Fatemate - A magyar ingyenes társkereső nemcsak mozgáskorlátozottaknak

2021.április.7.

A Fatemate társkereső és közösségi oldal ötlete azután született, hogy az alapítók egy közeli barátja autóbalesetet szenvedett, amelynek következtében kerekesszékbe kényszerült. Rehabilitációja során megváltozott élethelyzettel szembesült, amelyben a mindennapok nehézségei mellett társra és új barátokra találnia is jóval nehezebbnek bizonyult az addigi életéhez képest. Ennek kapcsán merült fel az alapítókban a gondolat: szeretnének segítséget nyújtani barátjuk életének ezen területén, illetve mindenki másnak, aki bármilyen fogyatékossággal éli mindennapjait.

Fatemate - A magyar ingyenes társkereső nemcsak mozgáskorlátozottaknak
Fotó: Getty Images

A társkereső oldal ötlete lassan 2 éve látott napvilágot, legalábbis gondolatban, majd 2020. szeptemberében hivatalosan is elindult. Az alapító Bali és Tomi mellett Sophie erősíti a csapatot marketing oldalról, így elég "családias" a vállalkozás: "A hivatalos indulás előtt csatlakoztam a fiúkhoz, mint marketinges, egyben jobb kezük. Én gondoskodom igazából mindenről, hisz hozzám is közel áll a dolog, egy közeli rokonom már testi fogyatékossággal született, számomra is egyértelművé vált, hogy bár neki nem változott az élethelyzete, de gyermekkorom óta látom, hogy társadalmi elfogadással küzd."

Magyarországon ez az első, olyan ismerkedési oldal, ami kifejezetten az elszigetelt társadalom számára készült. Viszont az oldalt nem csak kizárólag fogyatékkal élők számára hozták létre. Hisz a fogyatékosság nem betegség, nem zárja ki az egészséget. Olyan személy is élhet kiegyensúlyozott és szociális életet, aki érzékszervi vagy mozgásszervi fogyatékkal küzd. Egy testileg ép ember is szenvedhet szociális problémáktól, szorongástól, a Fatemate.hu csapatának pedig leginkább ez a célcsoportja.

Amennyiben szeretnél csatlakozni Magyarország első fogyatékossággal élő emberek számára kialakított társkeresőjéhez, nincs más dolgod, mint regisztrálni, és böngészni sorstársaid között. Mindezt megteheted teljesen ingyenesen vagy választhatod a havi díjcsomagot, ami különböző extrákkal jár.

Regisztrációddal és az oldal használatával támogatást nyújtasz a fogyatékossággal együtt élő embereknek. A felhasználók által befizetett regisztrációs díjak nettó összegéből a Kézenfogva és a Down Alapítványokat támogatod.

https://fatemate.hu/

Ez is érdekelhet

Nézd meg milyen szettet választott Melinda a berlini városnézéshez!

Nézd meg milyen szettet választott Melinda a berlini városnézéshez!

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex