Ezért lehet, hogy magányos vagy egy párkapcsolatban

2020.január.22.

Ha rád talál a szerelem, eleinte szinte biztos, hogy meg sem fordul a fejedben, hogy bárki vagy bármi az utatokba állhat, és úgy gondolod, soha többé nem fogod magad magányosnak érezni.

Ezért lehet, hogy magányos vagy egy párkapcsolatban
Fotó: Getty Images

A valóság azonban az, hogy nagyon is lehet, hogy magányos vagy egy olyan kapcsolatban, amely alapvetően boldog. De akkor hogyan alakulhat ki mégis a magányérzet problémája?
Néha egyszerűen csak annyi a gond, hogy túl sok időt töltetek távol egymástól, vagy nem szántok időt olyan intim pillanatoknak, mint egy tíz másodperces ölelés vagy egy csók reggelente, a randik pedig fokozatosan kikopnak a közös programjaitok sorából.
Egy jó kapcsolat kulcsa a megfelelő kommunikáció, ezért fontos tudatában lenni annak, mennyire jó a kommunikáció közted és a párod között. Ha már előfordult, hogy rád tört a magányérzet, akkor fontos megvitatnotok, melyikőtök hogyan érzi magát, és mi az, ami esetlegesen hiányzik a kapcsolatotokból. Érdemes ezt a témát olyankor felvetned, amikor jól érzed magad, hiszen frusztrált állapotban könnyű meggondolatlan dolgokat is kimondani úgy, hogy csak a harag beszél belőled.

10 jel, hogy félsz az egyedülléttől

10 jel, hogy félsz az egyedülléttől

Felmerülhet problémaként az is, hogy egyikőtök jobban szeret szórakozni, több időt tölt a barátaival vagy egyszerűen társaságban, míg a másik ez idő alatt egyedülérzi magát otthon. Ezt orvosolandó törekedjetek arra, hogy új dolgokat próbáljatok ki együtt, szervezzetek több közös programot, és ha éppen olyan összejövetelen vesztek részt, ahová mások is a párjukkal mennek, akkor tegyetek ti is így. Fontos, hogy sose korlátozzátok egymás szabadságát, de legyen sok közös pontotok is.
Előfordulhat olyan eshetőség is, amikor nem feltétlenül a párkapcsolatod az oka a magányosságérzetnek, hanem az, hogy nem vagy elég biztos önmagadban, alacsony az önbizalmad. Vedd sorra a pozitív tulajdonságaidat, és gondold át, hogyan tudod a legjobban hasznosítani őket. Ha hibázol, azt sose kudarcként fogd fel, hanem úgy, hogy ezúttal is tanultál valami újat, végeredményben pedig egy nagyon értékes ember vagy.

Tényleg csak a külső számít a párkeresés során?

Tényleg csak a külső számít a párkeresés során?

Ha bízol saját magadban, az már egy nagyon fontos lépés a magányérzet megszüntetéséhez, de ahhoz, hogy ténylegesen jól érezd magad a kapcsolatodban is, több kell. Mégpedig az, hogy a párodban is feltétlenül megbízz. Ne legyenek köztetek tabutémák. Mindkettőtöknek legyen mega saját privát szférája is, de semmit ne titkoljatok egymás elől, és ha bármilyen nehézségetek adódik, törekedjetek arra, hogy a megoldás is közös legyen. Ha az egymás iránti érzéseiteket sikerül megszilárdítani, a kapcsolatotokat pedig erősíteni, és még magadban is hiszel, akkor a magányérzet is el fog tűnni az életedből.

Ez is érdekelhet

„Amikor levette a ruháit, kicsit megijedtem” - Ilyen a szex egy jóval idősebb férfival

„Amikor levette a ruháit, kicsit megijedtem” - Ilyen a szex egy jóval idősebb férfival

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói