnyei lehetnek 2021-ben?
Fotó: Gettyimages.com

Munka az otthon kényelmében

A home office fogalma valószínűleg már sokak számára ismerős, hiszen sok cégnél eddig is volt lehetőség otthon végezni a teendőinket havonta néhány alkalommal. Azonban 2020 még ezt az újnak mondható rendszert is gyökeresen megváltoztatta: már nemcsak napokat, de akár heteket és hónapokat is otthon lehet tölteni úgy, hogy közben dolgozik az ember.

A viszonylag gyors átállást követően egy újfajta jelenség is felütötte a fejét a hétköznapokban: az online felületeken megtartott meetingek és az itt végzett teendők mellett azt vehettük észre, hogy picivel több idő is jutott önmagunkra, a magánéletünkre vagy éppen a munkára. Hiszen már nem kellett a hosszú úton, kései induláson vagy a parkolóhelyen aggódni. A kollégák közelségét ugyan nem pótolhatta semmi, de arra ez az időszak tökéletesnek bizonyult, hogy megmutassa: nem kell öt napból ötöt az iroda falai között tölteni.

A digitális oktatás rejtelmei

Sok negatív kritika érte eleinte az online oktatást, azonban 2020 második felére a legtöbb iskola belejött a rendszer alkalmazásába. A YouTube tutorialok nézettsége egyes témakörök esetében ráadásul az egekbe szökött. Abban sokan egyetértenek, hogy alsó tagozatban a rendszer nem feltétlenül a legmegfelelőbb megoldás, a tanár szerepét általában ezekben az esetekben a szülőknek kellett átvenniük. Az erős alapok pedig nagyon fontosak egy tanuló előrehaladásában. Azonban az egyetemisták körében már világosan látszik, hogy vannak olyan órák, amelyeket nemes egyszerűséggel lehetne online folytatni továbbra is. Itt most főleg a nagyobb előadásokra gondolunk, melyeket egy-egy YouTube videósorozattal vagy esetleg Zoom felvétellel könnyedén át lehetne adni a hallgatóságnak.

Az ügyintézés, köztük a banki folyamatok felgyorsulása

Azt már a bevezetőnk alkalmával is említettük, hogy nem csak a mindennapi dolgokban történtek változások. Egész különleges területeken is kezdődtek átalakulások, például a banki szférában. Természetesen eddig is voltak olyan ügyek, amelyekhez nem kellett személyesen besétálnunk és akár órákat elidőznünk egy bankfiókban, azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel 2020 során az adminisztráció mikéntje gyökeresen megváltozott. A CIB Banknál például egy lakáshitel-felvétel esetében az amúgy igen hosszú folyamat nagymértékben lerövidült, és otthonunk kényelméből lebonyolíthatjuk az ezzel kapcsolatos ügyintézés nagy részét.

De a bank nem hagy azért magunkra, úgynevezett videóbankárok is segítenek nekünk a különböző lépéseknél. Ezt úgy kell elképzelni, mintha az otthonod egy bankfiókká alakulna át, és a reggeli kávédat szürcsölgetve éppen egy fiókos munkatárssal beszélgetnél. Első alkalommal egy hitelkalkulátor segít eldönteni, mire is van szükséged, ezt követi egy kérdőív, végül pedig egy hús-vér emberrel beszélhetsz videóchaten, akivel a további teendőidet elrendezheted. Ez azt jelenti, hogy a példában bemutatott hitelfelvételnél a szerződéskötésig csak egyszer kell bemenni a bankfiókba, a folyamat legvégén, méghozzá aláírni a szerződést.

Mennyivel egyszerűbb ez, mint több alkalommal, sokszor otthon hagyott papírokkal újra és újra elmenni egy fiókba, ugye? Azt pedig még meg sem említettük, hogy az online ügyintézéssel a környezetet is védheted, hiszen jelentős mennyiségű papírtól szabadulunk így meg!

Stream-kultúra: színház vagy koncert akár otthonról

Végül, de nem utolsó sorban elérkeztünk egy igen különleges ponthoz, méghozzá a kultúra online felületen történő terjedéséhez. Valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy idáig eljutunk, azonban 2020-ban megannyi színház és művészeti intézet tett annak érdekében, hogy ne hagyjon minket kultúra nélkül. Ennek köszönhetően mára már koncerteket, különböző színházi darabokat nézhetünk online, sőt még múzeumokba is ellátogathatunk a világ minden pontján. Mindezt úgy, hogy kedvenc fotelünkben vagy kanapénkon pihenünk.

Összességében igen sok dolog indult fejlődésnek az idén, és mi őszintén reméljük, hogy 2021-ben a járványt sikerül legyőznünk, ugyanakkor a járványhelyzet hozadékaként megjelenő, az életünket megkönnyítő megoldások köre is tovább bővül majd.

CIB 5 Éves Kamatperiódusú Szabadfelhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsön THM: 3,98 - 5,72%

CIB 10 Éves Kamatperiódusú Szabadfelhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsön
THM: 4,51 - 6,23%

CIB Végig Fix Szabadfelhasználású Kölcsön THM: 4,87 - 9,12%
CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM: 3,04 - 4,22%
CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM: 3,59 - 4,73%
CIB Végig Fix Lakáskölcsön THM: 4,34 - 7,62%


A teljes Hiteldíj Mutató (THM) meghatározása a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke a változó kamatozású kölcsön esetén nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

A kölcsön folyósításának feltétele a fedezetül szolgáló ingatlan(ok)ra vonatkozó vagyonbiztosítási szerződés megkötése, valamint a kölcsönszerződésnek megfelelő tartalmú, közjegyzői okiratba foglalt, egyoldalú kötelezettségvállalásról szóló nyilatkozat.

Videóbanki csatornán keresztül kizárólag piaci kamatozású lakáshitelek igényelhetőek, a CIB Bank Otthonteremtési Kamattámogatott hitel, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény és az Adó-visszatérítési támogatás termékek esetében nem választható az online hiteligénylési folyamat.

A tájékoztatás nem teljes körű. A részletes feltételeket a fogyasztók és egyéni vállalkozók részére szóló Általános Lakossági Üzletszabályzat, a fogyasztók részére szóló Ingatlanfedezettel biztosított hitel- és kölcsönszerződésekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat, a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre, a CIB Végig FIX Ingatlanfedezetes Kölcsönökre, CIB 5, illetve 10 éves kamatperiódusú Szabad felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsönökre vonatkozó Kondíciós Lista, valamint a vonatkozó ügyfél-tájékoztató tartalmazza, melyek megtalálhatóak a www.cib.hu oldalon és a CIB bankfiókokban. A Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 esküvői frizura, ami bármilyen ruhához passzol, ha vendégként érkezel

4 esküvői frizura, ami bármilyen ruhához passzol, ha vendégként érkezel

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője