Exkluzív! Interjú az Európa-bajnok paralimpikon úszóval, Pap Biankával

2016.május.15.

Egy újabb nagy reménység, akire igazán büszkék lehetünk! Pap Bianka a tehetséges paralimpikon úszó, nemrég európa-bajnoki címmel írta be magát a sporttörténelembe. Idén Rióban is ott lesz!

Hogyan kezdődött az úszókarriered?


Hét évesen eltörtem a lábamat, az orvosok tanácsára kezdtem el úszni Szigetváron, ahol születtem. Kezdetben heti kétszer jártam le az uszodába, itt vették észre, hogy van értelme az úszással komolyabban foglalkoznom. Az első versenyemen aranyat nyertem, szóval egész jól kezdődött minden.

Milyen eredményeket értél el idáig?


A legjobb eredményem az európa-bajnoki cím, amit nemrég szereztem meg Madeirán. Emellett van egy ezüstérmem, két bronzérmem egyéniben, és kettő váltóban. Ami nagyon közel áll a szívemhez az főleg a 4x100as vegyesváltó. Világbajnokságról pedig van négy darab 4. helyezésem.

pap bianka, úszó, paralimpikon, paraúszó, gardróbfrissítés

Nemrég Európa-bajnok lettél. Milyen érzés volt az eredménnyel szembesülni?

Már korábban reménykedtem benne, hogy összejöhet, mert az utóbbi időben nagyon jól ment a hát, és élveztem is az edzéseket.

pap bianka, úszó, paralimpikon, paraúszó, gardróbfrissítés

Mennyit készültél erre a megmérettetésre? Mennyit edzettél, milyen
lemondásokkal járt?


Naponta két vízi edzésem van és egy szárazföldi kondi edzés. Elég sok lemondással jár, mivel nincs időm a kortársaimmal lenni. Szerencsére a barátaim nagy része az uszodában van. Egyik barátnőm, Illés Fanni mondja mindig, hogy valamit valamiért. A legnehezebb dolog az életemben az volt, amikor 2012-ben Budapestre költöztem egyedül, szüleimtől és testvéremtől távol.

Mi érdekel még az úszáson kívül?


Nagyon érdekel a divat, a sminkelés. Főleg kikapcsolódásként szoktam magazinokat olvasni, vagy interneten ruhákat illetve videókat nézegetni.

Mit csinálsz, amikor nem úszol?


Általában alszom. Másra nagyon nincs energiám a sok edzés mellett. De ha véletlenül úgy alakul, akkor találkozok valakivel és elmegyünk ebédelni vagy vásárolni. Ezek a dolgok mindig kikapcsolnak, feltöltenek.

Jövő héten lesz a Gardróbfrissítés rendezvényünk. Te szoktál használt ruhákat vásárolni?
Nem igazán szoktam használt ruhát vásárolni, mert eléggé ruhafóbiám van. A barátaim ruháját sem szeretem felhúzni és fordított esetben sem szeretem.

A három nap bevétele és a sztárok által felajánlott ruhákból befolyt
összeget a paralimpikonoknak ajánljuk fel. Mi erről a véleményed?


Ez egy nagyszerű kezdeményezés szerintem, és nagyvonalú. Remélem, minél több ruhának sikerül majd gazdát cserélnie, és mindenki örömmel hordja, amit talált.

Csáti Melinda

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Óvakodj az érzelmi zsarolástól - augusztus 9.

Napi horoszkóp: Óvakodj az érzelmi zsarolástól - augusztus 9.

Sztárhírek

Itt a bizonyíték, milyen fantasztikus édesanya volt Diana hercegnő

Itt a bizonyíték, milyen fantasztikus édesanya volt Diana hercegnő

Monitor

12 könyv Reese Witherspoon ajánlásával, amit magyarul is elolvashatsz

12 könyv Reese Witherspoon ajánlásával, amit magyarul is elolvashatsz