3 hasznos tipp, hogy ne durvuljon el a veszekedésetek

2020.július.24.

A veszekedés egy teljesen normális dolog a kapcsolatokban, azonban előfordul, hogy túlságosan lobbanékonnyá válunk közben. Nem mindegy, hogy hogyan zajklik le egy konfliktus. Vannak olyan párok, akik csendesek ilyen szempontból, mások a "tányértörős" fajták. Azonban amennyiben sokszor észrevesszük, hogy a veszekedés a párunkkal eldurvul, érdemes néhány tippet megfogadni.

3 hasznos tipp, hogy ne durvuljon el a veszekedésetek
Fotó: Shutterstock

A párkapcsolati terapeuta a következő dolgokat ajánlja:

1. Üljetek közel egymáshoz

Stacey sokszor megkéri a párokat, hogy üljenek nagyon közel egymáshoz, miközben veszekednek. Ha tudod, hogy egy olyan dologról vitatkoztok, amely során könnyen robbanhat a bomba, akkor mindenképpen érdemes ezt a tanácsot megfogadnotok. Hogy miért? Sokkal nehezebb lobbanékonynak lenni, amikor szinte egymáshoz értek és mélyen egymás szemébe néztek.

Ezután próbálj meg olyan szavakat használni, amelyek a TE érzéseidet fejezik ki ahelyett, hogy olyan kifejezéseket alkalmaznál, amelyekkel őt hibáztatod. Például ahelyett, hogy kiabálnál vele azért, mert mindig későn jön haza a munkából, és még sms-t sem ír, magyarázd el, hogy amikor ezt teszi, elhanyagoltnak érzed magad, mert a vacsorával vártad.

2. Ne gondoljuk túl a dolgokat!

Ha csak feltételezel valamit, (ami lehet meg sem történt) akkor a legvalószínűbb, hogy nem úgy van, ahogy gondolod - mondja Amy Schoen, a randevúk és a kapcsolatok szakértője. Ennek oka a múltbeli kapcsolatok sérelmei, a jelenlegi partner múltbeli rossz viselkedése, vagy akár más emberek kapcsolatokból származó példák is lehetnek. Ha valami zavar téged, akkor előtte érdemesebb megkérdezni arról partnerünket (ezzel magunkat is megnyugtatva), így elkerülhetjük a vitát. Hiszen ha nekitámadunk valamivel (ami lehet nem is igaz), annak biztosan vita lesz a vége.

3. Pihenjetek rá!

Valószínűleg hallottad, hogy nem szabad dühösen lefeküdni, és sokan képtelenek is rá de ez nem mindig a legjobb tanács. Amikor a párok vitatkoznak, és elkezdik hergelni magukat, akkor a legjobb, ha egy kis időt adnak maguknak, mielőtt érzelmeik eluralkodnak rajtuk! Ez idő alatt mindketten megnyugodtok, ezáltal pedig könnyebb lesz higgadtan kezelni az adott problémát.

Ez is érdekelhet

9 példamutató influenszer, akik elfogadják bőrüket úgy, ahogy van

9 példamutató influenszer, akik elfogadják bőrüket úgy, ahogy van

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most