Egy koktél árával csökkenthető a klímaváltozás

2019.november.27.

Mostantól érdemes összekötni a kellemest a hasznossal: egy induló, újszerű magyar kezdeményezésnek köszönhetően ezentúl már koktélozás közben is lehetünk környezettudatosak. A Plant A Tree Cocktail projekt különlegessége, hogy ahogy a neve is sejteti, az ötletgazdák minden egyes megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében.

"Egy ősi kínai mondás szerint a legjobb időpont a faültetésre 20 évvel ezelőtt volt. A második legjobb időpont ma van. A klímaváltozás most történik. Most kell cselekednünk. A tudományos kutatások szerint az erdőtelepítés a leghatékonyabb megoldás a globális felmelegedés problémájára, a gigantikus méretű faültetési programmal pedig az emberi tevékenységek következtében a légkörbe juttatott kibocsátások kétharmadát ki lehetne vonni. Világszerte nem kevesebb, mint 900 millió hektárnyi területet lehetne erdősíteni, aminek eredményeként 25 százalékkal csökkenne a légköri szén-dioxid mennyisége.A célunk minél több fa ültetése, amit a világon elsőként egy széles körben ismert, népszerű csatornán keresztül egy különleges, karitatív koktéllal párosítottunk. Ez a Plant A Tree Cocktail." - mondták a Plant A Tree Cocktail alkotói.

A zöld kezdeményezésnek köszönhetően mostantól bárki egy itallal hozzájárulhat a klímaváltozás csökkentéséhez a Föld újraerdősítése által. Az ötlet egy magyar csapattól származik, akik környezettudatos gondolkozást szerettek volna becsempészni a vendéglátásba és a szórakozóhelyekre világszerte. A gin alapú Plant A Tree koktél megvásárlásával névre szóló fát ültetnek mindenkinek, így népszerűsítik a globális felmelegedés elleni küzdelmet. A most induló kezdeményezéshez már több felelős, budapesti helyszín is - többek között a 360 Bar, a BB'z, a Kiosk, az Ankert – csatlakozott, a lista pedig folyamatosan bővül.

A szervezők minden eladott Plant A Tree koktél után egy sorszámmal ellátott, névre szóló tölgyfacsemetét ültetnek, ezzel gyarapítva a privát földeken lévő Plant A Tree erdőket. Ez utóbbi azért fontos, mert így garantálják az elültetett fák sérthetetlenségét. A falültetésről a vásárlók e-mailben kapnak tájékoztatást, az ültetést követően pedig fotó is érkezik hozzájuk a nevükkel ellátott facsemetéjükről. A környezettudatos koktél 4.800 forintba kerül, amiben az elültetett fa, az erdészet költsége, illetve a növény és a termőföld gondozása is benne van.

A projekthez koktélvásárlás nélkül is bárki csatlakozhat, ez esetben 2.990 forintért bárhonnan, akár a kanapén ülve is lehet fát ültetni. A Plant A Tree kezdeményezés célja, hogy nemzetközileg is ismert projektté váljon és így egyre jelentősebb mértékben támogassuk közösen a globális szintű erdő-helyreállítást. A most induló Plant A Tree Cocktailhez zöld szívű bár-, étterem-, hotel- és szórakozóhelyként lehet csatlakozni. A koktélt árusító helyek között folyamatosan bővül, a hazai vendéglátóhelyek mellett nívós osztrák, svájci, és tengerentúli vendéglátóhelyek is megtalálhatóak lesznek.

A Plant a Tree koktél jelenleg az alábbi vendéglátóhelyeken kapható:

▪ 360 Bar
▪ Anker't
▪ Kiosk
▪ BB'z Bar & Grill
▪ Extra Club Bar GardenEz is érdekelhet

10+1 kérdés, amit tegyél fel a bőrgyógyásznak, mielőtt belevágnál az arc-szájfeltöltésbe

10+1 kérdés, amit tegyél fel a bőrgyógyásznak, mielőtt belevágnál az arc-szájfeltöltésbe

G-Életstílus

Extrém szélsebességű viharokat hoz a klímaváltozás Magyarországon

Extrém szélsebességű viharokat hoz a klímaváltozás Magyarországon

G-Életstílus

Hangulatzavarok léteznek, fontos és természetes rajtuk dolgozni: a Mélylevegő Projekt nem kezeli tabuként a problémákat

Hangulatzavarok léteznek, fontos és természetes rajtuk dolgozni: a Mélylevegő Projekt nem kezeli tabuként a problémákat