5 probléma, amitől sikertelen lesz a fogyókúrád

2021.március.24.

Egy bizonyos ponton minden nő dolgozik rajta, hogy jobb alakja legyen, megszabaduljon a súlyfeleslegtől. Csakhogy ez néha kockázatos és egyben stresszes is. Az egészségtelen ám annál finomabb innivalók és ennivalók utáni sóvárgás, illetve a hizlalónak minősített receptek közötti állandó bíbelődés sokszor ahhoz vezet, hogy még idő előtt feladod az egészet. Azonban mielőtt nekifogsz egy diétának fontos, hogy alaposan átvizsgálod a határaidat, legyél őszinte magaddal annak érdekében, hogy ne tedd tönkre magadat.

Mutatjuk, hogyan kerülheted el a súlyvesztés legextrémebb akadályait, és azokat a módszereket, amelyek a tartós eredményhez vezetnek.

1. Türelem rózsát terem

Nem számít, milyen csábítóan cseng az idő előtti gyors súlyleadás - soha nem válik be. Sokan azt állítják, hogy egy-két kiló súlyveszteség hetente nem árt, bár valójában nem ez a helyzet. Ez ugyanis attól függ, összesen mennyit kell leadnod. Főleg akkor látványosan aránytalan ez a szám, ha mondjuk, öt kilón szeretnél túladni az amúgy hatvan kilós testtömegedből. Ebben az esetben légy türelemmel!

2. Valami különösen nem tetszik magadon

Tudnod kell, hogy a csak egyetlen testrész átformálását, például lapos hasat ígérő diéták, gyakorlatok kivétel nélkül mítoszok! Minél többet dolgozol egy adott testrészeden, ha a többit nem mozgatod vele együtt, eredménytelen lesz a súlyleadási kísérlet. Genetikailag mindenki teste másképp viseli ezeket a változásokat és, ha a hasad, csípőd vagy a combjaid hajlamosak a súlygyarapodásra, valószínűleg a legnagyobb változásokat nem azon a részen, hanem pont máshol fogod tapasztalni.

3. Unottság

Egy hatásos fogyókúrás tervnek változatosnak kell lennie. Olyannak, ami kiállja a hónapok próbáját. Ez azt jelenti, hogy nem ragadhatsz le az egyhangú diétáknál (nem kell hetekig tojást, csirkemellet és salátát enned), helyette inkább menj rá a sokszínűségre! Ugyanúgy, mint az ételek, a tornagyakorlatok is széles választékkal bírnak.

4. A kedvenc ételeid hiánya

Vésd az eszedbe, hogy a cukros, zsíros ételek, amiket annyira szeretsz, egy fokig összeegyeztethetők az egészséges életmóddal. Persze a saját érdekedben és az eredményed növelésért az a legjobb, ha a fánkot és a süteményeket messziről elkerülöd. Idővel az is előfordulhat, hogy az életmódváltással elveszíted érdeklődésedet az eddig kedvelt egészségtelen fogásaid iránt és nem fognak hiányozni. Próbálj meg az egészség kincseire koncentrálni (zöld turmixok, rendszeres mozgás, és avokádós pirítós)! Most még nehéz elhinni, de később már természetessé válik és sokkal jobban fogod élvezni az ízüket, mintha megennél egy cukormázas fánkot vagy egy mirelit pizzát.

5. Mozdulatlan mérleg

Egy idő után megáll a mérleg, nem számít, mit csinálsz. Noha nem kell megijedned, ez nem egy rossz dolog. Bármikor, amikor súlyt veszítesz a testednek időbe telik, míg feldolgozza a változást. Lehet, hogy egy hétig vagy akár tovább is tarthat, de ez nem jelenti azt, hogy valamit rosszul csinálsz vagy leragadtál és nem haladsz egyről a kettőre. Viszont, ha tovább tart, mint pár hét, akkor rázd fel a dolgokat egy kicsit! Amikor súlyt adsz le, a testedre eredményesebben hat a testmozgás, szóval olyan mozdulatgyakorlatokkal, amiktől rettegsz és kimerítően hatnak rád, gyorsabban célt érhetsz.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A csillagok romantikát ígérnek - március 29.

Napi horoszkóp: A csillagok romantikát ígérnek - március 29.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói