7 tipp az azonnali felfrissüléshez

2016.június.16.

A tavasz a nagytakarítás és a méregtelenítés időszaka, sok minden a megújulásról, és dolgaink átalakításáról szól. A meleg idő beköszöntével lelkünk, testünk is vágyik a megújulásra. Íme, néhány hasznos és egyszerű módszer, amelyekkel pillanatok alatt felfrissülhetünk, és szervezetünk új erőre kaphat.

7 tipp az azonnali felfrissüléshez
Fotó: Thinkstock

Induljon lendülettel a nap

Ki korán kel aranyat lel, tartja a mondás – és valóban, így is van. Keljünk fel fél órával korábban, és kezdjük a napot mozgással. Pár perc jóga, vagy 10 perc futás is csodákra képes!

A reggeli fontos
Nagyon jót teszünk szervezetünkkel, ha egy adag gyümölcsturmixszal, vagy joghurtos müzlivel indítjuk a napot. Mindamellett, hogy könnyű, egészséges és tápláló, növeli energiaszintünket is. Így ebédig nem kopog majd a szemünk az éhségtől, a koncentrációnk megnő, és a munkánkban sokkal hatékonyabbak lehetünk.

Kávészünet helyett meditáljunk
Ha van rá lehetőség, keressünk egy nyugodt helyet, ahol kényelmesen elhelyezkedve egy kicsit magunk lehetünk. Csukjuk be a szemünket, és gondoljunk egy megnyugtató, pozitív képre, jelenetre: egy sétára a tengerparton, madarak énekére az erdőben, vagy akár a tengervíz zúgására. Az interneten számos pár perces vezetett, zenés meditációs program is található, sőt már telefonos applikációkat is letölthetünk erre a célra.

Mozogjunk munka közben is
Ha napközben a számítógép előtt ülve elfáradtunk és megmerevedtek az izmaink, álljunk fel kicsit és mozgassuk át magunkat. Egy lassú fej-és vállkörzés megmozgatja az izmainkat, és megszabadít a stressztől. A nyújtózkodás felfele, majd a lábfejhez serkenti a vérkeringésünket, így közérzetünk sokkal kellemesebb lesz.

Igyunk frissítő folyadékot
Naponta két liter folyadék bevitele szükséges a szervezetünk számára, és érdemes olyat innivalót választani, ami kevesebb cukrot és mesterséges anyagot tartalmaz. Energiaitalok helyett válaszunk olyan frissítő italokat, amik természetes alapanyagokból készülnek, tartósítószer hozzáadása nélkül. A D24 például B6 és C-vitamint is tartalmazó frissítő ital, így bátran fogyasztható akár egy kimerítő edzés után, vagy autóvezetés alatt. Frissítő ízüknek köszönhetően az aktív életet élők, sportolók is szívesen fogyasztják, ráadásul egy doboz elfogyasztása fedezi a napi szükséglethez elegendő egynegyed mennyiséget!

Nassoljunk gyümölcsöt
Ha gyorsan szeretnénk energiához jutni, együnk egy banánt vagy bármilyen gyümölcsöt, de a joghurt, vagy egy pohár hideg tej is gyorsan erőt adhat. Válogassunk kedvünk szerint évszaknak megfelelően, tízóraira, uzsonnára tökéletes választás a kiegyensúlyozott étkezéshez.

Sétáljunk

Ha munkában jövet vagy menet időnk engedi, azt a két-három villamos, busz vagy metrómegállót inkább tegyük meg gyalog. Ebéd után 10 perc séta a közeli parkban, nemcsak segíti az emésztést, de sokkal több energiával tudunk majd dolgozni a nap hátralevő részében.

Ez is érdekelhet

Egy kapszula, több adag kávé: új kávétípussal bővítette ki a Nespresso a Vertuo rendszeréhez tartozó kínálatát

Egy kapszula, több adag kávé: új kávétípussal bővítette ki a Nespresso a Vertuo rendszeréhez tartozó kínálatát

Divathírek

Met gála 2021: Ezek a sztárok jól értelmezték az idei tematikát

Met gála 2021: Ezek a sztárok jól értelmezték az idei tematikát

Divat Shoppingtipp

A GLAMOUR-napok applikációban már letöltheted az októberi számot és a GLAMOUR-napok kuponokat

A GLAMOUR-napok applikációban már letöltheted az októberi számot és a GLAMOUR-napok kuponokat