Apróságok, amikre nem is gondolnál, de nagyon fontosak az esküvőszervezéskor

2017.február.18.

Temérdek apró részletre kell koncentrálni az esküvő gördülékeny lebonyolításához, így sajnos elég nagy a rizikófaktora is annak, hogy valamit figyelmen kívül hagyunk. Királyfalvi Jenny, a LocalWeddings alapítójának segítségével most összeszedtünk 6 dolgot, ami felett könnyű elsiklani, holott nagyon fontos szem előtt tartani őket a zavartalan szórakozás érdekében.

Apróságok, amikre nem is gondolnál, de nagyon fontosak az esküvőszervezéskor
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

1. Étlen-szomjan, órákon át
A verőfényes napsütés alapvetően ideális körülmény az esküvődhöz, kivéve, ha a vendégsereglet (adott esetben) órákat utazott, majd pedig másfél órán keresztül egyhelyben álldogál a 40 fokban. A gyengébb szervezetűek sajnos könnyen elájulhatnak a hőségben, míg az erősebbek csak szimplán éhen- és szomjan halnak. Erre bizony fontos odafigyelni: a vendégváró falatkák és a limonádé semmiképpen se maradjon le az asztalról!

2. Ételallergiák
Szintén elengedhetetlen szempont az ételallergiák figyelembevétele. Manapság szinte minden táraságban akad legalább egy-két ember, aki valamilyen intoleranciával küzd, és nem fogyaszthat bizonyos finomságokat. A laktóz, a cukor és a glutén a leggyakoribbak, de érdemes figyelembe venni a többi érzékenységet is, és előzetesen informálódni a vendégek igényeiről. Ne hagyjuk, hogy valaki éhen maradjon, vagy egy esetleges rosszullét rondítson bele a felhőtlen jókedvbe!

3. Eltérő társaságok

Meghívtad a szüleidet, a munkatársakat, a gimis osztálytársnőket, a vőlegényed csapattársait és a kozmetikusodat is? Ha te vagy az egyetlen összekötő kapocs a különböző társaságok között, könnyen az az érzésed támadhat, hogy egyesek nem találják fel magukat, kellemetlenséget okoz az eltérő beállítottságú emberek összeolvasztása. Az ültetéssel és egy-két ötletes csapatösszerántó játékkal könnyen orvosolhatod ezt a problémát, és elkerülheted a klikkesedést.

4. Időjárási viszontagságok
Még ha napközben csodaszép és meleg időtök is van, könnyen megeshet, hogy éjszakára megérkezik a hidegfront, és ott áll a vendégsereglet a bikini méretű partyruhájában. Ugyanez megtörténhet fordítva is, ha hűvös napra számítottál, és hirtelen betonolvasztó hőség üt be. A hőguták, ájulások, és megfázások elkerülése végett célszerű minden időjárási viszontagságra felkészülni; hőgombák, pokrócok, hűsítő italok és ventilátor kihelyezésével csökkentheted ezt a rizikófaktort.

5. Elsősegély csomag
Azt hiszem, egy lánynak sem kell bemutatni, milyen őrült pánikot okozhat egy felfutott harisnya vagy egy öntörvényű hajtincs elszabadulása. Az "elsősegély csomag" összeállítása létfontosságú: ebbe kerüljön minden vésztartalék, amire csak szükséged lehet: ragtapasz, biztosítótű, hullámcsat, hajlakk, átlátszó körömlakk, fejfájás csillapító, és a többi. Az esküvői szett olyan, akár a hímestojás, folyamatos figyelmet igényel minden apró részlete. Ne érjen felkészületlenül semmilyen kellemetlenség, hiszen ezeket egy mozdulattal orvosolni lehet!

6. Cipő-para
A nagy napra vásárolt új, gyönyörű lábbelire sajnos ugyanaz a szabály érvényes, mint bármelyik hétköznapi cipőnkre: az első néhány séta bizony nem a komfort jegyében fog telni, jó eséllyel át kell vészelni a vízhólyagos időszakot az álomcipővel is. Célszerű az esküvő előtti hetekben túlesni a fájó körökön, és otthon flangálni először az új szerzeményekben, hogy a nagy napon már zavartalanul szaladgálhass bennük. Emellett ne felejts el egy váltócipőt is elrakni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy az este végére már nem lesz olyan őszinte a mosolyod egy húszcentis tűsarkúban.

Takács Dalma

Ez is érdekelhet

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!