Élj gluténmentesen!

2013. október 25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A gluténmentes ételek fogyasztásával nemcsak az egészségedet, hanem az alakodat is megőrizheted. Nézd csak ezt a két finomságot!

Élj gluténmentesen!
Fotó: Thinkstock

Gluténmentes kókuszos csók
Hozzávalók: 15 dkg aprított kókuszreszelék, 2 db tojásfehérje, 4 evőkanál barnacukor, 3 evőkanál juharszirup, 3 evőkanál nyírfacukor

Így készítsd el: tedd hozzá a kókuszreszelékhez a cukrot, a juharszirupot, a tojásfehérjét, villával majd verd össze egy picit. Ezután formázd a gombócokat, és helyezd őket a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd közepesen meleg sütőben.

Gluténmentes citromkrémes süti
Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 20 dkg nyírfacukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl olaj, 0,5 dl víz, 0,5 dl citrom leve, 20 dkg rizsliszt, 1 csomag sütőpor, ½ citrom reszelt héja, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
A töltelékhez: 3 dl laktózmentes tej, 10 dkg nyírfacukor, 1 csomag vanília ízű pudingpor (gluténmentes), 2 közepes citrom leve, 1 citrom reszelt héja, 2 tojás sárgája, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

Fotó: Thinkstock

Így készítsd el: Verd habosra a tojások fehérjét, lassan adagold hozzá a citromos vizet, kanalanként a cukrot, majd készíts belőle kemény habot. A tojások sárgáit keverd el egyenként a habban, majd add hozzá óvatosan csorgatva az olajat is. Végül tedd bele a sütőporos, citromhéjjal és fahéjjal elkevert lisztet. Ha megvagy, simítsd ki a masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített, 170 °C-os sütőben süsd kb. 45 percig. Tűpróbával könnyen ellenőrizheted a sütésidő végét. Miután kihűlt a tészta, lazítsd fel egy késsel a szélét, majd borítsd le a lisztezett felületre, végül húzd le a papírt róla, és vágd ketté. Közben a krémhez a pudingport, a cukor felét, a tojások sárgáit, a citromhéjat, és a citromlevet keverd el egymással, és egy kis tej hozzáadásával keverd össze. A maradék tejet forrald fel és fokozatosan add hozzá a pudingos masszához. Kis lángon, állandó keveréssel főzd sűrűre, végül ízesítsd a vaníliás cukorral. Habosítsd ki a vajat, apránként keverd el a cukorral, majd adagold hozzá a pudingos krémet. Végül kend meg vele az elkészült tésztalapot.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hercegné lehetett volna Claudia Schiffer, de inkább az igaz szerelmet választotta

glamour plusz ikon Hercegné lehetett volna Claudia Schiffer, de inkább az igaz szerelmet választotta

Fogyás után beesettnek látod az arcod? Íme a volumen-visszaadó újdonság tű és szike nélkül (x)

Fogyás után beesettnek látod az arcod? Íme a volumen-visszaadó újdonság tű és szike nélkül (x)

Ajándékozz idén időt és figyelmet – Így lesz újra szívből jövő karácsonyod (x)

Ajándékozz idén időt és figyelmet – Így lesz újra szívből jövő karácsonyod (x)

A fa alá és magadnak: az élmény, ami minden pillanatot ragyogóvá tesz (x)

A fa alá és magadnak: az élmény, ami minden pillanatot ragyogóvá tesz (x)

Zárd az évet stílusosan – inspiráló kollekcióval vár a CCC (x)

Zárd az évet stílusosan – inspiráló kollekcióval vár a CCC (x)