8 tipp, hogy legyőzd a karácsonyi magányérzetet

2021.december.17.

A karácsony – bármennyire is az lenne az ideális, hogy csupa boldog pillanattal teljen – gyakran még normális helyzetben is sok nehézséget idéz elő. Most, hogy egyébként is sokak számára nehezebb, hogy találkozzanak a szeretteikkel, még több embert érinthet a karácsonyi magányérzet. Ha a te szívedet is van, ami nyomja – legyen az a szeretteidtől való távolság, a fárasztó munkarend, a bizonytalan pénzügyi helyzet vagy éppen az általános bizonytalanságérzet – ne feledd, hogy egyáltalán rengetegen vannak hasonló helyzetben. Na de hogy ne szomorkodással teljen a karácsonyod, fogadd meg ezt a néhány tippet, hiszen ha észreveszed, mennyi lehetőség áll előtted, máris szertefoszlik majd a magányérzeted.

8 tipp, hogy legyőzd a karácsonyi magányérzetet
Fotó: Rexfeatures

1. Írj levelet a barátaidnak és a szeretteidnek

Ebben az évben felejtsd el a néhány másodperc alatt megírt közösségi médiában küldött üzenteket. Ragadj tollat és papírt, és készíts házilag képeslapokat kedves üzenetekkel azoknak, akik valóban fontosak számodra. Így sokkal személyesebben kívánhatsz nekik boldog karácsonyt, és éreztetheted velük, hogy mennyire fontosak számodra. Ha még egyedibb meglepetést szeretnél, akkor csúsztass a képeslapok mellé egy-egy kedves régi, közös fotót is azzal, akinek éppen készül az ünnepi üdvözlet.

2. Készíts magadnak egy hála – és tervlistát

Még ne tedd el a tollat és a papírt! Készíts magadnak egy listát, amiben felsorolod, mi minden történt veled az elmúlt egy évben, amiért hálás lehetsz. Vesd papírral az utóbbi időszak legszebb pillanatait, majd tegyél mellé egy listát arról, hogy milyen terveket tűzöl ki magad elé a következő évre. Ha elkészült, tedd a listát egy jól látható helyre, hogy mindig emlékeztesd magad arra, hogy sok szép pillanatot éltél már át, és megannyi vár még rád.

Last minute ajándéktipp: Mit adjunk annak, akinek már mindene megvan?

Last minute ajándéktipp: Mit adjunk annak, akinek már mindene megvan?3. Videochatelj

Ha hiányzik egy barátod vagy családtagod, akkor ne csak szöveges üzenetekben vagy telefonon kommunikálj vele, hanem hívd fel őt videochaten! Így sokkal személyesebb lesz az élmény, és máris sokkal kevésbé lesz kiábrándító, hogy most éppen nem tudtok egy helyen ünnepelni. A FaceTime vagy a Zoom tökéletes platform erre, és még fizetned sem kell érte!

4. Tartsd fenn a karácsonyi hagyományokat

Minden karácsonykor elkortyolgatsz egy pohár finom tojáslikőrt a rokonaiddal és teli torokból énekelitek a kedvenc karácsonyi dalotok? Van olyan karácsonyi film, amit már évek óta együtt néztek? Ezekről a szórakoztató pillanatokról idén sem kell lemondanod! FaceTime-on vagy Zoomon keresztül is igazán szórakoztató lehet együtt énekelni vagy kitárgyalni a kedvenc filmetek, hiszen az élmény bár kissé más, de így is közös lesz.

5. Táncolj

Igen, táncolj! Akkor is, ha éppen egyedül vagy! Hangosítsd fel a kedvenc zenéidet, kapcsold le a villanyt, kapcsold fel a karácsonyi égőket, vedd fel a legcsillogósabb ünnepi szettedet, és add át magad a pillanatnak! Ha táncolsz, ugrálsz, vagy akár csak teszel néhány kört az otthonodban, máris több boldogsághormont szabadítasz fel, és garantáltan jobban fogod magad érezni.

10 ajándékötlet, ha igazán eredeti szeretnél lenni idén karácsonykor

10 ajándékötlet, ha igazán eredeti szeretnél lenni idén karácsonykor6. Használd ki mind az 5 érzékedet

Gyújts meg egy fenyőfa illatú gyertyát, halványítsd el a világítást, kapcsolj be egy nyugtató lejátszási listát, vegyél fel egy vastag, kötött, pihe-puha pulóvert és kortyolj bele egy bögre forró kakaóba. Ha arra összpontosítasz, hogy tényleg mind az öt érzékedet kihasználd, akkor már néhány perc alatt is elérheted, hogy igazi karácsonyi hangulatod legyen.

7. Találd meg az egyensúlyt a közösségi média használatban

A karácsony az év legcsodálatosabb időszaka, amiről sok ember szívesen oszt meg képeket, bejegyzéseket a közösségi média felületein. Sokan azonban már túlzásba esnek, minden pillanatukat a nyilvánosság elé tárják, közben pedig azon stresszelnek, hogy tökéletesnek látszó képeket tudjanak posztolni. Ahelyett, hogy te is ebbe a hibába esnél, inkább élvezd ki, hogy a közösség média által kapcsolatot tarthatsz a családoddal és a barátaiddal, és csak azokat a pillanatokat oszd meg, amik tényleg spontánok és a távol lévő szeretteidnek örömet okozhatsz velük.

8. Ne feledd, hogy nem vagy egyedül

Ne feledd, hogy sokan mások is úgy éreznek, mint te. A magány egy közös emberi tapasztalat, ami karácsonykor még inkább fel tud erősödni. Hozd ki a lehető legtöbbet ebből a felállásból, és ragadj meg minden lehetőséget, hogy felszabadultan és boldogan töltsd az ünnepeket, akár társaságban, akár anélkül.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Óvakodj az érzelmi zsarolástól - augusztus 9.

Napi horoszkóp: Óvakodj az érzelmi zsarolástól - augusztus 9.

Sztárhírek

Cher elárulta élete legnagyobb tragédiáját: három babáját is elvesztette

Cher elárulta élete legnagyobb tragédiáját: három babáját is elvesztette

G-Életstílus

15 dolog, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell

15 dolog, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell