Egy eredeti francia étel és egy különleges élmény is vár a szerelmesek ünnepén!

2017.február.12.

Készíts a szerelmednek egy fantasztikus vacsorát a Paris Budapest Étterem főszakácsának, Stéphan Remon különleges receptjével. Ezért a fogásért megéri a konyhában időzni!

Birsalmás vaníliás libamáj
Hozzávalók: 150 gramm szeletelt libamáj, 2 db birsalma, 1 vanília rúd, 1 gramm sáfrány, 1 liter zöldségleves alaplé, 1 db St. Jacques kagyló, só, bors
Így készítsd el:
1. Mosd meg, majd hámozd meg az első birsalmát. Vágd nyolc egyenlő gerezdre és távolítsd el a magját! Tedd egy mély lábasba, dinszteld meg olívaolajon, majd öntsd fel az alaplével és a sáfránnyal, főzd lassú tűzön fedő alatt.
2. Mosd meg, majd hámozd meg a második birsalmát is. Vágd fel apró darabokra és főzd meg a vanília rúddal, mindaddig amíg össze nem olvadnak az ízek. Kóstold meg, szűrd le a pépet, majd pürésítsd és hagyd egy lefóliázott edényben kihűlni.
3. Most következik a libamáj, ennek készíts elő egy serpenyőt, melegíts elő egy kis olívaolajat. Mielőtt a serpenyőbe tennéd a libamájat, mindenképpen sózd meg mindkét oldalát. Süsd két-két percig mindkét oldalát, majd előmelegített sütőben süsd a serpenyővel együtt két-két percig!
4. A Szent Jacques kagylóval is hasonlóan járj el, mint a libamájjal. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, süsd a kagyló mindkét oldalát két-két percig, majd 2-3 percig helyezd a sütőbe. Nagyon fontos, hogy a kagylót sütés után ízesítsd csak sóval és borssal.
5. Helyezd a kész ételeket egy tányérra és még melegen fogyaszd el. Gyors és ízletes!






BON Appetit!

Persze akkor sincs gond, ha nincs időd a főzésre, mert felejthetetlen pillanatok varázslatos hangulat vár a Paris Budapest Étteremben! Lepd meg szerelmed egy emlékezetes 5 fogásos gasztronómiai utazással az afrodiziákumok világában! A menü minden elemét egy varázslatos bor teszi még különlegesebbé. Ez aztán a menüsor!

Articsóka szív, konfitált citrom és menta, parmezán hab, Tahoon zsázsa
----
Saláta krém, 63 fokon készített tojás és fekete szarvasgomba
----
Fésűkagyló és serpenyőben sült kacsamáj duó, sáfrányos – vaníliás birsalma
----
Pirított libamell, fehér bakszakáll és grillezett radicchio, maracuja és kávé mártás
----
Rózsabors, málna, licsi és keserű mandula variáció







21 000 HUF / fő
Az ár tartalmazza az általános forgalmi adót illetve a felszolgálás díjat is.

Ott a helyed neked is!

Ez is érdekelhet

Elképesztően nagyot nőtt Borbély Alexandra kislánya

Elképesztően nagyot nőtt Borbély Alexandra kislánya

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)