Így döntsd el, hogy illik-e hozzád a randipartnered

2020.szeptember.7.

Te is érezted már úgy, hogy a randipartnered olyan kínos dolgot csinált, hogy biztos voltál benne, hogy többet nem is szeretnél vele találkozni? Nos, megítélni egy személyről, hogy illik-e hozzád, rendkívül összetett feladat. Talán nem szavazol neki elég bizalmat, és nem adsz esélyt annak, hogy megismerjétek egymást, pedig ha az első benyomás nem a legjobb, még akkor is előfordulhat, hogy igenis összeilletek. Persze vannak olyan helyzetek, amikor nincs is értelme randizni, mert már egyből láthatod, hogy jobb, ha semmi nem alakul ki köztetek. Na de mik azok a tényezők, amiket tényleg érdemes figyelembe venned ahhoz, hogy eldöntsd, illik-e hozzád a randipartnered?

Így döntsd el, hogy illik-e hozzád a randipartnered
Fotó: Rexfeatures

1. Hasonlók a nézeteitek?
Egy jól működő kapcsolat alapja az, hogy a két fél kölcsönösen elfogadja és megérti egymást. Ehhez persze nincs szükség arra, hogy mindenről egyformán vélekedjetek, de ha szélsőségesen másként gondolkodtok, akkor bizony nem valószínű, hogy bármi jó kisülhet a kettőtök kapcsolatából. Ha korábban erősen csalódtál egy volt partneredben, és erősen emlékeztet rá a randipartnered, akkor jobb is, ha már az elején rövidre zárod az ismertségetek. Az sem szerencsés, ha vadul egymásnak ellentmondó politikai nézeteket vallatok, vagy mondjuk hidegen hagy titeket az, amivel a másik foglalkozik.

Fotó: giphy

2. Biztos, hogy annyira zavaró egy furcsa szokása?
Ha néhány találkozó után észreveszel egy kisebb jelentőségű szokást a randipartnerednél, ami téged zavar, még egyáltalán nem biztos, hogy jobb elutasítanod őt. Ha mondjuk akárhányszor pizzáztok, meghagy egy szeletet, ami már nem kell neki, vagy éppen olyan poént süt el, ami neked szokatlan, akkor gondolkozz el azon, hogy ez tényleg egy valós probléma? Korlátoz téged bármiben? Hidd el, biztos hogy neked is van olyan szokásod, ami másnak furcsa lehet, de neked teljesen természetes. Ugye neked sem esne jól, ha pusztán azért nem szeretne veled a kiszemelted randizni, mert mondjuk soha nem hordasz magas sarkú cipőt?

Egészséges, ha követed az exedet a közösségi média felületein?

Egészséges, ha követed az exedet a közösségi média felületein?

3. Jól érzed magad, miközben beszélgettek?
Ahhoz, hogy jól működő kapcsolat alakulhasson ki köztetek, szükség van arra is, hogy tudjatok nyíltan, tartalmasan beszélgetni egymással. A hosszú, kínos csendeket az első találkozón talán okozhatja az izgalom, de ha néhány randi után sem tudtok felszabadultan beszélgetni, és nincsenek közös témáitok, akkor valószínűleg nem illetek össze. Ha viszont mindig jól érzed magad, miközben vele beszélsz, és nem kell agyalnod a következő mondatodon, akkor az már egy pozitív jele annak, hogy van jövője kettőtöknek.

Fotó: giphy

4. Megosztjátok egymással a problémáitokat?
Nos, annyi biztos, hogy az életben nem mindig szép és jó minden, viszont egy megfelelő partnerrel minden nehézséget könnyebb lehet megoldani, mint egyedül, vagy egy nemtörődöm ember oldalán. Ha úgy érzed, hogy bármilyen hétköznapi problémádat meg mered osztani a randipartnereddel pár találkozó után, és ő is nyitottan mesél neked a nehézségeiről, akkor valószínűleg párként is remekül elhárítanátok az utatokba kerülő akadályokat. Ha azonban még az is nehézséget okoz, hogy mondjuk megoszd vele azt, hogy egy randira valamilyen másik program miatt nem tudsz elmenni, mert tartasz attól, hogy nem értené meg, akkor hosszú távon sem túl jók a közös kilátásaitok.

Az irodák funkciója megváltozik: Így befolyásolja a koronavírus a dolgozók életét

Az irodák funkciója megváltozik: Így befolyásolja a koronavírus a dolgozók életét

5. Korlátozzátok egymást bármiben?
Egy normális párkapcsolatban mindkét fél hűséges egymáshoz, de az élet különböző területein viszont függetlenek, tehát semmiben nem korlátozzák a másikat. Ha ugyanúgy minőségi időt szánsz a barátaidra mint korábban, eljársz sportolni, elmész egy koncertre a barátnőiddel vagy részt veszel egy céges bulin, és ez ellen a randipartnerednek semmi kifogása nincs – és te is ugyanígy állsz az ő programjaihoz – akkor semmi gond nincsen. Ha viszont azt tapasztalod, hogy nem örül, ha egyedül találkozol a barátaiddal vagy bármilyen más programból kihagyod, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy valóban jó-e korlátok közt lenni együtt, mintsem inkább olyan felé nyitni, aki nem akarja negatív irányban megváltoztatni az életedet?

Ez is érdekelhet

Pszichológia izgalmasan és közérthetően: különleges beszélgetés-sorozat indul a Várkert Bazárban

Pszichológia izgalmasan és közérthetően: különleges beszélgetés-sorozat indul a Várkert Bazárban

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.