8 tipp ebédszünetre, hogy az egész napod jobban teljen

2021.május.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Talán már tökéletesítetted a reggeli és az éjszakai rutinodat, na de az ebédszünetedre is van bevált rutinod? Ha még nem, akkor itt az ideje kialakítanod, hiszen jóval többet is kihozhatsz belőle annál, mint hogy gyorsan elfogyasztod az ebédedet. Ha pedig eddig egyáltalán nem is tartottál ebédszünetet, akkor még inkább fontos, hogy innentől kezdve hangsúlyt fektess a napközbeni feltöltődésre, ezáltal pedig az egész napodat jobbá tedd.

8 tipp ebédszünetre, hogy az egész napod jobban teljen
Fotó: HBO / GLAMOUR

1. Iktass be egy gyors edzést

Ha már dél körül fáradtnak érzed magad, akkor frissülj fel egy gyors edzéssel. Talán ellentmondásosnak tűnhet, hogy energia hiányában fizikai erőfeszítéseket tegyél, de ha ráveszed magad, garantáltan kiadhatod a gőzt, és új lendülettel vághatsz bele a nap további részébe. Helyszíntől függően egy egyszerű tornától egy pár perces intenzív edzésig bármilyen mozgásformát választhatsz.

2. Tervezd meg a másnapi étkezésedet

Ha stresszes napod van, és úgy érzed, hogy nehezen tartod kontroll alatt az életedet, akkor kezdj el tervezni. Első lépésben kezdd egy olyan apró dologgal, ami azt szolgálja, hogy motiváltabbnak érezd magad. Tervezd meg például a másnapi ebédedet: rendelj a kedvenc helyedről, vagy nézz ki egy igazán ínycsiklandó receptet, és készítsd el este.

3. Menj ki a friss levegőre

Ha a munkád egész nap az íróasztalhoz köt, akkor legalább ebédszünetben állj fel, és menj ki a friss levegőre. Egy rövid séta nemcsak az egészségedre lesz jó hatással, hanem a koncentrálóképességedet és a közérzetedet is javíthatja. Ha egy séta nem hangzik elég csábítóan, akkor is legalább nyisd ki az ablakokat, vagy edd meg a szabadban az ebédedet.

4. Légy kreatív és szórakozz

Gondold át alaposan, mikor tettél utoljára valamit szimplán csak szórakozásból? Mivel töltöd a szabadidődet, ha nem sorozatot nézel? Ha nehezen találod a választ ezekre a kérdésekre, akkor itt az ideje, hogy elővedd a kreativitásod, és végre, akár csak pár percre is, teret adj a szórakozásnak. Kapcsold be a kedvenc zenéd, táncolj, színezz, játssz egy számítógépes játékkal, vagy csinálj bármi mást, ami kikapcsol és szórakoztat.

5. Kényeztesd magad

Ha otthonról dolgozol, miért ne engedhetnéd meg magadnak, hogy a nap közepén szánj időt az öngondoskodásra? Engedj egy forró, pihentető fürdőt ebédszünetben, tegyél fel egy arcmaszkot, vagy fesd ki a körmödet. Akár gyertyát is gyújthatsz, vagy illóolajjal is fokozhatod a hangulatot. Egy ilyen, maximum fél órás feltöltődés után biztos lehetsz benne, hogy a nap hátralévő részében kiegyensúlyozott és energikus leszel.

6. Készíts listát a tennivalóidról az életcéljaid alapján

Biztosan te is írtál már össze olyan listát az ebédszünetedben, ami az elkövetkezendő napok elintéznivalóit tartalmazza, de készítettél már olyan listát, amin a tervek az 5-10 év múlva esedékes céljaid eléréséhez szükségesek? Ha igazán komoly céljaid vannak az életedben, akkor azok megvalósítása akár évekbe is telhet, de ha átgondolod, hogy akár egyetlen nap alatt mit tehetsz meg azért, hogy közelebb kerülj hozzá, akkor sokkal hamarabb elérheted, mint amire számítanál.

7. Végezz házimunkát

Ha nem érzed szükségét a pihenésnek az ebédszünetedben, miért ne fordíthatnád az idődet házimunkára? Legyen szó az íróasztalod letörléséről, a mosogatásról, a mosásról vagy a vasalásról, ha bármelyiket elvégzed napközben, akkor később több szabadidőd marad, és akár az egész estédet úgy töltheted, ahogy csak szeretnéd.

8. Ne csinálj mást, csak egyél

Azokon a napokon, amikor nem tudsz hosszabb szünetet tartani, vagy túl kimerültnek érzed magad ahhoz, hogy bármit is csinálj, akkor csak egyél. Csukd le a laptopodat, tedd el a mobiltelefonodat, és élvezd ki az ebédedet. Ha egy csendes helyen eszel, akkor az étkezésedet meditációvá alakíthatod, és minden falatot kiélvezhetsz. Ha végeztél, nyugodtan térhetsz vissza a munkához, és készen állsz majd minden kihívásra, amit a délután tartogat neked.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője