8 európai sziget, ahol tökéletes lehet a vakációd

2016.július.21.

Ha még nem döntötted el merre indulnál nyaralni, mi adhatunk egy pár tuti vakációs tippet amivel garantáltan nem fogsz mellélőni. Ezek a szigetek egytől-egyig különlegesek, és ráadásul Európában vannak, így nem is kell olyan sokat utaznod ahhoz hogy felfedezd őket.

A stílusos üdüléshez megfelelő öltözék is szükségeltetik, hisz amellett, hogy jól kell hogy érezzük magunkat a bőrünkben, ne felejtsük el, hogy a nyaralás alkalmával készült albumot egész életünkben nézegetni fogjuk. Ezért minden hely karakteréhez kötöttünk egy-egy olyan outfitet, amiben szívesen tengetnénk el ott pár napot egy kis napfürdőzéssel.

Myrtos, Kefalónia szigetén

A víz itt tényleg ilyen türkizkék, hófehér gömbölyű kövecskék és puha homok borítja a partot. Az egész sziget lenyűgöző, sok szuper stranddal, virágos növénytakaróval, jó kajával és kedves emberekkel.

Mykonos

Ezen a kék-fehér szigeten mindent megtalálsz: őrült bulikat, a legmenőbb dizájnerbutikokat vagy csendes kis tengerpartot icipici tavernákkal. Autót bérelni tanácsos, így minden szegletét fel lehet fedezni.

Sa Calobra, Mallorca

A sziget gyönyörű, és bár néhány üdülőfaluban több a német szó, mint a helyi, a spanyol virtus ereje mégis átütő.

Hydra szigete

Ez a görög minisziget nagyon közel van Athénhoz. Sziklás, meredek partjaival, és girbe-gurba utcácskáival megkapó látványt nyújt. Meghittségét az adja, hogy ha hiszitek, ha nem, itt nincsenek utak, így autók és motorok sincsenek. A járműveket szegény kis csacsik helyettesítik, ők cipelik a kényelmes turistát. Hydra egy történelmi hippi hely, hangulatos kis bárokban lehet itt koktélokat szürcsölgetni.

Elba szigete, Toszkána

Ahol az olasz kultúra, a toszkán konyha és a kristálytiszta tenger találkozik. Mesés. A helyi busz sűrű menetrenddel körbejár a szigeten, így naponta töbször is strandot válthatsz ha szeretnéd.

Santorini szigete

A part néhol szinte fekete, mert Santorini egy vulkáni sziget, de ez csak hozzátesz a hely különlegességéhez. Oia városka olyan, mint egy kis ékszerdoboz. Nem lehet betelni vele.

Paros szigete

Nyugis, barátságos és gyönyörű. Tökéletes családi úticél. Kis vízitaxival minden nap más öblöt lehet meglátogatni.

Öland, Svédország

Ezen a svéd szigeten nem garantált a 40 fok júniusban, a nyári időjárás inkább kellemesnek mondható. Aki nem bírja a hőséget, annak szuper választás.

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról