Eláll a szavad, ha meglátod ezeket a csodálatos színházakat a világ különböző pontjain

2018.augusztus.25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Természetes, hogy szabadidőnkben gyakran beülünk a moziba egy jó filmre, de egy színházi előadásra általában nehezebben szánjuk rá magunkat. Vannak azonban olyan csodálatos színházak, szerte a világban, amelyekbe már a látványért is biztosan megéri betérni, egy szórakoztató előadás pedig csak a ráadás.

Eláll a szavad, ha meglátod ezeket a csodálatos színházakat a világ különböző pontjain
Fotó: Shutterstock

Minack Színház - kőbe vájt csoda Angliában

Fotó: Shutterstock

Anglia délnyugati részén, a Porthcorno öbölben található ez a mesés, 750 férőhelyes sziklába vájt szabadtéri színház. Az ókori stílusú teátrumot a brit Rowena Cade építtette és fejlesztette egész életében, egészen 1983-ig. Napjainkban egész évben nyitva áll a látogatók részére, előadásokat pedig minden évben húsvéttól szeptemberig játszanak brit és amerikai társulatok. A színház történetének egésze kőbe van vésve, az oda érkezők azt is megtekinthetik, melyik évben milyen darabokat vittek színpadra.

Bregenz - szabadtéri vízi színház a Boden-tónál

Fotó: Shutterstock

1946-ban rendezték meg elsőként a Bregenzi Ünnepi Játékokat, azonban a fesztivál problémába ütközött: a városnak nem volt színháza. Ekkor jött az ötlet, hogy a Boden-tó partján rendezzék meg, azóta pedig igazi vízi színházzá nőtte ki magát a helyszín. 7000 férőhelyes, és minden évadban nagyjából 200 ezer látogatót számlál a világ minden tájáról.

Koppenhágai Operaház - varázslatos épület 441 millió dollárból

Fotó: Shutterstock

Dánia nemzeti operaháza Koppenhága központjában helyezkedik el. 2004-ben épült, a világon a legmodernebbek közé sorolják. Abban egy percig se kételkedjünk, hogy mesés színházat hoztak létre, ennek költsége pedig olyan magas volt, hogy 441 millió dollárral egy csapásra a világ legdrágábban felépült operaháza is lett.

Guangzhou Operaház - futurisztikus építészeti remekmű Kínában

Fotó: Shutterstock

2011-ben hosszas várokozás, építkezési bonyodalmak és tűzeset után nyílt meg a Zaha Hadid által tervezett operaház. A látványos alakzatokat felvonultató épület minden odaérkezőt fotózásra csábít. Amolyan barokk stílusú, mégis modern alkotás és még az akusztikáját is minden látogató dicséri.

Elgin és Télikert Színház - dupla varázslat egymásra építve

Torontóban duplán jár az élmény, ha átléped a Yonge Street 189 küszöbét, hiszen itt található az Elgin Színház, felette hét emelettel pedig a Télikert, ketten együtt pedig az utolsó Edward-kori teátrumok. Főleg a Télikert nyújt egyedi látványosságot, hiszen mennyezetét valódi pamutvirágokkal és bükkfalevelekkel díszítik. Hírnévben az Elgin sem marad alul, hiszen a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál egyik házigazdája.

+1: Vígszínház, Budapest gyöngyszeme

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/BiNZOd0gybn/?utm_source=ig_embed" data-instgrm-version="9" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> Pál utcai fiúk part.12 #grund #vígszínház Csizmazia Sára (@csizmazia_sara) által megosztott bejegyzés, Ápr 30., 2018, időpont: 2:14 (PDT időzóna szerint)

Első körben messzire sem kell menned, ha megjött a kedved egy csodaszép színház felkereséséhez. Az 1896-ban megnyílt Vígszínház emelte annak idején világvárossá Budapestet. A színház napjainkban már 122 éves és folyamatos teltházas előadásokkal üzemel, így akár hónapokkal előre is érdemes jegyet váltani egy-egy előadásra. Ha betérsz, garantáltan nem fogod megbánni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője