Az első randin minden kiderül?

2012.február.1.

Fölbuzdulva korábbi írásomon, melyben arról elmélkedtem, hogy mely férfiakkal nem szabadna randiznod, most azt igyekszem összegyűjteni, mely férfiakkal nem kéne elmenned másodszor randizni. Illetve, csak nagyon körültekintően. Ezek már nem a klasszikus, jól körülírható típusok, hanem inkább bizonyos viselkedésformák, amik – mint egy-egy kis, piros felkiáltójel – arra figyelmeztetnek, ebben a férfiban nem szabadna teljesen megbíznod.

Épp ezért kell nagyon figyelned a jelekre. Mert ha a legelső és a második randi nem megy simán, akkor ott szinte biztos, hogy valami gáz van. Ez így leírva olyan logikus, és olyan megnyugtató, hiszen így körülbelül az első vacsora vagy kávémeghívást követő nyolc napon belül fény derül arra, hogy van-e bármilyen jövője kettőtök randizgatásának. Biztos van kivétel, de jóval ritkább, mint az, hogy ha a pasi már az első randit nem lelkesen hozza tető alá, akkor nem jössz be neki annyira.

Egy barátnőmmel és velem szinte pontosan ugyanaz az esett történt meg. Hetekig járt utánunk a "lovag", majd mikor beleegyeztünk a randiba, hirtelen minden olyan furcsa lett. Az ő hódolója konkrétan elaludt a nevezetes napon, az enyémnek meg váratlanul följöttek a szülei vidékről, és így sajnos csak fél órára ért rá. Most írhatnám a nagy szmájlikat, de az az igazság, hogy amikor benne vagy egy ilyen helyzetben, olyan nehéz néha dekódolni a valódi szándékokat. Mert mindkét srác olyan aranyos volt, és olyan hihetően adták elő, hogy a szülők bejelentés nélkül érkeztek meg, hogy tizenöt órát dolgoztak előző nap, és elnyomta őket az álom, hogy mindketten adtunk nekik még egy esélyt. Szerencsénkre hamar kiderült, hogy a második randi már csak azért jött létre, hogy kiderüljön, vajon hajlandók vagyunk-e ágyba bújni…

A lényeg, amit ebből leszűrhetünk, hogy ha valaki nem azért hív el minket, mert igazán érdeklődik irántunk, hanem mert csak szexet akar, vagy semmit, csak unatkozik, azt hiszi, mi várjuk ezt el, kényszeres udvarló, önbizalom növelés a célja stb., akkor képtelen őszinte lelkesedét kifejezni. Nem vetted észre magadon is, hogy ha valamihez nem nagyon fűlt a fogad, akkor kapva kaptál az alkalmon, hogy lemondhasd, elhalaszthasd, vagy legalább gyorsan túl legyél rajta? Ha valaki tehát lemondja, elhalasztja az első randevút, akkor nagyon légy résen!

Nyilván előfordul valódi ok is, épp ezért mondtam, hogy légy résen, nem azt, hogy dobd ki a hódolót. Ha megvalósul az első randevú, akkor figyelj arra, hogyan ér véget. Nem jó jel, ha a pasi akar indulni. Egyetlen olyan párkapcsolatomra sem emlékszem, ami úgy indult volna, hogy az első randin a férfi akart volna előbb hazamenni. Inkább arra, hogy még a kapualjban is egy órát búcsúzkodtunk.

Ha egy férfi randi közben telefonál, iszonyú udvariatlanságot követ el. (Nyilván ez nőkre is vonatkozik). A telefonnak elől sem szabadna lennie, sőt, a legjobb az lenne, ha le is lenne halkítva, de oké, ne legyünk kegyetlenek, ha belecsörren a vacsorába, még ne öljük meg a pasit, ha amúgy kedves, és természetesen nem veszi föl. Extrém esetek előfordulhatnak - de akkor meg az érthetetlen, hogy valaki miért arra a napra szervez randevút, amikor szigorúan telefonközelben kell maradnia? Ha programja van randi utánra, szintén gáz. Illetve, csak akkor, ha te nem vagy rá hivatalos. Egy kötetlen, ismerkedős randinál kifejezetten jó ötlet egy-két óra beszélgetés után akár egy nagyobb társasághoz is csatlakozni. Nyilván itt is fontos, hogy ezt előre megbeszéljétek, mert ha a pasas hirtelen dönt úgy, hogy csatlakozzatok a haverjaihoz meccset nézni, lehet, hogy csak le akar rázni, vagy un téged, vagy jelezni akarja, hogy semmi komolyra ne számíts.

Ugyancsak jelzésértékű, ha a második randi túl sokáig várat magára. Sok nő elköveti azt az öreg hibát, hogy két-három héttel az első találka után is azonnal beleegyezik a második randevúba. Mégis, ilyenkor milyen indoka lehet valakinek arra, hogy eddig nem hívott? A leggyakoribb az, hogy szavak nélkül igyekszik figyelmeztetni, maximum szexet szeretne. Vagyis, a második alkalom ennek tető alá hozására irányul csupán. Aztán az is sokszor előfordul, hogy a férfi foglalt, és sakkoznia kell az idejével, vagy esetleg akár az is, hogy maga sem érti, mi nem tetszik neki benned, és hátha alapon még egyszer elhív egy kólára. Az is lehet, hogy nőtársaságra vágyik, és más nem ért rá. Az is lehet, hogy eszébe jutottál, bűntudata van, hogy csak úgy eltűnt, és másodszor is elhív, hátha képes lesz elmondani végül, hogy nem érdekled. (Ilyenkor általában nem lesz képes).

Felesleges szaporítani a szót, a lényeg, hogy az első és második randevún érezned kell, hogy a férfi maximális figyelemmel és tisztelettel fordul feléd. Ha ez nem így van, annak rengeteg oka lehet és a férfiak nagy részét még szemétládának sem lehet titulálni miattuk, sőt, egy-két százalék esélye még annak is van, hogy valódi félreértésről van szó, és a másiknak igenis bejössz. Ám éppen ezért a csekélyke százalékért az a legbiztosabb, ha ellentmondásos esetekben kicsit hűvösebben, kicsit objektívebb nézőpontból és kicsit zárkózottabban igyekszünk hozzáállni a második randihoz. Ott úgyis minden kiderül!

Ez is érdekelhet

Az időskori szex nem rosszabb, csak más - Mutatjuk, mire számíthatsz

Az időskori szex nem rosszabb, csak más - Mutatjuk, mire számíthatsz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói