Ellenállhatatlan házias ínyencségek

2013.augusztus.30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Néha a főzés a legjobb kikapcsolódási módszer. Te csináltál már házi hamburgert vagy éppen tortillát? Próbáld ki te is. Meglátod, megnyalod majd mind a tíz ujjadat!

Ellenállhatatlan házias ínyencségek
Fotó: Thinkstock

Kérsz egy kis hambit?
Hozzávalók: A bucikhoz:1 kg liszt, 2 dl étolaj, 10 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 5 dl tej. A húspogácsákhoz: 75 dkg darált sertéshús, só, bors, ételízesítő, 3 gerezd fokhagyma, csipet kakukkfű és bazsalikom, olaj a sütéshez, ha szükséges, az összefogásához lehet használni egy kevés zsemlemorzsát. A tálaláshoz: salátalevél, lilahagyma, paradicsom, sajt, mustár vagy majonéz, ketchup.

Így készítsd: A bucikhoz öntsd kelesztő tálba a lisztet, tedd bele a sót és az olajt. Langyosítsd meg a tejet cukorral, tedd bele az élesztőt, majd hagyd, hogy felfusson. Ha kész, csinálj liszt közepébe egy lyukat, és öntsd bele a felfutott élesztőt, gyúrd össze. Hogy megdagadjon a tészta, kb. fél órát kell pihentetned. Ezután gyúrd át a tésztát még egyszer, majd vágd nyolcfelé. Ha ezeket is átgyúrtad, alakíts ki belőlük szép kerek formát. Miután a tepsit sütőpapírral kibélelted, süsd arany barnára négyesével egymástól távol 170 fokon. Vigyázz, hogy ne száradjon ki! Ha kihűlt, vágd félbe és tedd felére. A húspogácsákhoz a darált húst sózd, borsozd, szórd meg egy kis ételízesítővel, kakukkfűvel és bazsalikommal, passzírozd bele a fokhagymát. Keverd jól össze! Ha túl lágy, akkor egy-két kisebb marék zsemlemorzsát is adhatsz hozzá. Vizes kézzel formázz közepes gombócokat, majd miután a két tenyereddel kilapítottad, süsd ki forró olajban. A tálalás igény szerint lehet: először salátalevél, mustár, 1 húspogácsa, lilahagyma, uborka, paradicsom, paprika, majonéz, sajt és ketchup.

Fotó: Thinkstock

Könnyű és megunhatatlan! Házi tortilla egyszerűen
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 0,5 dl olaj, 3 dl langyos víz. A töltelékhez: 1 doboz aprított tonhal, 2 evőkanál tejföl, 2 főtt tojás, 1 teáskanál mustár, só, bors, saláta.

Így készítsd el: Keverd össze az összetevőket a víz felével és adj hozzá fokozatosan annyi vizet, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagaszd a tésztát kézzel 10 percig, amíg ruganyos lesz, majd oszd nyolc részre. Formálj belőle kis korongokat, nedves konyharuhával letakarva pihentesd 30 percig. Ezután nyújtsd 2-3 mm laposra, és egyenként, közepesen meleg serpenyőben süsd 1-2 perc alatt készre. A töltelékhez vágd apróra a főtt tojásokat, keverd bele a tejfölt és a mustárt, ízlés szerint a borsot és egy pici sót. Végül add hozzá az aprított tonhalkonzervet, majd keverd jól el. Ezután a kihűlt tortilla lapokat kend meg tonhalkrémmel, tegyél rá egy sor salátát, majd újabb tonhalkrémet és némi reszelt sajtot. Tekerd össze és már eheted is!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője