Megtaláltuk a Balaton egyik legszuperebb éttermét csodás ételekkel és kilátással
Íme egy ismeretlen ismerős, a Balaton legújabb gyöngyszeme: a Parti Bisztró Zamárdiban! Új tulajdonosokkal, megújulva vár benneteket a csodás lokációval bíró étterem.
Ezeket láttad már?
Zamárdiban, a Balaton partján, mesés tihanyi panorámával, vadonatúj arculattal várja vendégeit a Parti Bisztró. A jelenlegi vezetés 2023-ban vette át az éttermet, ami a mostani szezonra teljes átalakuláson ment keresztül, mely során nemcsak a design, a szakmai stáb, de a kínálat is megújult. Tegyetek egy próbát!
Tapasztalt vezetés, elégedett vendég
Az étterem üzemeltetője, Lengyel Miklós számára nem ismeretlen a vendéglátás világa. Nagyon hisz abban, hogy az a jó hely, ahol a vendégek tényleg ki tudnak kapcsolódni. Ma már a jó étel mellé összetettebb élményt kell kínálni a vendégeknek.
A csodás környezetbe egyből beleszeretett, és igyekezett a hely hangulatát úgy kialakítani, hogy az valóban idomuljon a Balatonhoz. Régi álma teljesült azzal, hogy a családja szívéhez közel álló Zamárdiban indíthatott újra egy olyan helyet, ami nemcsak a turisták, de az ott élők körében is nagy népszerűségnek örvendett, és örvend a mai napig.
Egyedi design, otthonos hangulat
A Parti Bisztró új arculatát az ország egyik legizgalmasabb tervezője, Oláh Anna, az Anna Amélie márka tulajdonosa álmodta és valósította meg. Az egyedi, kézzel festett pult és a felismerhető, modern, látványos stílus célja, hogy a vendégek már a belépés pillanatától kezdve azt érezzék, hogy ez nem az átlagos balatoni vendéglátóhelyek egyike.
8 zseniális trükk, hogy legkondi nélkül is kibírd a kánikulát
Itt nincsenek palacsintás és hamburgeres fotók, van viszont egy művészeti alkotás, ami kiemeli Zamárdi csodás szabadstrandjának egyedi hangulatát. Gondosan válogatott színek, bútorok és kiegészítők biztosítják a kellemes összhatást, az asztaloktól pedig lenyűgöző kilátás nyílik a Balatonra.
Minőségi, ismerős ízek, helyi alapanyagok
Magyarország egyik legismertebb szakácsa, a Magyar Gasztronómiai Egyesület és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja, Litauszki Zsolt, szakmai vezetésével készül az étlap. Zsolt a konyhában is rendszeresen megfordul, legyen szó hétvégi vacsorákról vagy tematikus eseményekről.
Az étlapon a Balaton és a világkonyha ízei dominálnak, helyenként újszerű köntösbe öltöztetve. Kizárólag minőségi alapanyagok kerülhetnek a bisztró konyhájába és a vendégek tányérjára. A csapat célja egyértelmű: aki hozzájuk látogat, és igazi „strandételt” keres, az válogathasson az ismerős, de a megszokottól mégis kicsit eltérő finomságok közül.
A főként helyi termelőktől vásárolt, szezonális alapanyagokból készült ételek nemcsak finomak, hanem elképesztően jól is néznek ki. A cél, hogy a vendégek megtapasztalhassák a Balaton valódi ízeit, de egy kicsit letisztultabb, lazább környezetben. Az itallapon minőségi szörpöket és üdítőket, helyi pincészetek borait, pezsgőit és egyéb válogatott italokat, champagne-okat is találunk.
Jelen és jövő
Miklós elmondása szerint terveik között szerepel, hogy a bisztró a vendégeket a nap bármely szakában kiszolgálja. A reggelit finom kávéval és a környékbeli kézműves pékségből származó friss pékárukkal biztosítják, ebédre és vacsorára pedig helyben készített ínycsiklandó ételek várják az ide betérőket.
Ez történne az életeddel, ha többé nem tartanál énidőt
A nyári szezonban az - újra megnyíló - fenti teraszon is vacsorázhatnak a vendégek. Június közepétől a hétvégi nyitva tartás mellett a hét minden napján nyitva áll az ajtó a vendégek előtt.
A foci Európa Bajnokság és az Olimpia ideje alatt egy nagy kijelzőn élvezhetitek a közös szurkolás élményét. Szombatokon délutántól élő DJ-szettek mellett csodálhatjátok meg a mesés naplementéket, esténként akár táncra is perdülhettek. Népszerű magyar designerek ruháival és programjaival is találkozhattok a helyszínen.
Palvin Barbara is tarolt a magyar divat Oscar-gáláján - Íme, ők most a magyar divat krémje
Miklós és csapata számos kihívással szembesült a nyitás óta, de lelkesedésük töretlen. Hosszú távú céljuk, hogy a déli part egyik meghatározó és közkedvelt vendéglátóhelyévé váljanak, egy olyan hellyé, ahova a vendégek akár messzebbről is hajlandóak elutazni egy ebédért vagy egy vacsoráért.
A helyiekkel összefogva azon dolgoznak, hogy népszerűsítsék a Balatont, mint egész évben ideális turisztikai célpontot. Terveik szerint a Parti Bisztró nemcsak egy étterem, hanem egy közösségi tér is lesz, ahol felszabadultan élvezhetitek az ott töltött időt – akár egy pohár hűsítő üdítőt szeretnének elszürcsölgetni, akár barátokkal meccset nézni vagy egy hangulatos vacsorát elfogyasztani.
Miklósék a minőségi, könnyen érthető ételeket kedvelik, és ezt a filozófiát teljes mértékben tükrözi az étterem étlapja is. Aki ellátogat a Parti Bisztróba, egy dologban már most biztos lehet: egy kötetlen, de mégis izgalmas pár óra vár rá remek fogásokkal, szuper hangulattal. Ha Zamárdiban jártok, semmiképpen ne hagyjátok ki!
Galéria
