7 tipp, amivel túljuthatsz a szerelmi csalódásodon

2022.szeptember.12.

Kevés kellemetlenebb dolog van egy olyan szakításnál, mint amit nem te kezdeményeztél. Függetlenül attól, mi miatt szakított veled a párod, az űr, amit maga után hagyott, egész biztosan kínzó, de nem szabad összetörnöd! Biztos lehetsz benne, hogy ilyen eset sok más emberrel megtörtént már, sokan jártak ugyanebben a cipőben.

El kell hinned, hogy talpra tudsz állni és erősebb leszel mint valaha, ráadásul rengeteg kaland is vár rád. Felfedezhetsz új tájakat, tanulhatsz nyelveket, szórakozhatsz és idővel beköszönt majd az életedbe egy új, és talán az igazi nagybetűs szerelem! Addig is van néhány tippünk, hogyan vészeld át a kezdeti nehéz időszakot.

1. Beszéld ki magadból a fájdalmad

Ne próbáld elfojtani magadban a rossz érzéseid. Mindig kell valaki, akivel megoszthatod a problémáid, a fájdalmad. A legjobb, ha ez az illető egy barátod vagy az anyukád, akiben egész biztosan megbízhatsz. Beszélj neki arról, mit láttál a volt párodban, mi volt a jó és mi a rossz a kapcsolatotokban majd ötleteljetek közösen, mennyi remek lehetőség áll még előtted az életben!

2. Ne hagyd, hogy elnyomjon a fájdalom

Beszélj ki magadból minden fájdalmat, de egy bizonyos pont után már engedj teret a pozitív gondolatoknak is. Ne ismételgesd folyamatosan ugyanazokat a szomorú emlékeket, hiszen ezáltal a lelked újraéli a csalódást és csak növeled a fájdalmas időszak kimeneteli idejét. Támaszkodj ilyenkor a barátaidra és a szüleidre, és hagyd, hogy eltereljék a figyelmedet.

3. Ne nézegesd az exed közösségi média felületeit

Igen, gyakori, de borzasztóan rossz szokás szakítás után az ex közösségi média felületeinek böngészése. A legjobb tanács, amit adhatunk: kövesd ki vagy töröld ki, és semmiképp ne nézegesd az adatlapját. Éppen elég kellemetlen az is, ha esetleg összefuttok az utcán, miért nehezítenéd meg még jobban a dolgodat? A közösségi média felületeidről való kisöpretése csodákra képes. Használd a Facebook adatvédelmi beállításait, és zárd ki teljesen az életedből! Amíg ezt nem teszed meg, sokkal nehezebb feldolgozni a kapcsolat befejeződésének tényét.

4. Tedd azt, amit szeretsz

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy amikor párkapcsolatuk lesz, elhanyagolják a családjukat, a barátaikat, a hobbijukat vagy félresöprik az addig tervezett jövőbeli elképzeléseiket. Azt hisszük, a szeretett személy a világ közepe, ezzel pedig olykor inkább vesztünk, mint nyerünk. Ha te is beleestél abba a hibába, hogy elhanyagoltad néhány szeretted vagy félretetted az álmaid, akkor épp itt az ideje, hogy megvalósítsd őket. Az pedig csak a bónusz, hogy ha minden terved véghez viszed, időd sem lesz gondolkodni a rossz emlékeken.

5. Összegezd a tapasztalataid

Ha visszatértél önmagadhoz, nem árt összegezni az eddigi párkapcsolati tapasztalataid. Erre azért van szükség, hogy közelebb kerülj ahhoz az igazsághoz, hogy valójában milyen férfi az, aki igazán illik hozzád, aki mellett újra megtalálnád a boldogságod. Legközelebb, ha megismerkedsz valakivel, helyezd előtérbe a te vágyaid, elképzeléseid, és senkinek ne hagyd, hogy elnyomja a személyiségedet.

6. Tudd, hogy ez csak átmeneti állapot

Nem számít, mennyire fáj a szíved, akkor is tudnod kell, hogy ez csak átmeneti állapot, a rossz érzések nem maradnak veled örökre. Egy ideig biztosan eltart majd, de minden helyre fog állni. Tanulj azoknak a példájából, akiket szintén ért nagy szerelmi csalódás, megviselte őket, de talpra álltak és újra boldogok. Ha van a közvetlen környezetedben ilyen személy, kikérheted a véleményét is, egész biztosan bíztatni fog!

7. Fordulj szakemberhez

Ha kibeszélted magadból a fájdalmaid, blokkoltad az exed a közösségi média felületein, megpróbáltál túllépni rajta, de még mindig azt érzed, hogy megrekedtél a szomorúságban, akkor fordulj egy szakember segítségéhez. Mikor kell ezt tenned? Ha több mint egy hónapig minden nap órákon át rajta jár az eszed, nem tudod élvezni azokat a dolgokat, amelyek korábban örömet okoztak számodra, és a lelkiállapotod már az emberi kapcsolataid, a munkád vagy a tanulmányaid rovására megy. Ha ezek igazak rád, kérd egy szakképzett lelki tanácsadó vagy pszichológus segítségét. Biztos lehetsz benne, hogy meghallgat, támogatni fog, és segít túllendülni a nehéz időszakodon.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói