6 szokatlan, de szuper ötlet, hogy túllépj a szakításodon

2017.június.2.

A szakítás - akárhogyan is történik - kétségtelenül fájdalmas, és akár hónapokba is telhet, amíg túlteszed magad az exeden. Azonban van néhány technika, ami segíthet azon, hogy ne a lakásba zárkózva, zokogva szenvedd végig a gyászt, és lehetőség szerint minél előbb kikeveredj a szomorú dalokkal és Bridget Jones-filmekkel töltött időszakból.

Íme 6 technika, amit érdemes megfontolni!

Fotó: giphy

"Rend a lelke mindennek" - biztosan te is halálra untad ezt a mondatot gyerekként a szüleidtől, azonban érdemes elgondolkozni rajta! Egy kupis, telepakolt szobában könnyen a bánatodba süllyedhetsz, és hagyhatod, hogy belül is eluralkodjon a kinti káosz. Ha rendet raksz, és kiszanálod a felesleges holmikat, egyrészt lekötöd magad, másrészt sokkal nagyobb, rendezettebb tered lesz, ami segít a lelkiállapotod helyreállításán is.

Olvastad? 8 ok, amiért érdemes egy évig szinglinek lenni

Elsőre őrültségnek tűnhet, de nagyon izgalmas lesz, meglátod! Persze nem arra akarunk buzdítani, hogy Pókember-jelmezben menj el dolgozni, csupán egy napra vegyél fel olyan ruhákat, ami amúgy egyáltalán nem jellemző rád. Ha alapvetően a laza, sportos cuccokat szereted, keresd elő a tűsarkút és a szoknyát, ha pedig általában nőiesen öltözködsz, válts egy napra tornacipőre. Figyeld meg, hogy érzed magad, és hogy reagál a környezeted az átalakulásodra!

A hálószobád az első és az utolsó dolog, amit minden egyes nap látsz. Mivel ez adja meg neked a kezdő és a záró löketet, fontos, hogy minél nagyobb nyugalmat és biztonságot érezz a falai között. Dobd fel valamivel a szobád, ha van rá lehetőséged, fesd át a falakat, vagy tegyél ki új képeket. Amennyiben nem szeretnél ekkora változtatást, az is elég, ha csak új ágyneműhuzatot veszel. Apróság, de garantáltan felfrissíti a környezeted és téged is!
Tudtad? Ez a 10 jel arra utal, hogy nagy eséllyel válással végződik a házasságod


Nem szükséges, hogy jó hangod legyen, vagy bármilyen szövegírói skilled! Az elkészült műt nem publikálásra szánod, csupán az a célja, hogy kiadd magadból a fájdalmad, kreatív úton dolgozd fel a történteket! (Aztán ki tudja, talán kiderül, hogy hatalmas tehetség veszett el benned!) Amennyiben nagyon idegenkedsz a dalok és versek világától, írj csak egy hosszú levelet, amiben összegzed a történteket, mindent kimondasz, amire nem volt lehetőséged. Garantált, hogy megkönnyebbülést érzel majd!

Fotó: giphy

Ha ellátogatsz egy érdekes kiállításra, egy idegen művész fejébe nyerhetsz betekintést. Értelmezd, elemezd, vizsgáld meg a képeket: milyen gondolatok foglalkoztathatták az alkotót, vajon milyen örömökkel és problémákkal nézett szembe? Ezzel a gyakorlattal egyrészt kiszakadhatsz a saját problémádból, másrészt lehetséges, hogy egy másik ember gondolatai ébresztenek majd rá a saját helyzetedre is.

Ne hagyd ki: 6 hiba, amit ne kövess el szakítás után

Ha másokon segítesz, nem csak azért érzed majd jobban magad, mert valakivel jót tettél, de a másikba fektetett energia a figyelmedet is elvonja a saját problémádról. Csatlakozz egy önkéntes csoporthoz, és vigyél ételt a rászorulóknak, beszélgess velük, ismerd meg a történetüket. Ha valamelyik barátod szívét nyomja a bánat, akkor még kézenfekvőbb a megoldás: hiába te szakítottál, az ő problémáiról beszélgessetek most!

Ez is érdekelhet

Ez a szemüvegkeret kompormisszumok nélkül született: megérkezett a Tipton x Schiffer

Ez a szemüvegkeret kompormisszumok nélkül született: megérkezett a Tipton x Schiffer

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk