5 kiegészítő, ami az SUV-t tökéletes női autóvá teszi

2022.május.24.

Egyre népszerűbbek a nők körében is a városi terepjárók, sok gyártó már eleve ennek a közönségnek hirdeti egyes modelljeit. A jó pakolhatóság, valamint az, hogy elférnek benne a gyerekülések és a hegyoldalban is könnyedén felszalad a jármű, ideális választássá teszi az SUV-ket a családos nők számára. Néhány kiegészítővel azonban valóban tökéletes női autó lehet belőlük.

5 kiegészítő, ami az SUV-t tökéletes női autóvá teszi
Fotó: Profimedia

Nem véletlenül lesznek egyre népszerűbbek az SUV-k a nők körében. Néhány praktikus vagy éppen design szempontból izgalmas kiegészítővel pedig az autók rugalmassága és szerethetősége is jelentősen megnőhet, illetve jobban ki tudjuk használni velük az SUV azon tulajdonságait, amelyek ideális autóvá teszik a városi nők számára.

1. Babafigyelő tükör

A babafigyelő tükröknek két fajtája létezik: az egyiket a menetiránnyal ellentétesen felszerelt gyereküléssel szemben kell feltenni, hogy a visszapillantóból láthasd a babádat, a másikat pedig a visszapillantó tükör mellé, hogy anélkül is rá tudj nézni a már nagyobb gyerekekre, hogy hátra kellene fordulnod.

Mindkettő nagyon praktikus, különösen, ha azért választottad az SUV-t, mert sokszor utazol a gyerekekkel, iskolából hozod-viszed őket, vagy esetleg a kis barátokat is te fuvarozod az edzésre. Egy ilyen tükör nemcsak nagyobb nyugalmat ad, de a potenciális veszélyhelyzeteket is segíthet megelőzni.

2. Kettős fényezés

Alapvetően az autó egy használati tárgy, így a vásárláskor is elsősorban a praktikus és műszaki szempontok döntenek, tagadhatatlan azonban az is, hogy az autó külseje, megjelenése és színe nagyban befolyásolja, mekkora örömmel ülünk be a volán mögé.

Ma már szerencsére a városi SUV-k is elérhetőek a legváltozatosabb színekben, így lehetőségünk van megmutatni az autónkkal az egyéniségünket, az egyes modellek esetében kérhető kettős fényezéssel pedig az autó megjelenése még izgalmasabbá válik. Egy jól megválasztott színnel és fényezéssel az autód nemcsak a mindennapi feladatok elvégzésében nyújt majd könnyebbséget, de igazi design tárgy lesz belőle, amit örömmel fogsz használni.

3. Autós porszívó

Akár egy terepen tett kirándulás után szállsz be az autóba, akár a gyerekek fogyasztották el az uzsonnájukat a hátsó ülésen, vagy éppen a család kis kedvence utazott veled, egy mindennapi használatban lévő SUV belső tere gyorsan elkoszolódhat.

Egy akkumulátorról vagy szivargyújtóról működtethető kézi porszívóval gyorsan tisztábbá teheted az üléseket és az autó kárpitját, így akkor sem kell zavarba jönnöd, ha a gyerekek edzéséről rögtön egy munkahelyi megbeszélésre kell vezetned.

4. Csomagtér rendszerező táskák

Az SUV-k egyik vitathatatlan előnye, hogy remekül elfér a csomagtartóban a nagybevásárlás teljes tartalma, egy pontosan a csomagtartó méretére igazított táskarendszer pedig segít a bepakolásban, a vásárolt áru biztonságos rögzítésében utazás közben, és a kipakolást is sokkal egyszerűbbé teszi. Az egymás mellé illeszthető és a csomagtartót teljesen kitöltő táskarendszer elemei stabilan állnak egymás mellett, így sokkal kisebb az esélye, hogy bármi felborul vagy kifolyik, és ha eleve a táskákba tesszük a bevásárlás tartalmát a bevásárlókocsiból, a kipakolás is sokkal egyszerűbbé válik.

Ha pedig valami miatt a csomagtartó teljes kapacitására szükségünk van, a táskák egyszerűen összehajthatóak, helyet biztosítva így a nagyobb tárgyak szállításhoz.

5. Jó minőségű abroncsok

A jól megválasztott abroncsok természetesen nemcsak nőknek, hanem mindenkinek ajánlottak, mert fontos feltételei a megfelelő tapadásnak és a jó irányíthatóságnak. Mindez azonban még fontosabbá válik, ha a bevásárlás utáni nehéz csomagok esetleg eleve leterhelik az autót, vagy gyerekek is ülnek mögöttünk, esetleg egy iskola vagy játszótér közelében kell manővereznünk.

Hogyan válasszunk abroncsot az SUV-ra?

A megfelelő tapadáshoz és a stabil irányíthatósághoz érdemes olyan abroncsot választanunk, amelyet kimondottan az SUV-k igényeire fejlesztettek ki, így jobban bírják például a rosszabb útviszonyok miatti fokozott igénybevételt, nedves utakon és vészhelyzetekben is megfelelő fékerővel bírnak, és független teszteken is jól szerepeltek. A Hankook Ventus S1 evo3 SUV gumiabroncsát prémium autógyártók is választják, az agilis teljesítményű abroncsokat kifejezetten SUV-kre optimalizálták, mind száraz, mind nedves burkolaton jól tapadnak: az egymásba illeszkedő külső hornyok biztosítják a nedves tapadást, és megakadályozzák a vízen csúszást. Ez megerősíti az abroncs teljesítményét nedves utakon és esőben történő kanyarodás során, anélkül, hogy ez veszélyeztetné a szárazon nyújtott kezelhetőséget, miközben a kerekek zajnélküli és kényelmes autózást tesznek lehetővé. Az abroncs kiváló eredményeket ért el több teszten is.

Ez is érdekelhet

Egy olyan világban, ahol leducizzák Emilia Clarkot, bele sem akarok gondolni, hogyan látnak engem

Egy olyan világban, ahol leducizzák Emilia Clarkot, bele sem akarok gondolni, hogyan látnak engem

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját