„Korban nem hozzám illő a párom, mégis boldog a kapcsolatunk”

Ma már negyven fölött is labdába rúghatunk, nem kell kozmetikázni a korunkat, és az is egyre elfogadottabb, ha fiatalabb férfit szeretünk. De vajon miért működhet egy fiatalabb férfi és egy idősebb nő párosa? Tényleg elfogadottabbá vált már a társadalomban is ez a felállás és egyre kevesebben mutogatnak ujjal egy idősebb nő és egy fiatalabb férfi párosra?

Legjobb, ha nem igazán hagyod, hogy a társadalmi kényszerítések befolyásolják a párválasztásod, ugyanis tényleg nem azon múlik egy sikeres kapcsolat, hogy ki hány éves
Legjobb, ha nem igazán hagyod, hogy a társadalmi kényszerítések befolyásolják a párválasztásod, ugyanis tényleg nem azon múlik egy sikeres kapcsolat, hogy ki hány éves
Fotó: Shutterstock

Egészen az elmúlt évekig csak igazi dívák vállalták nyíltan kapcsolatukat egy a saját koruknál jó pár évvel fiatalabb férfivel. Elisabeth Taylor, Demi Moore vagy Jennifer Lopez választásai azonban még néhány éve is csak azt jelentették, vannak olyan domináns, sikeres és kivételes nők, akik áthághatják az íratlan társadalmi szabályokat is. Mai napig a fordított felállás az elfogadottabb, amikor a férfi az idősebb, mondjuk ilyenkor rögtön „aranyásónak" titulálják a nőket. Szerencsére a világ rengeteget változott, és amellett, hogy ma már a negyven, ötven, vagy éppen hetven fölötti nőknek is van helye a kifutókon és a magazinok címlapján, tehát nem kell elássák magukat, az is egyre elfogadottabb, hogy egy pár tagjai közül a nő az idősebb. Gondoljunk csak arra, milyen természetesnek hatott, hogy a Hatalmas kis hazugságokban az akkor ötvenéves Nicole Kidman alakította a negyvenegy éves Alexander Skarsgard feleségét.

„Végre nincs játszmázás, hanem élhető kapcsolatom van”

Attila, aki harminchat éves, a következőket mesélte nekünk: „Mindig korombeliekkel ismerkedtem, aztán amikor harminc lettem, egyre fiatalabb lányok kerültek az utamba. Ez nagyrészt azért volt, mert míg én aktívan szórakoztam, addig a velem egyidős ismerős csajok már házasodtak, családot alapítottak. Szóval szingli harmincasokkal nem igazán találkoztam már fesztiválokon, szórakozóhelyeken. Én viszont akkor már tartós kapcsolatot kerestem, tulajdonképpen a szívem mélyén véget akartam vetni a bulizásoknak, a huszonéves lányok, akikkel randiztam, viszont nagy kanállal habzsolták még az életet. A munkahelyemen ismerkedtem meg a nálam hét évvel idősebb Erikával és nagyon hamar beleszerettem. Rettentő vonzónak találtam, hogy neki már komoly, kialakult élete van, a hétvégék nem arról szóltak vele, hogy másnaposan tévét nézünk: színházba, vacsorázni jártunk, utaztunk. Jól keresek, de nem vagyok gazdag és bevallom, korábban nyomasztott, hogy az egyetemről épphogy kikerült barátnőimet vagy mindig mindenre meg kellett hívni, vagy nem mentünk se nyaralni, se fine dining étterembe. Szerintem titkon sok férfi érzi azt, hogy elege van a hagyományos férfi-női szerepekből, és egy vele egyenrangú partnert keres. Erika harminckilenc volt, amikor találkoztunk, én harminckettő – mindketten pontosan tudtuk, mit keresünk a másikban, nagyon hasonlóan gondolkodtunk az életről. Imádom benne, hogy vele nincsenek játszmázások, van elég önismerete és élettapasztalata ahhoz, hogy tudjon egy kapcsolatot működtetni. Külsőleg pedig egy modern negyvenes nő ma már olyan, mint régen egy harmincas, szóval ilyen szempontból eszembe sem jut, hogy úgymond „idősebb” a barátnőm.”

A férjfaló Elizabeth Taylor mérlege: 8 házasság, 7 férj

„Ha a középkorú férfiak nem kapják össze magukat, a feleségeik lecserélik őket egy fiatalabbra!”

Bianka a következőket mesélte nekünk: „Harmincnégy éves voltam amikor végetért egy hosszú kapcsolatom és elkezdtem Tinderezni. Pár hónap randizás után döbbenten állapítottam meg hogy a saját korosztályomat egyáltalán nem érdeklem. Ők szívesebben ismerkedtek huszonévesekkel. A negyvenes férfiakat viszont egyszerűen túl öregnek éreztem magamhoz. Gondoltam egyet, és én is átállítottam a profilomban a keresett korosztály alsó határát huszonötre.”

Próbálj meg kicsit kilépni a sztereotíp keretkeből, ha nagyon nem találod a megfelelő párt. Lehet hogy nem idősebb, fiatalabb nálad, hanem éppen az ellenkezője? Lehet hogy nem magyar?
Fotó: Shutterstock

„Egy évig randiztam, jellemzően nálam fiatalabbakkal, míg végül összejöttem az akkor huszonhét éves Gáborral. Az az igazság, hogy a mai huszonéves pasik sokkal feministábbak, mint a saját korosztályom. Nem zavarja őket, ha egy nő teszi meg az első lépést, és nekem az is tetszik, hogy magukkal kapcsolatban is tudatosabbak. Egy huszonöt éves tudja, miért fontos egészségesen enni és sportolni, nem attől lesz macsó, hogy csülökpörköltet eszik saláta helyett vagy piál és cigizik. Szerintem a harmincas-negyvenes pasiknak el kell kezdeni összekapni magukat, különben fordul a kocka, és őket cserélik le középkorú feleségeik egy fiatalabbra.”- mesélte Bia.

Ez is érdekelhet

 A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói