9 jó ok, hogy a közösségi médiát kihagyd a szerelemből

2017. július 24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

"Jaj, de gyönyörűek vagytok együtt", "Annyira szépek vagytok, legyetek boldogok" - mindenki szeret cuki hozzászólásokat olvasgatni. Néha balzsamozza a lelket, ha dicsekedhetünk a tökéletes pasinkkal, a tökéletes életünkkel, de jó ha tudod, hogy sokkal több a csapda az Instagramon, vagy a Facebookon közvetített románcban, mint amennyi jóleső pillanatot szerez, ha lájkolják a közös fotóitokat, vagy szépeket írnak a kommentben. Kilenc pontban szedtük össze, milyen veszélyeket rejteget, ha a közösségi médiában éled a szerelmi életed.

9 jó ok, hogy a közösségi médiát kihagyd a szerelemből
Fotó: Shutterstock

Szuper érzés számolgatni a lájkokat, az önbecsülésed kétszeresére dagad, ha dicsérgetnek téged és a párod, de ott van például az alig látható veszély, hogy egy idő után mindenki a kapcsolatod szakértőjének érzi majd magát. Minél többször látnak benneteket, annál inkább azt gondolják a szerelmetek szemlélői, hogy ismernek benneteket, a kapcsolatotokat. A kéretlen tanácsok feszültségekhez vezetnek, összezavarhatnak.

Sajnos, nagyon könnyen bele lehet kerülni egy olyan spirálba, amiből nehéz jól kijönni. Akár ti magatok, akár mások elkezdenek összehasonlítgatni más párokkal. A párkapcsolat nem vetélkedő, nem kell másoknál jobbnak lennetek, több szívecskét gyűjteni. Hiába határozzátok el, hogy nem erről szól a közösségi médiában a jelenlétetek, de az ember már csak olyan, hogy nem szeret lemaradni másoktól, egyszerűen szereti a versenyt, több lájkot gyűjteni, boldogabbnak látszani, mint egy másik pár. A versenyhelyzet azonban feszültséggel jár, ez a (felesleges) feszültség pedig pontosan a kapcsolatodat terheli meg.

Olvastad már? Mentális betegség a szelfizés?

Tudjuk jól, hogy az esetek nagy többségében mindenki ránéz az exe közösségi oldalaira. Nos, majdnem biztosak lehetünk benne, hogy ugyanezt ő is megteszi. Innentől elég nagy a kísértés, hogy egy kicsit neki is szerepeljünk az új kapcsolatunk közös fotóin. Ahelyett, hogy túllépnénk rajta, akár tudta alatt is, de továbbra is ott marad a fejünkben. Ez egy újabb versenyhelyzet, és felesleges feszültségforrás - le akarod győzni a múltat, bizonyítani akarsz.

Ugyan minden rendben van a párkapcsolatodban, de az interneten mégis egyoldalú a szerelmetek. Te állandóan közös képeket posztolsz, de a partnered viszont kevésbé aktív. Ennek számos oka lehet, de hiába mondja, hogy ennek például csak annyi az oka, hogy a munkája miatt nem szeretne túl személyes dolgokat feltenni a falára, benned akkor is rossz érzéseket kelthet, hogy ha ő kevesebbet posztol rólad. Elbizonytalanít, könnyen arra következtetésre juthatsz, hogy nem vagy neki olyan fontos. Ha azonban a valóságban minden rendben van, akkor mit számít, hogy neki hányszor szerepelsz a falán?

Egy külső szemlélőnek főként, de hidd el egy idő után neked is megzavarja az érzékelésedet az, hogy mi van a faladon. Ha kapcsolat elején például minden másnap találsz rá alkalmat, hogy közös képet tegyetek fel, de aztán idővel ritkulnak az alkalmak, kevesebb a randi, akkor mások hajlamosak úgy érezni, hogy már nem olyan a kapcsolatotok, mint korábban volt. Sőt, ha végigpörgeted a falad, könnyedén te is arra a következtetésre juthatsz, hogy régebben sokkal izgalmasabb dolgokat csináltatok, sokkal nagyobb volt a szerelem a fotókon. Másnak, és bizony neked is hiányérzeted támadhat, pedig könnyen lehet, hogy a látszat cseppet sem fedi a valóságot. A több közös fotó nem jelent több boldogságot.

Egy vita hevében az ember könnyen tesz olyan dolgokat, amiket nem gondol teljesen komolyan. A Facebookon végül is csak egy mozdulat átállítani a státuszod, gyerekes bosszú, de amikor ventillálni akarod a felháborodásodat, valljuk meg, az ilyen ovis reakciók igenis segítenek. Na, de ezt ugye nemcsak a párod látja, hanem mindenki más. Hirtelen előállhat egy olyan közeg, ami a problémák megoldása helyett egyenesen a végleges szakítás felé lök titeket, pedig egy hevesebb vita is képes jobbá tenni a kapcsolatot, ha ki tudtok beszélni problémákat. Viszont a közösségi médián keresztült elindulhat egy vissza nem fordítható lavina, aminek az alján magányosan találod magad.

Olvastad már? A legbizarrabb szelfibaleset

Biztos vannak olyan emberek az Instagramon, a Facebookon idegesítenek téged. Hidd el, egy csomó embert te is idegesítesz, ez persze nem ok arra, hogy ne posztolj egy képet. De egy szuper figyelmeztetés, hogy legalább átgondold a feltöltés előtt, vajon egy számodra idegesítő ember hasonló fotója nem irritálna-e téged. Valószínűleg neked is fontos, hogy ne tűnj egy önimádó embernek, vagy tolakodónak, aki rá akarja tukmálni másra a magánéletét.

Mindenki hallott már emberekről, akik internetes zaklatás áldozatai lettek, akiknek ellopták fotóit képeit. Minél többet fecsegsz, mutatsz meg a közösségi oldalakon a privát életedből, annál több információt szórsz el az interneten magadról, amivel bárki visszaélhet. A Messengert se használd szexi üzenetek, fotók küldésére. Nem vagy akkor biztonságban, mint gondolnád.

A legvégére hagytuk a legnyilvánvalóbbat, a párkapcsolatod valójában nem mutiba készül. Az rátok, kettőtökre tartozik, egészségesebb és boldogabb lesz a kapcsolatotok, ha nem iktattok be olyan plusz, lehetséges feszültségforrást mint a közösségi média. Az igazi szerelemhez se lájkok, se kommenteknek nem kellenek, azt az időt, amit a megfelelő fotó, filter, fotózási helyszín kiválasztásával töltenétek el, inkább fordítsátok egymásra.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné és Vilmos herceg testbeszéde mindent elárul, szakértő elemezte a friss fotóikat

Katalin hercegné és Vilmos herceg testbeszéde mindent elárul, szakértő elemezte a friss fotóikat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)