Ezért alszunk jobban, ha nem egyedül vagyunk az ágyban

2017.augusztus.10.

Az első együttalvás mindig komoly mérföldkő egy kapcsolatban. Ekkor derül ki, hogyan viszonyultok egymáshoz a legintimebb helyzetekben, megtaláljátok-e a kölcsönösen kényelmes pózt, és milyen reggel a másik jelenlétére ébredni. Idegen ágyban aludni először sok ember számára kihívást jelent, hiszen nem a megszokott környezetünk, a komfortzónánk vesz körül bennünket.

Ezért alszunk jobban, ha nem egyedül vagyunk az ágyban
Fotó: Thinkstock

A saját ágyában minden ember hozzászokik egy adott fényhez, hangokhoz, hőmérséklethez, és amennyiben kiszakadunk ebből a rendszerből, hirtelen minden borulni látszik. Ha már csak egy tényezőt megváltoztatunk a szobában, előfordulhat, hogy nehezebben pihenjük ki magunkat aznap éjjel.

Láttad már? 7 hangulatjavító tipp

De mi a helyzet, ha a szerelmünkkel alszunk?
Egyrészt evidens, hogy amennyiben érzelmeink vannak az illető iránt, vágyunk a társaságára, és kiegyensúlyozottabbnak, nyugodtabbnak érezzük magunkat mellette. Emellett egy idei kutatás azt is alátámasztotta, hogy a férfiak és a nők számára egyaránt pihentetőbb érzetet ad a közösen eltöltött éjszaka. A kutatás azt is kimutatta, hogy a férfiak nagy része általában tovább alszik, ha nő mellett bújik ágyba, és később ébred fel, mint magányos estéin.

Ha a téma evolúciós oldalát nézzük, mindez érthető: ha egy kisgyerek fél éjjel, általában átmegy a szülei szobájába, befekszik melléjük az ágyba. A stressz okozhat alvászavarokat, így ha egy olyan személy mellett hajtjuk álomra a fejünket, aki nyugalmat és biztonságot sugároz, megszüntetjük a probléma gyökerét.

Szóval nincs más hátra, mint megtalálni a legkényelmesebb közös pózt, felvenni a kifli-alakzatot, és hatalmasakat durmolni a nagy nyári melegben!

Ez is érdekelhet

A 15+1 legjobb karácsonyi film, amitől egyből ünnepi hangulatod lesz

A 15+1 legjobb karácsonyi film, amitől egyből ünnepi hangulatod lesz

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke