Hogyan éld túl, hogy felnőtt lettél?

2020.február.15.

Valljuk be, egyikőnk sem tudja igazán azt, hogy hogyan is kell felnőttként élni. Éppen emiatt, amikor a húszas éveinkben járunk, nehezen birkózunk meg azzal a gondolattal, hogy felelősségteljes felnőttként kéne élnünk az életünk.

Hogyan éld túl, hogy felnőtt lettél?
Fotó: Shutterstock

De pontosan mi a felnőttkor?

Ha már nem jársz el minden héten inni a haverjaiddal vagy inkább főzöl már ahelyett, hogy rendelnél valamit gyorsan - akkor bizony több mint valószínű (ha a korod is afelé tendál), hogy felnőtt vagy. Azonban a kor előrehaladtával is (teljesen mindegy, hogy hány évesek vagyunk), gyakran úgy érezhetjük, hogy bizony, nehéz felnőttnek lenni.

1. Fedezd fel azokat a dolgokat, amik azzá tesznek, aki vagy

Fotó: giphy

Bár a felnőtté válás egyfajta felelősségérzettel társul, az is kritériuma, hogy teljes mértékben tisztában legyünk önmagunkkal. Ez azt jelenti, hogy teljesen mindegy, hogy korábban mit gondoltál: ki kell békülnöd önmagaddal és szeretned is kell magadat. Próbáld meg felfedezni azokat a dolgokat, amelyek valóban azzá tesznek, aki vagy. Csináld azt, amit valójában szeretsz, ami tényleg boldoggá tesz. Ne a látszat kedvéért vagy másokért tegyél meg dolgokat, hanem csakis önmagadért.

2. Tervezd meg a jövőd!

Fotó: giphy

Ez nem azt jelenti, hogy rögtön döntsd el, hogy mikor akarsz házasodni, mikor szeretnél gyereket és stb. Hanem, hogy az előtted álló dolgokra készülj fel. Az előző példából kiindulva, ha mondjuk gyereket szeretnél, akkor biztos, hogy gyűjtened kell, de az egészségedre is sokkal jobban kell figyelned a jövőben.

3. Állítsd fel reális célokat!

Fotó: giphy

Ahogy növünk és változunk, úgy a testünk is. Sajnos azonban álmaink testét és az egészséges táplálását ritkán érjük el munka nélkül. Tűzz ki reális fitness-célokat és vedd figyelembe, hogy az felnőttkor hogyan befolyásolja a tested.

4. Alakíts ki építő jellegű kapcsolatokat!

Fotó: giphy

Mindig arra törekszünk, hogy kapcsolatba lépjünk a körülöttünk lévőkkel és fontos kapcsolatokat hozzunk létre. És bár ez felnőttként nyilvánvalóan nem a legegyszerűbb dolog, az bizony még nehezebb, hogy olyan kapcsolatokat alakítsuk ki, amelyek építő jellegűek. Olyan emberekkel töltsd az időd, akik mellett jól érzed magad, és jó hatással vannak rád. Csatlakozz különböző klubokhoz, járj el rendszeresen egy tanfolyamra, ezáltal pedig értékes barátságokat alakíthatsz ki olyan emberekkel, akikkel közös az érdeklődési köröd.

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói