9 jó ok, hogy a közösségi médiát kihagyd a szerelemből

2017.július.24.

"Jaj, de gyönyörűek vagytok együtt", "Annyira szépek vagytok, legyetek boldogok" - mindenki szeret cuki hozzászólásokat olvasgatni. Néha balzsamozza a lelket, ha dicsekedhetünk a tökéletes pasinkkal, a tökéletes életünkkel, de jó ha tudod, hogy sokkal több a csapda az Instagramon, vagy a Facebookon közvetített románcban, mint amennyi jóleső pillanatot szerez, ha lájkolják a közös fotóitokat, vagy szépeket írnak a kommentben. Kilenc pontban szedtük össze, milyen veszélyeket rejteget, ha a közösségi médiában éled a szerelmi életed.

9 jó ok, hogy a közösségi médiát kihagyd a szerelemből
Fotó: Shutterstock

Szuper érzés számolgatni a lájkokat, az önbecsülésed kétszeresére dagad, ha dicsérgetnek téged és a párod, de ott van például az alig látható veszély, hogy egy idő után mindenki a kapcsolatod szakértőjének érzi majd magát. Minél többször látnak benneteket, annál inkább azt gondolják a szerelmetek szemlélői, hogy ismernek benneteket, a kapcsolatotokat. A kéretlen tanácsok feszültségekhez vezetnek, összezavarhatnak.

Sajnos, nagyon könnyen bele lehet kerülni egy olyan spirálba, amiből nehéz jól kijönni. Akár ti magatok, akár mások elkezdenek összehasonlítgatni más párokkal. A párkapcsolat nem vetélkedő, nem kell másoknál jobbnak lennetek, több szívecskét gyűjteni. Hiába határozzátok el, hogy nem erről szól a közösségi médiában a jelenlétetek, de az ember már csak olyan, hogy nem szeret lemaradni másoktól, egyszerűen szereti a versenyt, több lájkot gyűjteni, boldogabbnak látszani, mint egy másik pár. A versenyhelyzet azonban feszültséggel jár, ez a (felesleges) feszültség pedig pontosan a kapcsolatodat terheli meg.

Olvastad már? Mentális betegség a szelfizés?

Tudjuk jól, hogy az esetek nagy többségében mindenki ránéz az exe közösségi oldalaira. Nos, majdnem biztosak lehetünk benne, hogy ugyanezt ő is megteszi. Innentől elég nagy a kísértés, hogy egy kicsit neki is szerepeljünk az új kapcsolatunk közös fotóin. Ahelyett, hogy túllépnénk rajta, akár tudta alatt is, de továbbra is ott marad a fejünkben. Ez egy újabb versenyhelyzet, és felesleges feszültségforrás - le akarod győzni a múltat, bizonyítani akarsz.

Ugyan minden rendben van a párkapcsolatodban, de az interneten mégis egyoldalú a szerelmetek. Te állandóan közös képeket posztolsz, de a partnered viszont kevésbé aktív. Ennek számos oka lehet, de hiába mondja, hogy ennek például csak annyi az oka, hogy a munkája miatt nem szeretne túl személyes dolgokat feltenni a falára, benned akkor is rossz érzéseket kelthet, hogy ha ő kevesebbet posztol rólad. Elbizonytalanít, könnyen arra következtetésre juthatsz, hogy nem vagy neki olyan fontos. Ha azonban a valóságban minden rendben van, akkor mit számít, hogy neki hányszor szerepelsz a falán?

Egy külső szemlélőnek főként, de hidd el egy idő után neked is megzavarja az érzékelésedet az, hogy mi van a faladon. Ha kapcsolat elején például minden másnap találsz rá alkalmat, hogy közös képet tegyetek fel, de aztán idővel ritkulnak az alkalmak, kevesebb a randi, akkor mások hajlamosak úgy érezni, hogy már nem olyan a kapcsolatotok, mint korábban volt. Sőt, ha végigpörgeted a falad, könnyedén te is arra a következtetésre juthatsz, hogy régebben sokkal izgalmasabb dolgokat csináltatok, sokkal nagyobb volt a szerelem a fotókon. Másnak, és bizony neked is hiányérzeted támadhat, pedig könnyen lehet, hogy a látszat cseppet sem fedi a valóságot. A több közös fotó nem jelent több boldogságot.

Egy vita hevében az ember könnyen tesz olyan dolgokat, amiket nem gondol teljesen komolyan. A Facebookon végül is csak egy mozdulat átállítani a státuszod, gyerekes bosszú, de amikor ventillálni akarod a felháborodásodat, valljuk meg, az ilyen ovis reakciók igenis segítenek. Na, de ezt ugye nemcsak a párod látja, hanem mindenki más. Hirtelen előállhat egy olyan közeg, ami a problémák megoldása helyett egyenesen a végleges szakítás felé lök titeket, pedig egy hevesebb vita is képes jobbá tenni a kapcsolatot, ha ki tudtok beszélni problémákat. Viszont a közösségi médián keresztült elindulhat egy vissza nem fordítható lavina, aminek az alján magányosan találod magad.

Olvastad már? A legbizarrabb szelfibaleset

Biztos vannak olyan emberek az Instagramon, a Facebookon idegesítenek téged. Hidd el, egy csomó embert te is idegesítesz, ez persze nem ok arra, hogy ne posztolj egy képet. De egy szuper figyelmeztetés, hogy legalább átgondold a feltöltés előtt, vajon egy számodra idegesítő ember hasonló fotója nem irritálna-e téged. Valószínűleg neked is fontos, hogy ne tűnj egy önimádó embernek, vagy tolakodónak, aki rá akarja tukmálni másra a magánéletét.

Mindenki hallott már emberekről, akik internetes zaklatás áldozatai lettek, akiknek ellopták fotóit képeit. Minél többet fecsegsz, mutatsz meg a közösségi oldalakon a privát életedből, annál több információt szórsz el az interneten magadról, amivel bárki visszaélhet. A Messengert se használd szexi üzenetek, fotók küldésére. Nem vagy akkor biztonságban, mint gondolnád.

A legvégére hagytuk a legnyilvánvalóbbat, a párkapcsolatod valójában nem mutiba készül. Az rátok, kettőtökre tartozik, egészségesebb és boldogabb lesz a kapcsolatotok, ha nem iktattok be olyan plusz, lehetséges feszültségforrást mint a közösségi média. Az igazi szerelemhez se lájkok, se kommenteknek nem kellenek, azt az időt, amit a megfelelő fotó, filter, fotózási helyszín kiválasztásával töltenétek el, inkább fordítsátok egymásra.

Ez is érdekelhet

A legmerészebb álmok valóra váltak: visszatért a tanga bikini a strandokra, és menőbb, mint valaha

A legmerészebb álmok valóra váltak: visszatért a tanga bikini a strandokra, és menőbb, mint valaha

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)