5 egyszerű módszer, ami feloldja a csakráidat

2021.február.20.

Nemrégiben írtunk arról, hogy mi is az a csakra, és milyen típusai vannak. Most pedig mutatunk néhány trükköt, praktikát, amikkel csakráinkat feloldhatjuk. Ilyen közismert módszerek például a különféle meditációs és jóga gyakorlatok, vagy egyéb mozgásformák.

5 egyszerű módszer, ami feloldja a csakráidat
Fotó: Getty Images

Következzen 5 kevésbé ismert, de egyszerű módszer, ami feloldja a csakráidat, ezáltal megváltoztatja majd az életedet:

1. Mozgassuk rendszeresen a testünket!

Nap mint nap a legtöbben nagyon sokat ülünk és keveset mozgunk. Nem csoda, ha testünk különböző pontjain feszült, szoros területek, csomópontok alakulnak ki. Vedd észre ezeket a gócpontokat, melyek leggyakrabban a csípőnknél, a vállainknál, a nyakunk és a gerincünk körül fedezhetőek fel. Mozgassuk át ezeket a területeket, amikor csak tehetjük. Akár csak néhány perces tornákkal is.

2. Töltsünk minél több időt a természetben!

Van a közelünkben egy tó, egy erdő, vagy netalántán egy mező? Ússzunk a vízben, menjünk sétálni az erdőbe, vagy egész egyszerűen járjunk egyet mezítláb a mezőn. De ha ezek nincsenek is a közelünkben, akkor menjünk el a helyi parkba sétálni, használjuk a sok helyen található kondi és fitneszparkot. Sétáljunk egy nagyot a kutyával. Bringázzunk egyet a környéken. A lényeg, hogy legyünk a természetben minél többet. Ezek a természetben töltött percek óriási segítséget jelentenek abban, hogy az energiaközpontjaink feltöltődjenek és egyensúlyba kerüljenek. Arról nem is beszélve, hogy a friss levegő és a napfény (D-vitamin) milyen hasznos a szervezetnek.

3. Bátran próbáljunk ki speciális csakra-tisztító gyakorlatokat!

Meg szoktál állni egy pillanatra is egész nap, vagy folyamatosan el vagy foglalva valamivel? Ha tehetjük, akár csak néhány percre is, álljunk meg, tartsunk szüneteket és töltődjünk fel. Üljünk le a szőnyegre, vagy egy székre, hunyjuk be a szemünket és lazuljunk el. Kapcsoljunk ki minden eszközt, ami zavarhat minket. Kivéve, ha valamilyen relaxációs zenét szeretnénk közben hallgatni. Fordítsa felfelé a tenyerét és csak üljön néhány percig csendben. Ez a gyakorlat megtisztítja a testét, segít ellazulni, pihenni. Képzeld csak el, hogy a világ összes pozitív energiája beléd áramlik. Ez után pedig sokkal dinamikusabbnak fogjuk érezni magunkat.

4. Szánjunk időt arra minden nap, hogy megértsük és tisztázzuk a saját érzéseinket!

Ha minden nap el tudunk gondolkodni azon, hogy mit érzünk, miért érezzük azt, akkor sokkal tudatosabban tudjuk kezelni az egész életünket. Jelen lehetünk a valóságban, nem utólag fogunk bánkódni valami miatt. Ha pedig utat engedünk a már megismert érzéseinknek, az jó hatással lesz az érzelmi csakráinkra is. Ha túlságosan ragaszkodunk vagy éppen nem is ismerjük meg az érzéseinket, akkor felborulhat az egyensúly és a testünkben feszes csomópontok alakulhatnak ki.

5. Írjunk naplót!

Ha leírjuk, hogy mikor mi történik velünk, annak rengeteg előnye van. Egyrészt bármikor visszaolvashatjuk majd azokat, másrészt kibeszéljük magunkból a dolgokat, ami nagyon hasznos. De az energiaközpontjainknak is előnyös, hiszen mikor írunk, közben az érzelmeinken gondolkodunk. Feloldódnak az érzéseink, valódi gondolataink, teret engedünk saját magunknak. Ezek a folyamatok pedig mind a belső egyensúlyunkat teremtik meg.

Ez is érdekelhet

5 tény, amit tudnod kell a csiklódról

5 tény, amit tudnod kell a csiklódról

Szépséghírek

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

GLAMOUR Horoszkóp

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik