8 dolog, amit sose felejts ki a táskádból

2017.március.9.

Veled is megesett már, hogy reggel 8-kor kiléptél a lakásból, 10-kor már szembesültél vele, hogy egy csomó dolgot otthon felejtettél, azonban tudtad, hogy csak este érsz haza? Nos igen, ha tevékeny, sűrű napjaink vannak, nem árt mindenre felkészülni, és jól felszerelten belevágni a teendőinkbe. Most összegyűjtöttünk 8 dolgot, amit célszerű mindig magadnál tartani, ha el szeretnéd kerülni a kellemetlenségeket.

Könnyen megeshet, hogy elhúzódik egy meeting, esetleg hosszú a sor a postán, te pedig már hosszú órák óta nem ettél, és lassan az ájulás kerülget. Az ilyen esetekre célszerű mindig elrakni egy almát, egy müzliszeletet, vagy egy zacskó szőlőcukrot. Igazán életmentő tud lenni, ha nincs lehetőséged hirtelen svédasztalos menüt fogyasztani.

Ha hirtelen fontos megnézned egy Youtube-videót, azonban nem szeretnéd az egész iroda/busz/utca hallatára megtenni ezt, vagy ha hosszú utazásra kerül sor, és nincs nálad könyv, elengedhetetlen kellék a fülhallgató.

Még ha reggel egy gyors zuhannyal és spray-vel is indítod a napot, sajnos nincs garancia arra, hogy estig kitart a frissességed, és ugyanolyan tusfürdő felhő leng majd körül hazaérkezésedkor is. Egy zsúfolt metró vagy egy túlfütött kávézó rögtön nyomot hagy a pólón, és igen kellemetlen pillanatoktól tud megkímélni egy észrevétlen spray-frissítés.

Fel kell írni egy telefonszámot, bevásárló listát készíteni, vagy aláírni egy fontos papírt, csak éppen toll nincs nálad? Ne engedd, hogy egy ilyen hiba húzza keresztül a számításaidat, mindig tarts a táskádban legalább két tollat... alaposan rácsavart kupakkal!

Fontos az egész napos hidratáltság, ráadásul célszerű figyelni a napi 2 liter folyadékbevitelre is, és ezeket merőben megkönnyíti, ha mindig kéznél van egy üveg innivaló. Ha folyamatosan szem előtt van, már pótcselekvésként is inni fogsz, és ez a lehető legegészségesebb "rossz" szokás.

Sajnos a legtöbb nyilvános WC nem arról híres, hogy feltöltött szappannal várják a vendégeiket, és a higiénia fenntartása is sok helyen háttérbe szorul. A nőkre különösen nagy veszélyek leselkednek egy-egy ilyen helyen, így célszerű mindig saját magunknak gondoskodni a megfelelő kézfertőtlenítésről.

Sajnos a reggel gondoson elkészített, tűpontos konty sem maradhat makulátlan az estére, azonban néhány kilógó tincset könnyen orvosolhatunk egy-két hullámcsat elhelyezésével. A csat is egy amolyan "must have" kellék a táskánkba, és ez szerencsére még helyet sem foglal el.

Hiába köszöntött be a tavasz, még mindig becsúszik egy-két szeles, hűvösebb nap, ami a lehető legnagyobb ellensége az érzékeny bőrűeknek. Az erős fuvallatoktól könnyen kiszáradhat, kipirosodhat a bőrünk, azonban ez rögtön korrigálható egy kis krém használatával.

Ez is érdekelhet

Top 15: Thierry Mugler legikonikusabb ruháival emlékezünk az elhunyt tervező zsenire

Top 15: Thierry Mugler legikonikusabb ruháival emlékezünk az elhunyt tervező zsenire

Szépséghírek

10+1 elképesztő Eufória-smink, amiről nem tudjuk levenni a szemünket

10+1 elképesztő Eufória-smink, amiről nem tudjuk levenni a szemünket

G-Szex

Így lesz sokkal hosszabb a szex - 13 útmutató tanács

Így lesz sokkal hosszabb a szex - 13 útmutató tanács