5 tipp, hogy tökéletes legyen a valentin-napi ajándék

2021.február.6.

Az évnek ebben az időszakában a boltok kínálatát nézegetve úgy tűnik, hogy Valentin-napra szinte mindegy, mit adunk, a lényeg, hogy piros legyen. A lufitól a csokiig, a bugyitól a társasjátékig, a virágtól a könyvekig minden piros színt ölt, szívecskéket vesz magára és kihagyhatatlan ajándéknak álcázza magát. De nekünk óvatosnak kell lennünk: ne hagyjuk magunkat elcsábítani az első kirakat által, ajándékozzunk tudatosan, méghozzá olyan dolgot, aminek az ajándékozott is biztosan örül.

5 tipp, hogy tökéletes legyen a valentin-napi ajándék
Fotó: Shutterstock

A megfelelő ajándék kiválasztása nagyon fontos lehet, hiszen annak keresel meglepetést, akit valószínűleg a legjobban szeretsz a világon. Nem érdemes azonban erre különösebben rágörcsölni, abból könnyen születhet erőltetett vagy sablonos ajándék. Inkább olvasd el a mi öt pontunkat, amiben összegyűjtöttük neked, hogy mire érdemes odafigyelned az ajándék kiválasztásánál.

Íme 5 tipp, ami segíthet!1. Mérd fel, hogy a másiknak, mire van igénye!

Ez valójában egy általános jótanács minden ajándékozáshoz, de pont ezért került nálunk is az első helyre. A Valentin-nap pedig ebből a szempontból kiemelt esemény, hiszen egy szülinappal vagy karácsonnyal szemben van, aki kifejezetten ódzkodik tőle. Nála valószínűleg nincs az a virágcsokor, amivel legyőzheted az ellenérzéseit, de valójában ilyenkor sem kell lemondanod az ünneplésről. Apró figyelmességek, közösen töltött idő, egy program, ami tudod, hogy sokat jelent a másiknak - ezek lehetnek a ti Valentin-napotok összetevői - szigorúan az ünnepi máz nélkül.

2. Adj időt, élményt, szeretetet!

Azt érzed, hogy nincs az a könyv vagy ékszer, ami kifejezné, hogy mennyire szereted a másikat? Valami új utat keresel az érzelmeid kimutatására? Válassz egy olyan programot, amin mindketten részt vehettek és közösen szerezhettek olyan élményeket, amik a következő egy évre elegendő alapanyagot adnak a nosztalgiázáshoz. Egy városi séta vagy egy kirándulás a zúzmarás erdőben mind alkalmas lehet erre ebben az időszakban.

3. Évről-évre újulj meg!

Az ajándék kiválasztásánál érdemes figyelembe venned azt is, hogy mennyi ideje vagytok együtt. Ismerd fel, mire van igazán szükségetek: egy kedves tárgy, egy közös élmény vagy egy egyszerű "Szeretlek!" vezet ebben az évben a kedvesed boldogságához? A lényeg, hogyha fontos nektek az ünnep, akkor próbálj minden évben valamilyen kis csavart vinni a dologba.

4. Váltsd valóra az álmát!

Mindannyiunknak vannak olyan, mélyen dédelgetett álmai, amire végül nem áldozunk. Kevés az időnk, szűkösek az anyagi korlátok vagy egyszerűen azt érezzük, hogy nem érdemeljük meg. A Valentin-nap kiváló alkalom lehet arra, hogy te legyél az, aki mégis megadja a párjának, amire vágyik. Hiszen nem elég, hogy megkap valamit, amit tényleg nagyon szeretne, de még nagyobb érték lehet számára, hogy megtudja, még a legtitkosabb vágyait is ismered és valóra váltod!

Tedd bele magad is az ajándékba!

Ez talán a legnehezebb pont: megtalálni azt a keresztmetszetet, ahol a te és az ő vágyai találkoznak. Ez elsőre akár nehéznek is tűnhet, de ne feledd: van oka annak, hogy egymást választottátok és most valószínűleg ő is lázasan keresi a te ajándékodat.

A legfontosabb pedig tényleg az, hogy ne félj hibázni. Minden kapcsolatban hosszú és rögös út vezet a másik megismeréséhez, ami talán sosem ér teljesen véget. De hidd el, a nem tökéletes ajándék ugyanúgy hozzátesz a kettőtök közös történetéhez, ha más nem is marad belőle, egy nagy, közös nevetés mindenképp. Boldog Valentin-napot nektek!

Ez is érdekelhet

5 NEM orvosi probléma, ami miatt csökkenhet a libidód

5 NEM orvosi probléma, ami miatt csökkenhet a libidód

Divathírek

Mindenki ott lesz a Budapest Central European Fashion Week-en!

Mindenki ott lesz a Budapest Central European Fashion Week-en!

Monitor

Pszichoedukációs tartalomgyártásba fogtak –Százezres követőtáboruk folyamatosan nő az Instán

Pszichoedukációs tartalomgyártásba fogtak –Százezres követőtáboruk folyamatosan nő az Instán