Egészségre nevel a Zabkásakirálynő!

2015.december.7.

Gökler Kriszti gasztronómia és az egészséges életmód iránti elköteleződését tulajdonképpen egy fogyókúrának köszönheti. A 21 éves lány nemrég egy kis odafigyeléssel és életmódváltással 15 kilótól szabadult meg, majd elindította blogját és több mint 20 ezer követőt szerzett az Instagramon. Ez aztán az elismerés!

Hogyan kerültél kapcsolatba az egészséges életmóddal?

Mint a legtöbb embernek, aki az egészséges életmód elkötelezett "híve", nekem is egy fogyókúrával indult a dolog. Szerencsére sikeres volt, hiszen azóta is tartom a súlyomat, és sikerült olyan egészséges étkezési szokásokat kialakítanom, amik életmód szinten tarthatóak és egyáltalán nem érzem úgy, hogy lemondásokkal járna, viszont sokkal jobban érzem magam a bőrömben.

Miért pont a zabból készült ételek határozzák meg az általad készített ételeket?

Nem feltétlenül ezek határozzák meg, de a nevem azért lett "Zabkásakirálynő", mert egy olyan hasznos és egészséges alapanyag, amit tényleg nagyon szeretek használni, és rengeteg elkészítési módja van, emellett pedig próbáltam egy jól megjegyezhető felhasználó nevet kitalálni.

Kitől vagy hol tanultál főzni?

Sokat tanultam anyukámtól és nagymamámtól, de az általam készített egészséges receptek leginkább internetes olvasgatások és a sok kísérletezgetés eredményei. Nemrég viszont már a suliban is elkezdtem különböző bonyolultabb receptek megtanulását, hiszen vendéglátás szakos hallgató vagyok.

Hogyan születnek a receptek?

Általában kétféleképpen. Vagy van otthon néhány felhasználandó alapanyagom, és addig gondolkozom, amíg összeáll belőlük egy kész étel, vagy pedig meglátok az interneten, vagy egy magazinban egy ételt, amit nagyon megkívánok, és kitalálom, hogyan lehetne ezt elkészíteni egészségesebben is.

Egy ideje már nem csak zabból hanem más alapanyagokból is készítesz receptet. Miket használsz?

Mindig más az aktuális kedvenc, de próbálok minél többféle alapanyagot kipróbálni, hogy soha ne unhassak rá erre az életmódra. Nagy kedvencem például a kókuszliszt, a csicseriborsó és a pattogatott amaránt, de például a chia magokat is sok mindenkivel sikerült megszerettetnem.

Miért fontos a rendszeres sport, egészséges életmód?

Egyrészt mert van az a nagy igazság, hogy inkább áldozzunk az egészséges életmódra, mint később majd a gyógyszerekre és kezelésekre, másrészt pedig azért, mert teljesen ki tudja cserélni az embert. Aki nem próbálja ki, úgysem hiszi el nekem, de tényleg sokkal jobban érzem így magamat a bőrömben és sokkal kevésbé stresszelek a különböző hétköznapi problémák miatt.

Mik a tervek?

A blogomat és a közösségi oldalaimat a továbbiakban is szeretném rendszeresen frissíteni, újabb receptekkel bombázni az érdeklődőket, és kihasználni az ezzel kapcsolatos remek lehetőségeket, egyszer pedig reményeim szerint megnyitom majd a saját reggelizőmet, hogy bárki le is tesztelhesse azokat a finomságokat, amiket nap, mint nap láthatnak például Instagramon.

Egyre többen követnek. Szerinted miért szeretnek ennyien?

Egyrészt könnyen elkészíthető és kreatív recepteket készítek el, így bárki kipróbálhatja őket otthon is, rájöhet, hogy mennyire színesen is lehet ezt az életmódot folytatni. Másrészt azonosulni tudnak velem, hiszen én is csak egy főiskolás lány vagyok, aki a szabadidejében sportol és receptekkel kísérletezget.

Járt valami változással az életed a megnövekedett követőtáborodnak köszönhetően?


Igen, például nem tudok anélkül elkezdeni enni, hogy ne készítsek először egy tökéletes képet az adott ételről... :) Alapjaiban egyébként nem változott meg az életem, de azért nyilván rengeteg lehetőséget kapok a blogomnak köszönhetően és nagyon sok elismerő szót. Hihetetlen jó érzés, hogy ennyien követik és szeretik, amit csinálok, ez pedig egyre csak előre visz.

Kövesd Krisztit az Instagramon @oatmeal_queen_ néven és olvass szuper egészséges recepteket a blogján a www.oatmealqueen.hu oldalon.

Csáti Melinda

Ez is érdekelhet

Kate Winslet Hollywood királynőjeként harcol a női test sokszínűségének elfogadásáért, a 2021-es Emmy gálán is

Kate Winslet Hollywood királynőjeként harcol a női test sokszínűségének elfogadásáért, a 2021-es Emmy gálán is

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján